|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 8:46 pm
| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Какво е Брауновият газ
В Мазето дори бяха доказали, че е възможен Вечен двигател на базатана Браунновия газ, макар само с няколко процента. Начи: пущат една кола с предварително фиксирано гориво, първо в комбинация с Браунов газ произвеждан от електриката и после я пущат само на гориво, като сравняват изминалите разстояния и си правят изводите за ползата от файдата. Мии: не е изключено Брауновият газ да подобрява горенето освен всичко останало. Но според мен разликата е в акумулатора: в първия случай прави газ, а във втория само се зарежда, защото вече е изтощен.
PS Първите ДВГ-коли са били на етилов алкохол и всички са били доволни, докато не се намесил Рокфелер.
|
| Пет Дек 03, 2021 10:20 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Разликата от няколко % може да се дължи на още 1000 неща, освен на брауновия газ. Съществуват обективни методи за да се докаже, каква е истината. "Пущането на една кола...." не е измежду тях.
|
| Пет Дек 03, 2021 10:52 pm |
|
 |
|
al_at
Регистриран на: Пет Апр 13, 2018 4:00 pm Мнения: 1622 Местоположение: София
|
Бил съм на 10 години /преди точно 50 години/ и много се увличах по химията. Бях изял с кориците учебниците по химия до 11 клас и един учебник на руски език на баща ми за някакъв руски ВУЗ. Реших да правя опит с електролиза на готварска сол. Електроди - два железни пирона, забити в пластмасова капачка от някакъв буркан на винт. В капачката - дупка да излиза водорода. Източник на ток - някакво трансформаторче с грец, пак на баща ми. Обаче в един момент реших да проверя с запалена клечка дали има водород в празното пространство между разтвора и капачката. Последва гръм, капачката с пироните излетя, удари се в тавана и и падна с пироните надолу, които ми се забиха в главата. От Брауновия газ ще да е било  От тогава имам сметки за разчистване с него.
|
| Пет Дек 03, 2021 11:44 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Дали от пироните или от учебниците, химията я знаеш и до днес Когато бях дете (май сме набори с теб) гледахме филма "Възнаграждение за страха" с Ив Монтан и решихме да си направим нитроглицерин. Някъде четохме, че се правел от амоняк и йод, та помня, че след като уж изпълнихме "рецептата" нищо не гръмна, само страхът беше голям. 
|
| Съб Дек 04, 2021 12:32 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Щото сте били много зле по химия! Аз гърмях "амоняк+йод" къде ли не, малей какви спомени ми навя! Готиното беше, че след първия голям гръм парченца се разлетяват и минират околността, йодът цапа яко, но после сублимира и т.н. И к'ви други щуротии, от сорта на шише Пургатив изпръскано по стените из цялото училище...  Или просто с мокри длани да нашляпаш: докато дойде директра то е изсъхнало и обезцветено, като тръгне си пълнеш устата с вода и правиш едно пуф... А как се опразва хотел с презерватив с калиев перманганат и глицерин, хвърлен в банята на "непревземаемите" мацки.. Ама едно ли беше: не сме спали нито в час по химия, нито по физика. За смутителя-трошач на телевизори е друга бира и т.н. PS Химикът-галфон да ви обясни, че аз вече съм забравил.
|
| Съб Дек 04, 2021 12:51 am |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Бонго требвало е да сложите и маалко сяра в перманганата, за аромат, много яко става, ние така опразвахме цели трамваи, че бяхме вътре да гледаме сеира, много яко беше да гледаш как се бутат да слязат от обгазения трамвай. Трябва една тема за простотии от детството да отворим.
|
| Съб Дек 04, 2021 3:33 am |
|
 |
|
ikarlo
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Пон Авг 24, 2020 4:45 pm Мнения: 214 Местоположение: София, Люлин 3
|
Като пуснах този въпрос, разчитах на "академична" дискусия, ама се получи малко като в раздел хумор. Няма лошо! Общо взето недоверието към брауновия газ е свързано с възможността да се получи "вечен" двигател. Вижте тук, 2.22 минута https://www.youtube.com/watch?v=5NB31iWEDW4 това вдясно на стелажите са захранващи блокове от компютри. Не се вижда добре, но преброих около 10 - 12. Като се има предвид споменатите в първия пост 5V, може да се заключи, че се използват само те от АТХ (или ХТ). И най-маломощните РС захранвания в пет волтовата верига дават около 8 - 10А, но по-мощните стигат до 30А и нагоре. 5х(8 - 10) = (40 - 50)W; (40 - 50)х (10 - 12) = (400 - 600)W (тук знак "-" да се чете "от до"). 600W не са малко за мижавия пламък (макар и с висока температура), кайто се получава на изхода. Предполагам, че при използването на много захранващи блокове те са натоварени на макс (иначе защо ще са толкова?). Освен това, клиповете са направени да не се вижда цялата постановка (може от другата страна да има и друг стелаж с АТХ блокове. Тук https://hho-bulgaria.com/instrukcia-za-montaj-hho-generator/ изрично е казано, че трябва да се настроят (при 12V) минимум 27 - 28А! Та това е почти 400W! И кво се получава - за икономия от 10% - 15% трябва да оборудвам колата с мощен генератор, или колата да е голям мерцедес и нагоре, който има хладилник и е нагъчкан с електродвигатели (за седалки, за автоматично затваряне на врати, багажник...). Ето защо никъде не се споменава К.П.Д. Използва се "магията" вода, без да се уточни, че в тази вода трябва да вложиш енергия, за да получиш процент от тази енергия.
|
| Съб Дек 04, 2021 10:42 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Преде 15-на години правих един генератор на ток, който в последствие разбрах, че е за такива цели. Не помня вече детайли, някъде около 40А май беше по спомен. Беше точно за кола, чиляка поръча няколко стотин и до там, даже май не ги взе всичките, преди години като местих ми се видяха някакви платки още наситени. Доколкото си спомням го добавяше към горивната смес и реализирал икономия. Така и не помня да ми е казал каква икономия е реализирал  Иначе за малки горелки и др.от сорта върши работа но си е опасно.
|
| Съб Дек 04, 2021 11:32 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
Прочетох FAQ-а на посочения сайт и се позабавлявах. Всъщност, спрях до правенето на сапун от моторно масло.  Ще е много впечатляващо това генераторче да се пръсне и да разпръска калиева основа. Имплозия било - мии най-мощните бомби точно това ползват, не експлозия. Иначе не е много трудно да се разделят водорода и кислорода, и да се смесват чак в горелката, ама гръмкото название HHO отива по дяволите.
|
| Съб Дек 04, 2021 1:35 pm |
|
 |
|
ikarlo
Регистриран на: Пон Авг 24, 2020 4:45 pm Мнения: 214 Местоположение: София, Люлин 3
|
Понеже усещам има още невярващи на мен, тогава внимателно прочетете какво пише тук https://hho-bulgaria.com/instrukcia-za-montaj-hho-generator/ а именно: "Вашата HHO генераторна система не съхранява водород, следователно няма никаква опасност от пожар, когато е инсталирана правилно." /15 ред на моя монитор/ Това го пишат тези, които произвеждат и продават инсталация за браунов газ на автомобил!
|
| Съб Дек 04, 2021 2:45 pm |
|
 |
|
After_Dark
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Авг 09, 2012 8:42 am Мнения: 351 Местоположение: Бургас
|
_________________Химик-галфон съм аз. 
|
| Съб Дек 04, 2021 3:18 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
ikarlo , стига де! Ти колко автомобила на Браунов газ си виждал (нарочно не употребявам HHO) и случайно да си правил едно кръгче из махалата? Колкото до вярата: аз и на селския поп не вярвам, камо ли на Владиката... А Земята наистина може да е плоска и ние да сме експеримент живеещ в Матрица. По-горе споменах, че не съм дремал в училище. Често правихме електролиза на вода и от там излизаше водород и кислород, после ги изследвахме и доказвахме. И ги палехме, и балончета в сапунена вода гърмяхме, но всичко беше с грамотни мерки за безопасност. HHO не съществува, има смес от 2xH2 + O2 , а тя не е за неграмотници. Доста дълго съм работил край оксиженисти и добре знам колко пъти "хвърлят пиратки" докато настроят горелката и само си представям камерата да беше десетки пъти по-голяма...
С едно съм съгласен: Брауновият газ може да подобрява КПД на двигателя, който и без това не е на висота. Но не по този начин и метод. Ама това може да се направи (и го правят) по далеч по-правилни, ефективни и безопасни начини.
PS Ааа, After_Dark се намеси най-накрая, ама твърде бледо.
|
| Съб Дек 04, 2021 3:31 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Брауновия газ е за наивници. Аз изобретих ikarlo's гъз. ikarlo's гъз се отделя от специална клетка с PH 7.0, която сам си я изфантазирах и е супер секретна. ikarlo's гъз не е вода, не е и 2H2 + O2, не е и HHO ами е високотемпературни кристалчета лед. 1: Сместа не гори самодостатъчно - необходимо е да й подаваш токсични или радиоактивни отпадъци които изгарят напълно и "пушека" е чиста питейна вода. 2: Сместа може да се съхранява неограничено време в пластмасови бутилки от кола. Понеже е с плътност от 1 000 000 кг/м3 една бутилка от 1 литър тежи 1 000кг, но за сметка на това осигурява пробег от 3,14 милиона километра на автомобил Трабант. 3: Енергията за получаване на ikarlo's гъз е отрицателна. На клемите на клетката се отделя 230 волта променливо напрежение с мощност 9,8KW. Темата е за коша, защото форума е насочен към по-практични теми. Сигурен съм че има форуми и групи за научна фантастика, където хората могат да си развихрят въображението.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Дек 04, 2021 4:26 pm |
|
 |
|
ikarlo
|
Ама тук някои, неизвестно защо, злобеят като чуят за браунов газ! Интересна ми е причината. Досега не ми се е налагало да правя персонални квалификации (мисля, че в постовете внимателно съм се отнасял към този аспект) и затова, не бих искал да получавам такива. Не, че ще ме засегнат (това е въпрос на интелект на пишещи такива неща), но ще ми е неприятно да участвам в доброволно събран форум за споделяне на технически и практически опит и знания.
"Ако аз и ти имаме по една ябълка и си ги разменим, пак ще сме с по една ябълка. Ако ябълките бяха идеи, вкеки ще отнесе по две идеи."
|
| Съб Дек 04, 2021 4:54 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Причината е че още на предната страница ти написах какво е браунов газ. Това е. Темата е за закючване.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Дек 04, 2021 5:09 pm |
|
|