|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 7:03 pm
| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Коронавирус 2022
Внимание, предупреждавам: довечера смятам да си пийна яко и никой друг няма право да пие, защото не искам утре да имам махмурлук!
|
| Вто Ное 30, 2021 5:37 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Пределно е ясно какво значи - от моята камбанария има полза от ваксините, което съвпада с някакви статистики, затова съм склонен да се съглася по-скоро с тях, отколкото с обратното "имаше един ваксинирал умрял, значи ваксините изобщо не действат и няма смисъл от тях". Другата позиция е малко като шефа ми - "статистиката може да казва че в ИТ средното е 5к лв, ама това не е вярно - нямам други факти, ама ти не им вярвай че вземат толкова, познавам един програмист и той работи за 1000лв". Моето мнение е, че за обществото трябва да се гледа статистически - защото е съвкупност от много хора. Затова и действията трябва да са съобразени с общия интерес, а не с индивидуалните страхове на някого. Нямам нищо против някой да отказва ваксините - стига да не настъпва моя интерес, докато защитава своя - да ми заема мястото в болницата, да вдига цената на парцелите от 2 на 1м, да подкопава статистиката за лекарства, методи и ваксини, като ваксинира мивките и т.н. Стига сте се оправдавали с печалбите на фармацевтичните - колко са тия примерно 100 млрд на година сравнено със застоя в другите отрасли? Ония от автомобилните концерни дали са толкова прости да оставят някакви си фесове да правят кинти, а те да серат гладни? Китайците колко ли са загубили за ония първи няколко месеца на тотално затваряне? Дали са го направили по желание? Краткият период на тестове на ваксините е известен проблем - затова пък вече милиарди опитни зайчета минаха.
|
| Вто Ное 30, 2021 6:09 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Бонго, ни уфсъ ни говедо, прасе или свиня/свинчо на галено/, по избор, но не ме бъркай с оная другата свиня, нямаме нищо общо. Аз не мисля че някой като не се ваксинира по някакъв начин настъпва моя интерес, все ми е тая дали съм ваксиниран или не, не ми харесват всякакви ограничения и забрани, ако се мре ще се мре, не виждам смисъл за няколко млн или млрд умрели да се съсипва живота на останалите. Ако ваксината щеше да промени нещо съвсем егоистично бих казал че единствения избор е дали да те ваксинират преди или след като си изял боя, но случая не е такъв. И всички да се ваксинират това нито ще елиминира вируса, нито ще повлияе на чисто политически решения. Та ваксината не ми е проблем, но това че мнозинството мрънка без да знае защо мрънка много ме дразни.
|
| Вто Ное 30, 2021 7:41 pm |
|
 |
|
nobodyshadow
Ранг: Почетен член
|
_________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно!
|
| Вто Ное 30, 2021 7:44 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Принципно си прав, ваксината може да навреди. И тя в отделни случаи доказано е навредила. Но: 1. Тая вероятност винаги ще я има. И не е проблема в това, че не обяснявали на хората както твърдиш. Защото ако излезне едно светило и им каже, че ДА ваксината има риск да навреди - то броженията срещу ваксината ще са още по-големи.  2. Ваксината вреди. Вируса също вреди. Горе долу има статистика кое колко вреди. Не е много трудно човек да си направи анализа на риска. Макар, че както казах, идеята точно на тия ваксини не е личната защита. Но даже и човек да го прави за себе си, мо е да си сметне. 3. Казва Бонго, това не било тествано... Може и да е прав. Ама я някой да ми посочи друг медицински продукт приложен върху няколко стотин милиона индивида за около година. Ако това не ви е достатъчна тестова извадка... незнам какво повече може да ви се даде 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Ное 30, 2021 8:06 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Представяш продукт в чийто TFM си описал ясно, че служи за поливане на ливада. Елементарно - клиентът включва и полива. След това променяш TFM и вече твърдиш, че клиентът ще може да си полива само изтривалката на входа, щото ливадите са големи. Следва и трета корекция, че ще може да се полива изтривалката само ако е високосна година и само ако изтривалката е синя. Накрая се оказва, че продуктът става единствено за воден пистолет, и може да се използва само от руси деца със сини очи на възраст между 4 и 4.1г. Клиентите недоволстват, а ти се чудиш защо са недоверчиви към продукта ти, след като ти си отделил десетилетия за разработването на тоя продукт. И разбира се нямаш представа как функционира той и за какво служи. И аз не мога да си го обясня. Мнителни хора.
|
| Вто Ное 30, 2021 8:54 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
От известно време остроумничиш адски досадно. Хората около теб не са ли ти го казвали?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Ное 30, 2021 9:02 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Да оставим личните закачки. Кажи нещо за "продукта"?
|
| Вто Ное 30, 2021 9:23 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ваксината се пробва върху милиарди, съгласен съм, и би трябвало да е ясна ползата от нея. Но на кого? На простосмъртния ежедневно му се надува главата с новозаразени и умрели като да ги ринат по улиците, а той вижда че не е точно така. За сметка на това е недостъпна статистиката колко от тези случаи са с 0,1,2,3 и т.н. ваксини, в проценти, според марка и т.н., а тези данни би трябвало да го убедят, не че смъртността нарастнала - това и аз го казвах още в началото. Щото и мен белият ми дроб ме притеснява, а е абсурд да ида на лекар. Затова вярвам на к'вото виждам: у наше село само един тежък случай и то внезапно умрял малко след втората игла. Не знам дали са го писали за ковидясъл, но имахме близък контакт и пипахме едно и също без предпазни мерки. Иначе редовно селото е в червена зона.
|
| Вто Ное 30, 2021 9:49 pm |
|
 |
|
gicho
|
Ако оставиш търсенето на сензации от медиите, има достатъчно информация, която, дори и не съвсем прецизна, върши работа. За съжаление напоследък се налага да се филтира и анализира повече, точно щото кьораво и сакато може да се изсира по всеки въпрос. Както казва Ицо Хазарта, "фейсбук дава сила на глупака". Соломон Паси преди няколко дни, по телевизора, каза нещо интересно - антиваксърите са като нова религия. Измислят си някаква фикс идея, хващат се да я защитават, събират се на групи и намират това за тяхна мисия. Търсят конспирации, отричат канона и го играят секва някаква. Радват се, че има кой да споделя мнението им. На мен ми блъска точно като хомеопатията - класическата медицина тровела хората и ги увреждала, а пък те с "безкрайното разреждане" лекуват че пушек се вдига. Изцепва се един "бях болен от грип и само с "бонбончета" се оправих!" - това се лайква и шерва 4 млн. пъти и следват масови фалити на болници и доктори си хвърлят тапиите, за да влязат в правата вяра.... "Нормалният" читател, още не включил мозъка, чете и отива да си купи - викат му, дай 25лв за бонбоките... ааа, ама то нали класиците ни скубеха, той АБ е наполовина?
|
| Вто Ное 30, 2021 10:12 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
 February 17, 1600 Класическа наука спасява вечната душа на антиваксър.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Ное 30, 2021 10:34 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
На кого е тая картина?? Никога не съм я виждал досега
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Ное 30, 2021 10:41 pm |
|
 |
|
HCL
|
Добре де, не ви ли притеснява това, че утре може да се наложи да закарате детето си на специалист и да се наложи да чакате седмици, защото единият от двамата в града е с ковид, а другият е затворил кабинета и прави само неотложни операции? Защото ако се разболее и той става мазало.
Преди няколко дена имаше пост със статистиката в Германия. Ваксинираните в спешното пропорционално са в пъти повече отколкото неваксинираните. И това не е достатъчно и почнаха вече да извозват болни в съседните провинции със самолети, защото нямат свободни легла.
Ако това беше станало преди 40г всички щяхме да сме минали под иглата без много уговорки. Армията начело. Какво говори това за състоянието на обществото като цяло?
|
| Сря Дек 01, 2021 4:10 am |
|
 |
|
sthx
|
Браво Бонго, браво БеГе юнако! С тоя колосален аргумент тушира всички нещастници, които до този момент си мислеха, че земята не е плоска, а някаква друга някаква си. Сега всеки може да се качи на най-големия камък в селото си и да се убеди в това. Дръж се , не им се давай!
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Сря Дек 01, 2021 9:55 am |
|
 |
|
gicho
|
По ме притеснява ако е "Антиваксъри горят именит лекар, България, 2021"
|