|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 7:03 pm
| Автор |
Съобщение |
|
sthx
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Коронавирус 2022
Ицо, какво оаначава "сериозни аргументи"? На какво осование и кой е решил, че аргументите са "сериозни"? Текущ пример. Шефката на жена ми леко я бъзикаше, че се ваксинира лятото и и обясняваше, че тя има заболявания и се страхува от усложнения. Като я хвана вируса тоя месец, едва го изкара, макар и да не влиза в болница. Уж беше под лекарско наблюдение, пък и в болниците сега е кошмар. Една седмица след карантината обаче влезе в болница - възпалени всички карантии, накрая се оказа и че има тромбоза в малкото черво и некротирала тъкан. Оперираха я ,сега е в изкуствена кома и шансовите и са минимални. Лятото тя имаше "сериозни аргументи". 80% от населението в България (БЕ-ГЕ, ако някой не може да разпознае предишната думичка) има "сериозни аргументи".
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Вто Ное 30, 2021 10:08 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Всеки си намира оправдание - в началото (пролетта) ваксините даваха 90+ % изобщо да не се разболееш - тогава се отричаше че изобщо е вярно, търсеха се оправдания в РНК-то. После същите изследвания казаха 50% - и бяха радушно приети от антитата, никакви съмнения - станаха им удобни. Ако аз сега кажа че не е вярно, че още си пазят - ще ми навират в очите същите тия източници. Пак тия статистики казват, че въпреки заболяването, шанса да влезеш болница е много по-нисък, още по-малко да се гътнещ - антитата пак им минава покрай ушите. Броят тежко болни и умиращи е водещото за да остане икономиката работеща. Ако антитата прокламираха пълно затваряне като алтернатива, ще разбера смисълът им - майната и на икономиката, после ще се напъваме или ще ползваме "мазнинките" известно време. Ама и това не искат. Искат хем да щъкат, хем да не ги боцкат, хем като отидат в болница да им пазят ред. Ако кажат че ще изолират да не заразяват, и няма да влизат в болница и да ми заемат реда, ми е през оная работа дали ще се боцкат или не.
|
| Вто Ное 30, 2021 10:32 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Беше закачка с аргументите на Гичо - че понеже той не знаел за починали ваксинирани, ние трябваше да си направим извод, че няма такива. Без да се е интересувал човек има ли, няма ли, чисто статистически е редно да има. Пък ако ще да са починали от грип и погрешка да са написани в графата починали от хуйовид. Та затова помолих да малко по-сериозно отношение, не да се пускаме по пързалката с такива детински аргументи.
|
| Вто Ное 30, 2021 10:47 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Убу де, аз не съм анти, до сега съм си слагал всички ваксини които е трябвало. Дори веднъж срещу грип и срещу настинка (второто беше някакъв спрей в носа), за което обаче дълбоко съжалих и не съм повтарял, но и от грип не съм се разболявал забележимо. Но това сега не е ваксини, а успешен опит за печелене на луди пари и за това се бъзикам, нищо че не е смешно. За сега съм на село и статистиката е категорична: карантинирани е имало заради опасност от ковид, но никой не е имал усложнения, с изключение на един внезапно починал седмица след втората доза. Ден-два преди да колабира идва у нас да му режа един сап... Ако "ваксините" бяха Ваксини щях вече да съм забравил боцкането, но аз се ослушвам докато мога и засега съм прав. https://youtu.be/4rFzPlEcBcY?t=666
|
| Вто Ное 30, 2021 11:26 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Добре дошъл в българия: https://dnes.dir.bg/obshtestvo/razsledv ... telen-testУтрепали са човека, защото е бил ваксиниран.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Ное 30, 2021 11:31 am |
|
 |
|
741
|
Кажи по какво познаваш дали една ваксина е Ваксина. Това тук как го определяш, Ваксина ли е? С такива ваксини бодат бебетата по три пъти, включено е в задължителния имунизационен календар, и никой от отворковците се не сеща да каже, че ваксината не става щото магията се не случвала след второто убождане. За хепатит В иде реч.
|
| Вто Ное 30, 2021 12:04 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Истината е, че българина мнооооого го е страх да не се мине. В момента спора за и против ваксините е точно на тая плоскост - повечето АНТИ са наясно, че ваксината "нещо" помага. Обаче ги гложди мисълта, че в редки случаи и вреди (факт). Основния довод е - не се ваксинирам, щото не помага на 100%. Ами да не помага на 100%, това е факт.
Но и на 50% да помага, погледнато от обществена гледна точка това е адски много. А всъщност идеята на точно тези ваксини НЕ Е да гонят личен предпазен ефект, а да облекчат (до колкото е възможно) епедемиологичния натиск над обществото като цяло. От тая гледна точка "рекламирането" им като лични предпазни средства е глупост (ваксинирайте се да не умрете). Но може би за България е смислено, защото българина е говедо единак и за обществото му е през уя, та ако не вижда лична изгода, абсурд е да се набоде.
И се почва едно тънко сметкаджийство - аз не мога ли да го изкарам тоя сопол да го еба, без да се бода с тия "експериментални" буламачи? Ей на оня съседа на 80 години го изкара без и да разбере. И понеже вируса си е наистина гаден и удря тежко едни, а много други (болшинството) минават тънко, всеки си мисли, че на него ще се падне лекия вариант. И факт - много са си направили добре "сметката" и нещата им се получават. Погледнато на ниво държава обаче нещата са ... трагични. Хем си насрахме икономиката, хем водим статистиките, хем и мерки имаме (колкото да ни дразнят). Хетрик.
А пък ваксините правели тромбози... 1/100 000 или 1/1 000 000... То това хубаво, ама тромбозите след Ковид са 1/100 или 1/1000... бах тая тънка сметка... Ако говорим за антиваксърство при базовите ваксини - реално там да си антиваксър е далеч по - безопасно.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Ное 30, 2021 12:36 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Причината за мрънкането на "ваксърите" е, че те вече са се прецакали, но тъй като никогиш нема да си признае, че са го изклатили, и затова гледа да омае другите за да могат да изклатят и тях. Зер, няма само той да е оноден. 
|
| Вто Ное 30, 2021 12:55 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Не съм чул ваксърите да мрънкат, но че в България "Законът е врата у поле, и само улавите минават през нея" ми казаха и показаха още преди 20 години. И виждам, че правилото се спазва и се спазва желязно. Е, поне нещо се спазва.
|
| Вто Ное 30, 2021 1:21 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
До сега Историята не е познавала Ваксина създадена, одобрена и обявена за задължителна в рамките на 3-4 месеца. Аз съм упорито говедо и само от думата "задължително" ми светва червена лампа. Щях и ваксината против Тетанус да прескоча ако беше в сегашния контекст (не че не съм го правил когато съм прясно ваксиниран и ме превързват за дълбока рана). Отделно: да ваксинираш вече евентуално заразен си е е*ти тъпнята, всички го казват!
Прекалено много лъжи около сегашните ваксини и прекалено много пари - как да повярва човек?! PS Първата лъжа (макар неволна) беше за "стадния имунитет" - е и? И щото стана дума за стадо: оная баба в Странджа, на която активисти ѝ спасиха стадото, още гледа овце. Казах "неволна лъжа" защото "стадния имунитет" важи при истинска ваксинация.
|
| Вто Ное 30, 2021 1:54 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Българина си мисли че е говедо, иска му се да е говедо но и говедо не е, а тъпа уфсъ, тая нация се оправя само с дърво, лошото е че сме малко а много няма да преживеят оправянето. Но да не се обърка някой, аз не говоря за политическото оправяне което си е баш ебане, макар много да си го мечтаят, а за бой както си требе. Писнало ми е от хора които не искат нещо без да знаят защо не го искат, и искат много неща ама не знаят какви.
|
| Вто Ное 30, 2021 2:08 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
ToHu , шъ мъ свиняваш, подкрепям те за Президент, но никога не съм подкрепял този ред на мисли! В конкретни особенности няма да навлизам, щото е няколко други каси бира. Ти овца или говедо си? За съжаление напоследък, с напредване на агресивната глобализация, все по-малко сме българи. Това, че навсякъде е така, изобщо не ме успокоява.
|
| Вто Ное 30, 2021 2:15 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Що не я прекръстите тая тема на "видни експерти анализират българската народопсихология" ?
|
| Вто Ное 30, 2021 2:23 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Да бе! Язък за Видните имунолози които я започнаха!
|
| Вто Ное 30, 2021 2:49 pm |
|
 |
|
velio
|
Ме не. Не си прав. Има антиваксърски настроения, които са доста гласовити и се чуват надалече. Но според мен това са малък процент - не повече от 10%. Останалите просто ги е страх и нямат доверие на никого. Страх ги е че може да се разболеят (незнайно кога), но ги е страх и че ваксината може да им навреди и няма да има кой да им обърне внимание. След като медиите толкова активно отразяват "всички" гледни точки (усилено стараейки се да са в двата края на спектъра), в един момент се оказва че всъщност правят нещата по-зле. Вярата в науката не е критерий за "умност". Щото науката може да се използва по всякакви начини, включително за извличане на изгода и причиняване на вреда. Има хора дето са гласовити от едната страна (антиваксъри), има и такива дето са гласовити от другата страна (ваксинирани с огромно желание да бъдат оценени). И двата вида хора са един дол дренки. Разликата между тях е една ваксина. Нищо повече. Едните се карат с другите и се надскачат кой е по-умен. С нищо не допринасят за подобряване на положението. Винаги ще има хора хора които няма да искат да се ваксинират. В еволюционен план винаги е било така - независимо дали е миграция или ваксинация или каквото и да е там радикално изменение. Около 30% от популацията доброволно остава при старите условия. Така или иначе, Иван или Първан да застанат насреща с пяна на устата и да ми крещат колко съм тъп, че не съм ваксиниран, не е начина да ме убедят в тяхната правота. Общо взето доводите им се изчерпват с това колко силно могат да викат и това е очевидно за всеки, дори за не толкова умните.
|
| Вто Ное 30, 2021 3:49 pm |
|
|