Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 387, 388, 389, 390, 391, 392, 393 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коронавирус 2019
ike написа:
С тези 500+ единици и сега можеш да си вземеш зелен сертификат за антитела: https://bntnews.bg/news/sertifikat-za-a ... 9news.html
От прочетеното и от видеото не разбрах как може да стане това? Издава се, ако изследването е направено на и след 11.11. Едва ли при 500 на 10.11, до другия ден вече ще съм под нормата, но все пак сме в българия. (да, с малка буква...)

Пет Ное 12, 2021 3:26 pm
Профил ICQ
Аватар

ike написа:
С тези 500+ единици и сега можеш да си вземеш зелен сертификат за антитела: https://bntnews.bg/news/sertifikat-za-a ... 9news.html

Въпроса е какви единици са. Трябва да са над 150 BAU. Ако са в друга мерна система, не важи.

Пет Ное 12, 2021 4:32 pm
Профил
Аватар

Цецо написа:
Те всичките взимат още повече пара като се разболееш.

Може да се разболееш, може да пропуснеш. Ако се разболееш, може да не стигнеш до болнично лечение.
Освен ако не е станало задължително всички да се разболеем де. Признавам, след темата по диагонал, и ако е станало задължително, съм пропуснал тая подробност...
Grubi написа:
Парите ВЕЧЕ са взети - няма значение дали ще се ваксинираш или не, договорите са подписани преди година и повече. Ваксинацията е официално безплатна, а че парите ще ги вземат от данъците е ясно.

Така че, за да има файда - така и така си платил, поне се ваксинирай.

Взети са ЧАСТ ОТ ПАРИТЕ. Останалата част се усвоява СЛЕД ваксиниране. Щото освен изброеното, има и консумативи, едно, друго.
Ама това би трябвало да е ясно... :D

Пет Ное 12, 2021 5:07 pm
Профил
Аватар

А що според статистиките сме най-зле, пък не ринем трупове по улиците? И Румъния я орИваваха до преди някой ден (ние я следваме по петите), а съвсем скоро ще стане отличник.

Да понайстя: повишената смъртност на втората година я предсказах още в началото на кризата и не щото съм голям спец, а защото е логично: не става да имаш десетина болежки и да изкараш дълго без да те види доктор.

Пет Ное 12, 2021 5:12 pm
Профил

Ами щото според тази статистика:

https://www.worldometers.info/coronavirus/

сме на 56 - то място по заболеваемост и на 2 - ро по смъртност.

Пет Ное 12, 2021 5:43 pm
Профил

lcr написа:
Ами щото според тази статистика:

https://www.worldometers.info/coronavirus/

сме на 56 - то място по заболеваемост и на 2 - ро по смъртност.

И сега какво излиза? Тези които са на 1-во място по смърност, са с над 2 пъти повече изцяло ваксинирани, като процент от населението.

Пет Ное 12, 2021 7:59 pm
Профил

Gogo написа:
ike написа:
От прочетеното и от видеото не разбрах как може да стане това? Издава се, ако изследването е направено на и след 11.11. Едва ли при 500 на 10.11, до другия ден вече ще съм под нормата, но все пак сме в българия. (да, с малка буква...)

Антителата пак ще са си толкова, ама резултатът от 10-ти няма да го има в регистъра.
За ваденето, тук пише как:

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/egn-i-nrn-kakvo-e-nuzhno-za-da-izteglim-noviia-zelen-sertifikat-za-antitela-2290115

Пет Ное 12, 2021 8:22 pm
Профил

velio написа:
Въпроса е какви единици са. Трябва да са над 150 BAU. Ако са в друга мерна система, не важи.

Хе, сещам се преди време как проверявах що за единица е това AU/mL. Гугъл се направи на разбирач и най-отгоре над линковете ме светна, че било разход на гориво, астрономически единици на милилитър, и за удобство ми го сметна до 150 млрд км на литър било :)

Вече в някой от линковете намерих AU = arbitrary units

Пет Ное 12, 2021 8:32 pm
Профил
Аватар

Прикачени файлове:
Clipboard01.jpg
Clipboard01.jpg [ 256.93 KiB | Прегледано 2634 пъти ]

velio написа:
Да вярвам на това в документа или на това което си написал? В по-горния линк и аз прочетох, че BaU е важното, но съм по-склонен да вярвам на лабораторията, а не на журналята.
741 написа:
Антителата пак ще са си толкова, ама резултатът от 10-ти няма да го има в регистъра.
Така е, разбира се.

Пет Ное 12, 2021 8:53 pm
Профил ICQ
Аватар

Нищо нямаш като антитела, няма да ти стигне за сертификат.

То по важно е да работят де, сертификата е просто хартийка, по един или друг начин ще го изкараш ако ти трябва.

Съб Ное 13, 2021 12:45 am
Профил ICQ

bongo_x2 написа:
И мен това ме спира от боцкнето: информирано съгласие за нещо от което си нямам хабер, а учЕните в общи линии са разделени на два лагера. И като се предположи, че на агитиращите "За!" им се плаща, а на другите едва ли: мии аз не съм нито китаец, нито германец за да правя каквото ми заповядат. Булгарска глава - яко дърво, оцелява!

Скоро (последните 15 години) влизал ли си в БГ болница? Чел ли си какво съдържа "информираното съгласие" там дето го подписваш като те приемат?

Съб Ное 13, 2021 11:44 am
Профил
Аватар

gicho написа:
...Скоро (последните 15 години) влизал ли си в БГ болница? Чел ли си какво съдържа "информираното съгласие" там дето го подписваш като те приемат?

Доста пъти, за съжаление, но като съпровождач - за щастие? Едно е да се съгласиш да ти ползват ЕГН-то което и без това знаят, друго е да се съгласиш за новопръкнало се лечение и трето да не им искаш никаква отговорност.
Стигали сме само до първите две и то след съответните консултации.

Съб Ное 13, 2021 5:11 pm
Профил

bongo_x2 написа:
... и трето да не им искаш никаква отговорност.

Три изречения подписваш. Първото, че си наясно с възможните странични ефекти, пише ги в листовката. Второто, ако ти се явят странични ефекти, къде и как да ги съобщиш. И третото, да кажеш коя точно ваксина искаш.
Тая щуротия с освобождаването от отговорност не знам откъде я взимате.

Ей това е листото:
https://coronavirus.bg/bg/744

Съб Ное 13, 2021 7:56 pm
Профил

Gogo написа:
Да вярвам на това в документа или на това което си написал? В по-горния линк и аз прочетох, че BaU е важното, но съм по-склонен да вярвам на лабораторията, а не на журналята.

И двете са вярни. Лабораторията не лъже, тестът ти е положителен, срещал си се с ковид, но количеството на антителата не е достатъчно за индулгенция за три месеца напред според решеното завчера. Та няма смисъл да повтаряш теста, няма да стигне за сертификат.

Съб Ное 13, 2021 8:05 pm
Профил

741 написа:
Тая щуротия с освобождаването от отговорност не знам откъде я взимате.

Цитат:

Заявявам че съм запознат с ползите от ваксината срещу COVID-19 …………………………… (вписва се търговското име на ваксината), рисковете от заболяването и неговите усложнения; показанията, начина на приложение, противопоказанията, взаимодействието с други лекарствени продукти и очакваните нежелани лекарствени реакции на прилагания биопродукт.

Интересно защо за шофьорска книжка те изпитват? Не е ли по-добре да подпишем декларация че сме запознати с законите за движение на пътищата и с устройстото на автомобилите и с тази декларация лепната на предното стъкло да си караме.
Страно как лекарите които всъщност за запознати с "противопоказанията, взаимодействието с други лекарствени продукти и очакваните нежелани лекарствени реакции на прилагания биопродукт" не искат да се ваксинират. А хората които не разбират от медицина агитират, колко е яко да си биеш 2-3 ваксини, само и само да не се цепиш от стадото.

Съб Ное 13, 2021 8:26 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 387, 388, 389, 390, 391, 392, 393 ... 403  Следваща