|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:41 am
| Автор |
Съобщение |
|
velio
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Коронавирус 2019
Утопия. Единственото което се учи в казармата е, че ако си прост, нагъл и силен, може да издевателстваш колкото си искаш върху другите и ще ти се размине, щото в армията лоши неща не се случват. Сакън някой да развали реномето на армията. На практика тая армия след '44-та няма нищо което да я прави достойна за уважение. Всички дела, достойни за гордост са преди това, а хората извършили ги отдавна не са сред живите. За мен лично, тепърва предстои да направят нещо, с което да ме накарат да се гордея с тях. Дано не се налага да го правят де. Проблема е, че дори сега продължава същия курс да се прикриват проблемите от всякакво естество, само и само за да не загубят облика пред обществото.
|
| Чет Ное 04, 2021 2:58 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Е то това е основното де. Военното обучение има само една единствена цел - да те направи войник. Това ще рече да изпълняваш без да разсъждаваш. Това важи за всяка една армия. Ти представяш ли си армия, в която генералът заповядва "атака" и се почва от офицери до войници всеки да почне да мисли "ама точно сега ли да атакуваме, ама няма ли да пострадаме ако атакуваме и т.н.". Затова, навсякъде най-важното е да изпълняваш без да мислиш. В цивилния живот, човек който не мисли, обикновено го наричаме прост. Но в армията се нарича войник.
|
| Чет Ное 04, 2021 3:44 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Има едно много важно нещо, което се учеше в армията - това, че мама няма да е цял живот до теб за да ти бърше задника.
|
| Чет Ное 04, 2021 3:54 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
И не само това. Нисшите кадри не разполагат с достатъчно информация за да умуват над една или друга ситуация - как би било по-добре и т.н. Например, шефът казва - утре в 8 атакуваме блок 22, в квартал долно нанагорнище. Двама от вход 1, трима от вход 2 и петима се спускат от хеликоптера. В цивилния вариант неизбежно ще има: ама няма ли да е по-добре осем да са в хеликоптера, и 4 от вход 3. Ама шефе, в 8 ще воя детето на зъболекар. Не може ли в 9? И всякакви подобни тъпотии... Затова при военизираните подразделения нещата се управляват със заповеди.
|
| Чет Ное 04, 2021 3:56 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Аз карах служба на по-стари години и бях психически подготвен за обучението, затова си мислех че няма начин се вържа на тоя номер. Обаче след като насочих оръжие и за малко да застрелям един нещастник, разбрах че обучението ми е било по-добро, отколкото съм очаквал 
|
| Чет Ное 04, 2021 4:24 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Да крайната цел на казармата е да научи човек да изпълнява заповеди, което е много добро качество. Без значение колко си умен, или за колко умен се мислиш, просто изпълняваш каквото ти се каже. Това с още по-голяма сила важи извън казармата, и конкретно на нас балканите ни е мнго нужно подобно обучение. Ще ме извиняват всички педали, толерасти, педерасти и други расти, но както армията така и бизнеса се управлява със заповеди не с молби. Дали ще поставиш една задача в заповедна форма, вече е решение на този който го прави. Има хора на които просот казвам имаме този проблем добре е да го решим, няма нужда нито за заповядвам нито да обеснявам, но уви такива хора са много, много малко. В повечето случаи аз просто нареждам, не питам, не се интересувам може ли или не, и очаквам да бъде изпълнено. ето в тази част имаме сериозен проблем на балканите. Сеем се на американци, мексиканци и други че като им кажат правиш АВС те правят АВЦ, нищо че може АЦ или направо С, но това е едно от най-добрите качества на един служител. Тези които е нужно д амислям, им се заповядва да мислят, тзи които трябва просто да изпълнят им се заповядва да изпълнят, нищо извън това не е нужно. Съвсем отговорно мога да твърдя, в БГ процента на изпълнителните служители е под 20, всички други се опитват да мислят неща които няма смисъл да се мислят. Мога да го твърдя защото съм го видял от строителство до асемблаж, от търговци до програмисти. Да всяка работа си има нейната специфика, и естествено ако професията ти предполага да вложиш мислене, влагаш такова но конкретно свързнао със задачата. у нас това рядко се случва, писнало ми е от въпроси ама защо. Няма нужда да се зане защо може да е защото е нужно, може да е защото така ми е хрумнало, може да е защото просто искам да се размърдаш няма никакво значение. Уви светът малко по малко върви точно в обратната посока, САЩ вече са изтървани, младото поколение започва да замязва на нашето, но има други страни където хората все още изпълнват както млади така и стари, и не ти задават безсмислени въпроси нито се терзаят с проблеми които не ги засягат.
|
| Чет Ное 04, 2021 5:08 pm |
|
 |
|
lcr
|
Все пак, в някои случаи, остават и някои умения, които не знаеш, кога може да ти потрябват. Например аз все още мога, в случай, че пропаднат всички съвременни комуникационни средства, да обменям данни със скорост около 1,5 B/s 
|
| Чет Ное 04, 2021 5:18 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
А какво мислите по въпроса за носенето на маски на закрито ? Където и да вляза в закрито - магазин, автобус, пазар или някъде другаде винаги има поне един без маска ? Включително касиер, кондуктор...
|
| Чет Ное 04, 2021 5:52 pm |
|
 |
|
lcr
|
Аз мисля, че носят накаква полза. Лошото е, че не знам някой да упражнява някакъв контрол върху качествата на маските. Жена ми носеше някаква, кожена, която е всичко друго но не и с необходимата функционалност. От работата ни раздаваха някакви, които са уж много качествени, но според мен са прекалено плътни и като така, почти целият дихателен поток минава покрай вместо през.
|
| Чет Ное 04, 2021 6:23 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Писна ми от маски!!! Ся, маската предпазва от едно единствено нещо: ако си преносител и тръгнеш да кашляш - да не наплюеш околните. Във всички останали случаи пречи и то много. Преди Курамукризата препоръчваха да се изкашляш настрани и в ръкава, а тогава на дневен ред бяха далеч по-гадни зарази. Маските са "патент" на ККП (и други азиатци), но според официалните данни в Китай отдавна няма Коронавирус...
|
| Чет Ное 04, 2021 7:13 pm |
|
 |
|
nik
|
https://youtu.be/O1OIux90F10Чудна работа що така сменят дефиницията в момента в който се размирисва работата, ма иначе сочат с пръст китайците
|
| Пет Ное 05, 2021 8:31 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Нека да позная, проблемът ти изобщо не е само с маските. Повечето ми познати, които са против нещо всъщност са против всичко свързано с пандемията. Те са против маски, против ваксини, против тестове, против локдауни, изобщо против каквито и да са мерки. Освен може би профилактика с чайчета, ракийка и т.н. Това важи и за сенатора на nik, не съм го чувал (него, както и повечето републиканци) да говорят за пандемия, освен ако не става дума за китайския й произход. Като че ли са два различни вируса. Тоя дето е излязъл от Ухан е много страшен и опасен. А пък когато стане дума за тоя дето циркулира в щатите, там вече говорим за правата и свободите на хората...
|
| Пет Ное 05, 2021 10:14 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Миро те републиканците не отричат вируса, но не са съгласни с мерките. А това колко е опасна пандемията няма общо с това че мяучи е финансирал китайците и че вируса е лабораторен, другия път вместо смъртност 1% може тъщите да станат безсмъртни, представяш ли си какъв световен катаклизъм ще настъпи.
|
| Пет Ное 05, 2021 11:05 am |
|
 |
|
miro_atc
|
Е то това важи за всички, не го казвам само за републиканците. Макар, че има не малка част, според която вирус изобщо няма, всичко е конспирация за да се поробят хората. Всичко е измислица, няма умрели, няма болни и т.н. Няма начин да не си чувал подобни тези. Но да кажем това са крайности, нямах тях предвид. Според "по-умерените" все пак има някакъв бацил, но както казваш не са съгласни с мерките. Като на практика не са съгласни с нито една мярка, нито една статистика, с нищо. Според тия хора всичко е преувеличено и то много. От което следва, че бацилчето според тях е най-обикновено грипче. Щото ако беше по-сериозно, трябваше на поне една мярка да съгласни. Пак ще кажа, аз не съм срещал досега някой, който е против едно. Всички са против всичко. Обикновено като говорим за едно нещо, да кажем за ваксините - наричаме противниците им "антиваксъри". Но това не са антиваксъри. Антиваксърите имат проблем с ваксините и само с ваксините. Докато тия хора пак казвам имат проблем с всичко, което се прави срещу тоя бацил. Това не са антиваксъри, не са антимаскари, не са антилокдауновци, това хора против всякакви ковид-мерки. И републиканците (повечето) са типичен пример. Поне аз не съм чул републиканец да одобрява каквото и да е срещу ковид. И не само здравните мерки, те са против и финансовите мерки на Байдън и изобщо всякакви мерки. Така че не знам какво значи "не отричат" вируса. Ако не отричаш вируса и поразиите му, ще трябва да приемаш някакви мерки. Няма значение какви, даже и тия дето отричат науката, ваксините и прочие пак знаят че има съвсем елементарни мерки против заразите, която е известна от хилядолетия - нарича се карантина. Тогава нямаш нужда от ваксини. Но не... и с това не са съгласни. Та пак казвам да "не отричаш" и в същото време да си против всяка една мярка с това, което уж не отричаш?
|
| Пет Ное 05, 2021 12:14 pm |
|
 |
|
nik
|
Миро, ако говориш за вечните мрънкалници там положението е неспасяемо, те си мрънкат профилактично и преди вируса - защо зимата е студено, защо водата е мокра, защо се е родил, и каквото още се сетиш Тъй че логика недей дори да се опитваш да търсиш, там си е по инерция дори и когато е против всякаква логика, дори и когато си противоречат на себе си
|
| Пет Ное 05, 2021 12:28 pm |
|
|