|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 11:37 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|
Малко помощ за плафони/капаци
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
 Малко помощ за плафони/капаци
Положението е следното - имам 8 осветителни тела, с 4х луминисцентни тръби вътре. Но в този офис някой е задигнал плафоните / капаците. Нужният размер е 63cmх63cm, мисля че матов плексиглас или подобно решение ще е най-добро. Оребрени капаци веряотно ще са скъпи. Капакът ще трябва да е леко гъвкав, за да може да се сгъне/плъзне в сгъвките на ламариненото тяло.
Освен това, понеже това е магазин и сервиз за колела, ми се иска на плексигласа да има гравирно лого / колело, мисля че не е кой знае какъв проблем.
Какви са опциите? Да се обадя на рекламни къша и да ми одерат кожата (може и да е не е точно така) или нещо друго? Дори си мислих за ламинат с хартия за печене (си е мат по принцип)... Имам режещ принтер, на който евентуално може да изрежа логото от подходящо фолио... но все си мисля, че някой който има опит и прави това по цял ден ще ми спести мъките, срещу съоветното заплащане.
Предложения?
|
| Нед Окт 24, 2021 4:08 pm |
|
 |
|
PhilipZ
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Нед Мар 31, 2013 12:17 am Мнения: 280 Местоположение: София
|
 Re: Малко помощ за плафони/капаци
Преди 2-3 години купувах тела от Алфа Лайт 02/8683856 https://alfalightbg.com Бяха май с твоя размер (което е стандарт за окачени тавани). Те ми предложиха за капак или алуминиеви рефлектори които се закачат отпред на тялото или бял материял. Не съм 100% сигурен дали е плексиглас или някакъв поликарбонат. Избрах белия материял и съм много доволен. Съвсем леко се забелязва къде са лумисцентните тръби, но това е само когато гледаш към тялото. Светлината е дифузна и съм много доволен. Размера на "капака" не трябва да е колкото свободното място в тялото, а малко по-малък. Той не се огъва (ако не ме лъже паметта) а се плъзга и влиза над Г-образен профил. Премери на твойте тела колко е светлия отвор за капака и колко е широчината на хоризонталаната част от Г-образния профил.
|
| Нед Окт 24, 2021 6:20 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30753 Местоположение: София
|
А какъв е тоя капак, само плосък лист или ?
|
| Нед Окт 24, 2021 6:39 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
Благодаря, нещо такова ще да е. Ширината на хоризонталния профил трябва да е 5мм или нещо такова, но ъглите май бяха затворени, т.е. не може просто да го плъзнеш, но може и да се бъркам. Сглупих, че не направих снимка - но през седмицата ще стане. Благодаря и за контакта.Светлия отвор трябва да е 62х62, според това което си спомням. @ТоНи - да според мен е точно такова, плосък лист, но не трябва да е много гъвкав, защото иначе ще висне, а не виждам кръстачка или нещо подобно да го подкрепя. Не са оставили и един...сигурно са пожълтели или са били изпочупени.
|
| Нед Окт 24, 2021 6:52 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30753 Местоположение: София
|
Удчно е поликарбонат, той няма да лисне, но пък повечето е прозрачен, матирането иска пясъкоструй и на PC е малко кофти. Акрил също ще стане, не е толкова гъвкав но при този размер не мисля че ще имаш проблем. А за логото, песъкострой най-лесно, но мже и гравирано ама тогава трябва да минава CNC. Ако имаш някъде около вас пясъкоструй, режеш н аплотера маска от фолио, лепиш, водиш го на пясъкоструй и от там да се нанася в лампата.
|
| Нед Окт 24, 2021 8:10 pm |
|
 |
|
PhilipZ
|
Да, само плосък лист дебел (по спомен) 3-5 мм. Ако е важно мога да сваля един тази седмица и да направя снимки. Така че ако ви интереусва (теб или Grubi) - пишете. Тони, ти си ги виждал но не си обърнал внимание. Като си прочетох отговора и се замислих съм леко в двуумение дали не беше лист в рамка която се закача с едни пружиниращи скобички към тялото (по-същия начин се закачат и алуминиевите рефлектори). Така че ще погледна, но ако ви интересуват снимки - пишете задължително.
|
| Пон Окт 25, 2021 11:12 am |
|
 |
|
Grubi
|
написах им писмо тази сутрин, но не се надявам много  ще им звънна, по-късно - кой ли ти чете мейли в тази пандемия
|
| Пон Окт 25, 2021 11:54 am |
|
 |
|
PhilipZ
|
Аз с тях само по телефона или на място действам. И въобще съм от онази генерация която предпочита да свърши работата по телефона или face to face. Не че не ползвам мейл, но той е за хората които не са на "една ръка растояние" (като теб например  ), въпреки че ако ми трябва нещо спешно може да ти пиша, но после ще вдигна телефона да те преслушам  Но преди да им звъниш премери с рулетка/метър колко точно ти е размера. 620 мм ме съмняват малко. Виж за 580 по бих се съгласил.
|
| Пон Окт 25, 2021 1:00 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Печени са, ама не толкова. Размера бил 60/60 и само капаци не продавали (дори и тези 60/60, само цели араматури с капаците). Ще си викна Неволята. Здраве - поне опитах и благодаря за насо/посоките.
|
| Пон Окт 25, 2021 2:53 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|