Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Цирфров "нивелир" 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член

Мнение Цирфров "нивелир"
Здрвейте,
Как ви се струва тази джаджа?
Някой има ли опит с нея?
Т.е може ли да се разчита на що годе верни данни от нея.
То има и в БГ но е на 3-на цена. А целта е за любителски нужди, примерно да си нивелирам стойката на бормашината или нещо друго по струга.
Помъчих се подобни приложения за тел. ама нещо не е добре работата с тях :)

https://aliexpress.ru/item/100500190692 ... 1627145620

Нед Окт 24, 2021 1:52 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Цирфров "нивелир"
Нищо не пише за разделителната му способност. Може да се окаже, че е дърво.

Нед Окт 24, 2021 2:35 pm
Профил

Имам подобен. Върши работа. Спрямо телефон е на светлинни години напред.

Нед Окт 24, 2021 2:55 pm
Профил

Имам подобен но не от али ами от хом дипо, използвам го да си настройвам диска на циркуляра когато много ме мързи да търся друг ъгломер. Работи сравнително точно но е конкретно за такива цели, когато имаш наистина равни и гладки повърхности. За нивелиране на строителни работи не става, не защото е неточен а защото е къс.
п.с. ама ако ще е бормашина , стург за ориентир става, но ако ще гониш перпендикулярност е абсолютно негоден.

Нед Окт 24, 2021 3:06 pm
Профил

lcr написа:
Нищо не пише за разделителната му способност. Може да се окаже, че е дърво.

Код:
Описание:

Блок уровня обеспечивает относительные и абсолютные измерения, а также установку нуля в любом положении. Дополнительный LCD удобно читать. Маленький светильник, очень легко носить с собой и использовать. Измерительная плоскость содержит дисковый магнит, который можно прикрепить к измерительной поверхности. Особенно легко измерить шаг вертолета, угол наклона торцовочной пилы, тест и ремонт автомобиля и так далее.

Особенности:

Диапазон измерения:4*90 °
Разрешение:± 0,1Градусов при 0-1 и 89-90 градусов; ± 0,05 градусов в остальных
Точность:± 0,1Градусов при 0-1 и 89-90 градусов; ± 0,2 градусов в остальных
4 единицы: °,%, в/фут, мм/м
Мощные Встроенные магниты на основании обеспечивают крепление к любой железной поверхности
Автоматическое выключение через 3 минуты без работы Водонепроницаемость: IP54
Питание: 2 × Батарейки LR03 AAA (Не включено)
Вес: 70 г

ToHu написа:
но ако ще гониш перпендикулярност е абсолютно негоден.

Да за перпендикулярност най вече ми трябва.

То с телефона, като го нулирам в хоризонтално положение, във вертикално дава разлика около 1 градус. и е непостоянен.

Май ще си карам с правият ъгъл ( метален ) че е най сигурно :)

Нед Окт 24, 2021 3:22 pm
Профил
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист

Направих една машина за полиране на скъпоценни камъни. 2+2оси. Оказа се че с индуктивен датчик не можех да нивелирам шпиндела. Купих един подобен от ИТТ, тествахме го с клиента и той остана доволен.Цъках го програмно по 0,1 градус и си отговаряше.
Та сега започва със нивелиране , ръчно. И след това програмата.

Нед Окт 24, 2021 4:19 pm
Профил

Ами може би им такива които и да стават, този моя е .. не помян каква марка е, сега гледам какво имат но не мога да си го позная, но нормално то станаха 3 години, едва ли го имат същият модел. За циркуляра ми върши добра работа, но там не гоня кой зане какво, +/- 0.2 не ми е проблем, ако ми трябва много право имам прав ъгъл имам и ъгломер точен.
Иначе за точност са точни, за монтажните работи използваме бош нивелири, не съм имал проблем сериозен а там имам участъци по 100-150м и като пуснеш лазера върви право, и не може да има голяма греща защото на тя дължина ще даде доста голямо отклонение.
Но за машина си има нивели за машини, води се machinist level има всякакви но не са евтини, под 100-на долара няма да намериш нищо използваемо читав е между 200-400$. Сега за хоби може би не ти трябва чак такава прецизност, но то не преич да е хоби и да трябва да е точно. Но за перпендикулярност като цяло прав ъгъл ти трябва, да сравняваш два ъгъла е малко дърво, а отделн пък ако е машина и ъгъла не е точния инструмент зависи паралелност/перпендикулярност между какво гониш. Например ако е за шпиндела на бормашината спрямо масата с правият ъгъл става но това не гарантира по никакъв начин че ще имаш перпендикулярност по целият ход, иска си релано мерене.
Иначе има едни интересни нивелири Fell првеха ткаива, вече май не съществуват но се намират втора ръка, удони са да нивелираш маса, плот, изобщо повърхност защото работят в две оси, нещо такова : https://www.k-bid.com/auction/2801/item/35

Нед Окт 24, 2021 6:17 pm
Профил

ToHu написа:

..
Сега за хоби може би не ти трябва чак такава прецизност, но то не преич да е хоби и да трябва да е точно. Но за перпендикулярност като цяло прав ъгъл ти трябва, да сравняваш два ъгъла е малко дърво, а отделн пък ако е машина и ъгъла не е точния инструмент зависи паралелност/перпендикулярност между какво гониш. Например ако е за шпиндела на бормашината спрямо масата с правият ъгъл става но това не гарантира по никакъв начин че ще имаш перпендикулярност по целият ход, иска си релано мерене.

Да, искам перпендикулярност по целия ход на бормашината. Може да се мери на самата вертикална направляваща на колоната (аз там и го меря ..) щото самия шпиндел пак може да е "крив" спрямо направляващата. Ама там после ще го меря отделно вече.
Тя е самоделна бормашина с кръстата маса за по-леки фрезови операции.
Ползвам си "часовника" за мерене отклонението , ама по-неудобно с него. ама пък е по точно.

Пон Окт 25, 2021 8:03 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 8 мнения ]