Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коронавирус 2019
bongo_x2 написа:
В домашната ракия има доста ваксини! :D

Абе и там положението е същото.
След 24 ч. антитела-та изчезват. И трябва да се взимат бустерни дози още на следващият ден.

Пон Окт 04, 2021 9:02 am
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал

Това е последният ми пост във тази тема на Форума , ЧЕ СЪМ БЕСЕН - през предходните 7 дни двама мой познати са изпратени в отвъдното от МАФИЯТА В БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ - като са набедени , че са Ковидирали !

Надули ги с кислород и до там !!!

(не съм , Химик , Доктор или Биолог - но интуицията ми подсказва ,че когато надуеш нежните алвеоли който принципно са еволюирали да се отварят под вакума създаден от ребрата отварящи гръдният кош със силен окислител - това е смъртоностно !!!)

Пон Окт 04, 2021 10:51 am
Профил WWW
Аватар

Ами не е точно така, ама няма значение - хората са си отишли. И аз загубих близък (в болница след уж успешна операция) миналата седмица но поне не го писаха ковид. За съжаление, ако в БГ можеше лесно да подведеш под отговорност лекар, няма да остане кой поне да се прави че ни лекува.

Пон Окт 04, 2021 1:38 pm
Профил ICQ
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
petko_sz написа:
Това е последният ми пост във тази тема на Форума , ЧЕ СЪМ БЕСЕН - през предходните 7 дни двама мой познати са изпратени в отвъдното от МАФИЯТА В БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ - като са набедени , че са Ковидирали !

Надули ги с кислород и до там !!!

(не съм , Химик , Доктор или Биолог - но интуицията ми подсказва ,че когато надуеш нежните алвеоли който принципно са еволюирали да се отварят под вакума създаден от ребрата отварящи гръдният кош със силен окислител - това е смъртоностно !!!)

Хайде стига глупави истерии..
Вентилацията на бял дроб въобще не е "надуване с кислород"
Пишеш глупости по сериозна тема......

Пон Окт 04, 2021 1:52 pm
Профил
Аватар

При интубиране следствие Ковид, само 10% оцеляват, такава е статистиката. Прави се в наистина краен случай, без него човека си отива така или иначе.

Друг е въпроса, че смъртността сред хоспитализираните във България е по-висока от тази в Европа, но причините са комплексни и лекарите май са последните виновни.

Пон Окт 04, 2021 2:32 pm
Профил ICQ

Бог да прости хората!
А кислородна маска и интубиране май са различни неща. До колкото разбирам, кислорода се оказва по-добрият вариант при ковид, отколкото интубирането(или както там се нарича апаратното обдишване)

Пон Окт 04, 2021 4:51 pm
Профил
Аватар

Няма по-добър вариант. Ако едното не помага, се прави другото.

Пон Окт 04, 2021 6:01 pm
Профил ICQ

Да ама като започнеш да ги подвеждаш под отговорност става това което е в сащ, появяват се застрахователи, те започватда си плащат застраховки които не са евтини и цените отиват нагоре, и това е като перпетуммобиле.
Варианта е да няма парични присъди а само ефективни, но тогава пък много хора може да се откажат да стават лекари защото всеки греши.

Пон Окт 04, 2021 6:04 pm
Профил

Моите впечатления по темата......

Ако симптомите те сполетят в края на седмицата, първото лечение, назначено от лекар ще получиш не по-рано от 72 ч. по-късно.
Това за жителите на големите градове.

Това проспано от системата ни време, за много хора е фатално.

За болничния лабиринт, дори не ми се мисли.

Пон Окт 04, 2021 8:10 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

itso.t написа:
То е ясно че ваксинациите ще са всяка година или по-често, но не разбрах тия пичове защо не слагат ваксината в бирата. Или поне в кафето... :lol:

И аз много се чудех по тозо въпрос? Защо го правят толкова сложно?? Можеше просто да си слагат боклуците в другите боклуци с които ни тровят всеки ден и така едва ли някой щеше да разбере и всичко щеше да си е като едно време.

Вто Окт 05, 2021 11:56 am
Профил

ееее защо салатата в ресторанта е отделна, защото ти вземат пари за нея :)

Вто Окт 05, 2021 6:14 pm
Профил

Сериозен въпрос - малката неделя вдигна температура рязко до 38, каза че я боли гърлото. На следващия ден спадна и вече е горе-долу нормална. Боли я още гърлото, гласът е променен, почива и се.
Ходиха днес на личната и тя и пуснала ПЦР - излезе следобяд и е положителен. Дотук добре, но след това личната е изписала антибиотик (амоксиклав). По принцип рядко изписва антибиотик, или поне така беше преди години, когато последно сме ходили. Та или си е променила позицията и е взела и тя да ги пуска превантивно, или има основание - каза че всеки ден 4-5 деца положителни влизат в болницата с пневмонии. Сега, дали са вирусни, дали са вторични след ковид, дали са заради смеската на ковид и грип, не мога да кажа.
Та се чудя дали да мъча малката (11г) с антибиотика, или да чакам нещо да се влоши? Ясно че точно амоксицилин едва ли име друг ефект освен срещу евентуална бактериална пневмония - долколкото гледах, има някакви твърдения че азитромицин помага донякъде, но не са го изписали него.
Тъй де, някакви съвети? Да изчакам още ден да видя сатурация, температура, кашлицата накъде отиват?

Вто Окт 05, 2021 8:20 pm
Профил

Не знам как е при децата, но доколкото разбирам, за възръстните, лекарите прибягват до антибиотици от самото начало. И на двамата със съпругата ми ни предписаха левофлоксацин за срок от 10 дни. А аз дори нямам температура.

Вто Окт 05, 2021 8:35 pm
Профил

Ясно ми е че така правят, или поне тук. Ама се чудя доколко е оправдано и дали не трябва да изчакват поне някаква индикация за усложняване - поне при децата, нали принципно по-леко го карат.

Вто Окт 05, 2021 10:26 pm
Профил

Ами ако погледнеш чисто математически шанса да има усложнения някви от антибиотика е много по малък от този да има усложнения без, така че не го мисли много, не е време да се втеляваш за ползата от антибиотиците.

Сря Окт 06, 2021 2:21 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373 ... 403  Следваща