|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 5:39 pm
| Автор |
Съобщение |
|
al_at
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Апр 13, 2018 4:00 pm Мнения: 1622 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Крайно време е да седна да науча сръбски. По-добре от нас псуват. От два часа се опитвам от време на време да се преброя електронно. Единствения успех беше, че успях да се регистрирам. Иначе, системата показва началния екран с поле "адрес" и дотам. Явно е правена от идиоти, които са показали нещо шарено на умните ни управници. Въобще не е мислено за претоварването и трафика. Предишното електронно преброяване беше просто и ефективно. Тогава преброих цялата рода без проблеми.
|
| Вто Сеп 14, 2021 9:51 pm |
|
 |
|
al_at
|
Преброих се. В три часа през нощта няма проблеми. Но все пак нямам думи - от претоварване на системата да не ти разпознава ЕГН-то и да те обяви за "лицето не съществува" - направо гениално.
|
| Сря Сеп 15, 2021 3:25 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Губите си времето в попълване на данни които чиновниците вече имат... Да натиснат "F5" или ако не знаят как се прави това, да прочетат в интернет.
|
| Сря Сеп 15, 2021 10:20 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Глашатаят събрал хората на мегдана и обявил: "На 18 септември от 8 часа сутринта 20 хил. екзекутора и 5 хил. контрольори, ще ходят по домовете на хората и ще бесят всеки наред - бабите, дядовците, майките, бащите, децата, кучетата, котките, папагалите ... всички без изключение. Въпроси имате ли?" al_at надигнал плахо ръка и тихичко попитал: "Въжетата ние ли да си ги носим или държавата ще ни осигури служебни?"
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Сеп 15, 2021 11:48 am |
|
 |
|
al_at
|
Благодаря за попадението.Така е - имам проблем. Изпълнителен съм. Повече, отколкото е здравословно. Имам и друг проблем - простатата алармира между 3 и 4 часа, но така е при някои от нас. Има и трети проблем - трябва да преброя сами живеещи възрастни роднини, трудно подвижни и няма да успеят да отворят на преброител, но не могат да си представят, че няма да се преброят.
|
| Сря Сеп 15, 2021 12:20 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Като стана въпрос за "модерните" електронни държавни бакии, да споделя мои скорошни перипетии....
Предстоеше ми смяна на лична карта и шофьорска книжка поради изтичащ срок на валидност. Докато разглеждах сайта на рпу-то, забелязах, че има електронен портал през който въпросните заявления могат да се подадат онлайн, стига да разполагаш с квалифициран електронен подпис. Тъй като имам такъв, реших да се възползвам от услугата. Създадох си профил, прикачих подписа към профила си, направих тестово подписване (успешно) и след това - йок. Системата ми казва, че подписът ми не е прикачен. След комуникация с техническата подръжка стана ясно, че след като съм прикачил подписа си, трябвало да изляза и да вляза вече с подписа, вместо с потребителското име и парола...... Както и да е - всичко това са бели кахъри. По-интересното се случи, след като стартирах процедурата. Системата ми каза, че заявлението не може да бъде подадено онлайн, тъй като са изминали повече от 5 г от последното снемане на биометрични данни (снимка и пръстов отпечатък). ОК - това е логично. Не разбирам, защо в описанието на електронната услуга, черно на бяло е написано, че така се инициира подмяна на документи поради ред причини, в т. ч. и поради изтичащ срок на валидност. Доколкото ми е известно, срокът на валидност е 10 г.
Накрая си подадох документите намясто и това ми отне 2 пъти по-малко време от иначе модерната електронна услуга.
|
| Сря Сеп 15, 2021 12:40 pm |
|
 |
|
Jack
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Вто Май 07, 2019 9:16 pm Мнения: 434 Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
|
. А има държави които може и да са създали самолета Конкорд и ARM - процесора, но 'горките' им граждани си нямат ЕГН и лична карта...
|
| Сря Сеп 15, 2021 1:00 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ей ся се зазяпах в БНТ1 - "Истороя БГ". Водещият: "Пишете ни на български, а който няма възможност поне да е в българския континуум. Ъ?
А по-късно обяснявайки Априлското възстание - и моята котка няма да се изсере където те осраха тотално.
Да живей Българийа!!!
|
| Пон Сеп 20, 2021 9:17 pm |
|
 |
|
lcr
|
Луна - президент!
Ъъъъ - някой знае ли, какъв е редът за кандидатстване за афганистанско гражданство?
|
| Вто Сеп 28, 2021 9:46 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Май се започва с обрязване и цитиране на корана 
_________________ Хайде де!
|
| Вто Сеп 28, 2021 11:46 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
+ брада и фередже за жената...
|
| Вто Сеп 28, 2021 12:16 pm |
|
 |
|
lcr
|
https://www.facebook.com/watch/?v=453162405978681"Фирмата спасявала "Курск"...." Що за неграмотник е този транспортен министър? Че и журналята повтарят глупостите му, като папагали... https://www.24chasa.bg/novini/article/10228737
|
| Сря Сеп 29, 2021 10:40 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Ами човекът има лични контакти, трябва да им даде някой лев... Иначе без пари е ясно, тук земеделците безплатно могат да отмъкнат торовете, а пък ако трябва циганите ще извадят и кораба и ще го нарежат, няма проблем.
|
| Сря Сеп 29, 2021 2:21 pm |
|
 |
|
OVER
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пон Сеп 13, 2021 8:55 pm Мнения: 92 Местоположение: Живот №25
|
Той е Ивайло Димитров Мутафчиев. Роден е в София на 30 април 1962 година. Женен е. Има брат - Георги. Ивайло е завършил „международни икономически отношения“ във ВИИ „Карл Маркс“ (сега УНСС) и има редица специализации на Запад по времето на социализма. Работил е като гл. дилър на БНБ и е бил един от шефовете е на дилинг-офиса на банка „Биохим“, в който се е подвизавал като негов подчинен бъдещият му съдружник Цеко Минев
Най-неизвестният факт около Мутафчиев като собственик на банката ПИБ, на „Юлен“ и на „Витоша спорт“ е роднинството му с Тодор Живков. Ивайло Мутафчиев се пада негов племенник.
Затова тази власт ще шикалкави пред протестите, но ще се опита да ги осъществи докрай. Защо? Защото Мутафчиев е племенник на Живков, а Бойко Борисов - на ген. Кирил Войнов, шеф на пожарната при социализма, до 2006 г. - и при капитализма и кандидат № 1 на НДСВ за изборите през 2009 г. (водач в Софийска област). Генералът, чийто близка рода се оказа Бойко, е племенник на Иван Славков
|
| Вто Окт 12, 2021 1:38 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А бе и наше село беше под опеката на Пенчо Кубадински, но ни прецакаха още по комунистическо. Така че който го "може" - "го може"...
|
| Вто Окт 12, 2021 2:39 pm |
|
|