|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:23 am
| Автор |
Съобщение |
|
petko_sz
Ранг: Напреднал
|
 Re: Коронавирус 2019
 |  |  |  | Цецо написа: Това ясно, ама на мен въпроса ми е принципен - има ли начин вируса да се ликвидира, без организма да го направи - дали с антитела, дали с B, T, NK или както е там тип клетки, не съм много наясно с материята (то май никой не е). Аз до колкото знам вирусите ги трепе организма. Не е като с бактерията, която може да я трепе самото лекарство (антибиотик). Да има противовирусни препарати, но те (до колкото съм наясно) забавят/блокират репликацията на вируса, но пак се разчита на организма да го утрепе в крайна сметка. То и затова има латентни вируси, като херпеса, хепатита, СПИН - защото организма не знае как да ги утрепе. Та може ли човек да оцелее от Ковид, ако организма му не се "научи" как да трепе вируса? Т.е да изработи антитела? |  |  |  |  |
Цецо - при цялото ми уважение към теб (и всички тук) - то цялата ти концепция да "убиеш" вируса , или да се "излекуваш" е сбъркана (даже така ни е натрапена от ученическите години , а при "професионалистите" - демек докторите - робуват на вековни догми !) Едва ли някой може да си представи какъв химически бъркоч е живият организъм (в едно и също време в нас циркулират хиляди щамове , който за капак и мутират N-пъти всяка минута !) Просто в някакъв момент "тухличките" се пренареждат - цинка , водорода , фосфора или кислорода променят местоположението си/свързаността си - и как/защо става това едва ли някой роден от жена има дори бегла представа . Мое скромно мнение , е че по някаква ПРИЧИНА " живите" организми са антагонисти на ентропията .
_________________ Първата жертва на войната пада ... Истината !
|
| Нед Сеп 26, 2021 10:17 am |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Private, това за което говориш е много хубаво, но май по-скоро ни се иска да е истина. Много хора са загивали, но и много не са. А ако визираме конкретно османската империя, като че ли доста дълго на хората така им е било по-добре, не говорим за малкото луди глави, а за масата. А поста на Ицо по скоро е ирония, поне така го разбирам аз, все пак Израел освен корупция на високо ниво, има и много на ниско точно като у нас, много си приличаме.
|
| Нед Сеп 26, 2021 4:27 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Не знам какви са твоите представи за ентропия, но в момента живеем в много млада Вселена, която е започнала от една точка - нулева ентропия. В момента грубо казано Слънцето "гори" около 600 милиона тона водород и отделя "дим" - 596 милиона тона хелий. Всяка секунда 4 милиона тона материя по формулата E=mc^2 се превръщат в енергия. От тази енергия "живите същества" взимат нищожна част, повишават й ентропията и отделят същото количество енергия в околното пространство. В нито един момент ентропията не намалява. Еквивалент на живо същество са котлоните. Включваш в контакта - отделя топлина. Ако твърдиш че живите същества намалят ентропията, това е еквивалетно да имаш "антикотлон". Това е уред, който охлажда 2KW топлина от околното пространство и на изхода изкарва 230VAC.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Сеп 26, 2021 8:28 pm |
|
 |
|
petko_sz
Ранг: Напреднал
|
 |  |  |  | ike написа: Не знам какви са твоите представи за ентропия, но в момента живеем в много млада Вселена, която е започнала от една точка - нулева ентропия. В момента грубо казано Слънцето "гори" около 600 милиона тона водород и отделя "дим" - 596 милиона тона хелий. Всяка секунда 4 милиона тона материя по формулата E=mc^2 се превръщат в енергия. От тази енергия "живите същества" взимат нищожна част, повишават й ентропията и отделят същото количество енергия в околното пространство. В нито един момент ентропията не намалява. Еквивалент на живо същество са котлоните. Включваш в контакта - отделя топлина. Ако твърдиш че живите същества намалят ентропията, това е еквивалетно да имаш "антикотлон". Това е уред, който охлажда 2KW топлина от околното пространство и на изхода изкарва 230VAC. |  |  |  |  |
Не искам да разводняваме темата ,но явно не бях изчерпателен и дължа обяснения . Под ентропия се разбира хомогенизирането на една система (груб пример: в буркан А сипваш почва+вода , запечатваш и оставяш на слънце , наблюдаваш го във времето. В буркан Б сипваш абсолютно същите съставки , НО нагряваш/консервраш "субстанцията" и ... сешташ се какво ще наблюдаваш - нали ?) - опростяване и балансиране на всичките и "съставки" във времето енергия или градивните и тухлички ! Без "живи" организми ентропията ще се увеличава до хомогенна студена/топла маса* (да приемем ,че температурата е функция на времето и как се мени тя в някакъв интервал от "време" е просто частен случай) *- имам в предвид всички химически елементи ПП: това е само моя лична теория , ако можех да я докажа щях да се пенсионирам още утре и да си харча с кеф Нобеловата Премия , а не да разнасям перални и да монтирам климатици!
_________________ Първата жертва на войната пада ... Истината !
|
| Нед Сеп 26, 2021 10:33 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А какви вирусолози бяхте!  Що ви трябваше да ставате философи?!
|
| Пон Сеп 27, 2021 12:18 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
По-скоро не-хомогенизирането  Когато нещо е хомогенно (както Вселената е била в началото) то е с ниска ентропия. На теория ентропията е показател за безпорядъка в една система. Ентропията може само да расте в една затворена система. И тъй като живите организми увеличават безпорядъка (ентропията) се смята, че животът е нещо нормално, т.е. в съзвучие със законите на Вселената.
|
| Пон Сеп 27, 2021 9:17 am |
|
 |
|
ike
|
Грешиш. Ако в една чаша имаш няколко пръчки пластелин с различни цветове - това е ниска ентропия. Когато започнеш да размесваш пластелина, и вече не е на отделни пръчки, ами е на хомогенна топка с кафяв цвят тогава имаме максимална ентропия.
|
| Пон Сеп 27, 2021 1:02 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
И това за живите организми не е съвсем така. Самите живи организми, бидейки структурирани, намаляват ентропията. Не говорим за последствията от тяхната дейност. Сега е модерно да се казва, че когато се търсят живи организми във вселената, се търсят зони с понижена ентропия.
|
| Пон Сеп 27, 2021 1:26 pm |
|
 |
|
ike
|
Един бърз въпрос. Имаш две затворени системи: Едната с живи организми, другата без живи организми. Според теб в коя от двете затворени системи ентропията се повишава по-бързо?
|
| Пон Сеп 27, 2021 1:39 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
При тази със живите организми. Това не противоречи на казаното от мен по-горе, защото вселената не може да се разглежда, като затворена система.
|
| Пон Сеп 27, 2021 5:52 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Пон Сеп 27, 2021 6:55 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Редно е да е ежемесечна, с изключение на месеците с 31 дена. През тях трябва да е на две седмици.
|
| Пон Сеп 27, 2021 7:42 pm |
|
 |
|
ike
|
Корпорациите винаги са имали проблем с това че питейната вода тече от чешмата, а не си я купуваш в пластмасова бутилка всеки ден. И това че не всички са диабетици. Редно е редовно да си плащаш на фирмите такса "живот". В началото ще е веднъж на година, след това на 6 месеца, после на 2 месеца и накрая всеки месец.
|
| Пон Сеп 27, 2021 10:08 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Много моля! Определил съм график който трябва да се спазва! Не ми го разваляй! 
|
| Пон Сеп 27, 2021 10:45 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Първият ковид-умрял в наше село е след първа ваксина и малко преди втората. Преди два дни дойде да му отрежа стърчащия край на сапа на кирката...
|
| Пон Сеп 27, 2021 11:02 pm |
|
|