Отговори на тема  [ 79 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Петиция срещу дискриминацията на етническите българи 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Петиция срещу дискриминацията на етническите българи
Знам, че си е чиста загуба на време... И че няма да има ефект от цялата таз работа... Но все пак...
http://www.bgpetition.com/diskriminacia/index.html

Вто Юли 25, 2006 2:23 pm
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Заеби.
Единствения начин да се оправят нещата е революция.
Тоес наслиствено взимане на власта.
Това е така защото на хората им е отнета възможноста да подават обратна връзка на управляващите.
Чрез избори за които се гласува за конкретни хора а не партии и после да ти ги редят шепа човеци.
Така са се окопали че няма как по мирен път да стане промяна.
Всичко трябва да се изрине без значение колко е честен и добър някой.
Какво прави там?
Референдум?
Има и такава дума някаде.
Парламента предизвиква законодателна инициатива хората одобряват.
Какво ли щяхме да одобрим?

Вто Юли 25, 2006 3:09 pm
Профил
Аватар

Мнение 
абе ако наистина е толкова готино да си безработен ром,
що не се представиш себе си в едно такова положение за месец-два
да видим тогава толкова ли много са тез привилегии и кой се натиска да ги има?
много помощи вземали за детски, как се гледа едно дете с 20 лв бе хора? какво като имали по 10 и вземали 200 лв
тези 200 лв няма да стигнат по един хляб да им купиш на циганетата

да не останете с впечатление че оправдавам начина им на живот само - циганина си е циганин - днес ако има 10 лв отива и ги изпива и не мисли за утре, в къщата може да няма легло и да спи на един дюшек на пода но има цветен телевизор сони или уредба 2х200W или сателитна чиния - това е манталитет и той лесно не се променя, интересно ми е как е в другите държави - цигани има и в Англия и в Германия н навсякъде, дали са по-образовани от нашите? дали манталитета е същият?

Вто Юли 25, 2006 3:24 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
3aek написа:
много помощи вземали за детски, как се гледа едно дете с 20 лв бе хора? какво като имали по 10 и вземали 200 лв
тези 200 лв няма да стигнат по един хляб да им купиш на циганетата

Ами като не могат да ги отгледат да не ги правят. Като не мислят какво правят, аз ли да мисля за тях !?!
А и тия циганета, като ги пуснат да просят и да крадат сигурно някои цигани си докарват повече и от теб.
Нали ги гледам, като отиват да си вземат помощите - имат по 1 кило злато по тях. Това от къде е?

Вто Юли 25, 2006 3:37 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Заек, незнам, на мен не ми допада да живея като безработен ром. Проблема е, че на тях явно им допада. И така влизаме в затворен кръг.

Аз лично разбирам тяхната логика - от разни помощи си докарва 200 кинта на месец. Ако започне работа ще взима толкова, че и по-малко. За чии му е да работи?

Какво е решението - ами да не му дават тия 200лв. давром, че да му се наложи да ги изработи. Това няма да стане естествено. Единствената ми надежда е, че като влезем в ЕС, мангалите ще се изселят поне частично натам.

Във всички развити съвременни общества тоя проблем съществува - проблема е че държавата ни е бедна да ги хрантути.

Румене, революция е безмислена. Какво ще постигне? Да не мислиш, че България се състои от гадни политици и свестен народ? Глупости - тя се състои от българи.Кой ще сложиш да управлява при революция - Болен Сидеров? Ай стига по добре сме си така.

Вто Юли 25, 2006 3:56 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Единствената ми надежда е, че като влезем в ЕС, мангалите ще се изселят поне частично натам.

верно това може частично да реши проблема ;) и като отидат там поне малко да се поизучат и като се върнат да предадат и на тукашните
нещо подобно се забелязва в Турция - там циганията е много по-голяма от тук но съм чувал че тези които са били на гурбет в Германия като се върнат са доста по очовечени от местните и отварят фирми фабрики и прочее с парите от чужбина и по този начин вдигат "нивото" в махалата ;)

Вто Юли 25, 2006 4:01 pm
Профил
Аватар

Мнение 
paregov написа:
Ами като не могат да ги отгледат да не ги правят.

абе ти да не мислиш че един мангал планира децата в семейството? това е манталитет и той не се променя лесно
от една махала с 20 000 циганина сигурно има 20 които си докарват пари с просене, продажба на наркотици и проституция и правят повече пари от теб но не може да обобщаваш че всички са така и че всеки има по 1 кг злато

Вто Юли 25, 2006 4:08 pm
Профил
Аватар

Мнение 
3aek написа:
paregov написа:
Ами като не могат да ги отгледат да не ги правят.

абе ти да не мислиш че един мангал планира децата в семейството? това е манталитет и той не се променя лесно
от една махала с 20 000 циганина сигурно има 20 които си докарват пари с просене, продажба на наркотици и проституция и правят повече пари от теб но не може да обобщаваш че всички са така и че всеки има по 1 кг злато

не съм казал, че всеки има по толкова, ама не са малко тези които наистина имат, а пак ходят за помощи.

Вто Юли 25, 2006 4:37 pm
Профил
Аватар

Мнение 
rumen написа:
Заеби.
Единствения начин да се оправят нещата е революция.
Тоес наслиствено взимане на власта.
Това е така защото на хората им е отнета възможноста да подават обратна връзка на управляващите.
Чрез избори за които се гласува за конкретни хора а не партии и после да ти ги редят шепа човеци.
Така са се окопали че няма как по мирен път да стане промяна.
Всичко трябва да се изрине без значение колко е честен и добър някой.
Какво прави там?
Референдум?
Има и такава дума някаде.
Парламента предизвиква законодателна инициатива хората одобряват.
Какво ли щяхме да одобрим?

Батка, внимавай кво пишеш по форумите, освен ако не си прикрит добре зад прокси. Все пак не си мангал и съответно нямаш права. ;) А доблесната НСБОП бди.

Вто Юли 25, 2006 4:54 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Нека и аз да кажа моетото мнение повъпроса...
Това, което най-много ме дразни (а и не само мен) е, 4е като кажат 'правата на малцинствата' и 'дискриминация' и всичко им се поднася на тепсия, без да си мръднат пръста. Строят им жилища, дават им пари ... ит.н. няма смисъл да изброявам. Но по-лошото е, че няма да става по-добре (за нас)... Незнам дали сте забелязали, но в повечето европейски страни черните са с особен статут, дори са по-добре от белите. Там няма чистачи на улици - черни - всички са бели, повечето добри и високоплатени длъжности се заемат от черни (защото могат да осъдят работодателя за дискриминация). Незнам дали сте забелязали какви коли карат черните в Англия примерно, как са обле4ени, каде работят... Същото е положението и във Франция, примерно. ...на там сме се запътили и ние...
В БГ съм виждал как цигани на края на месеца отиват с мерцедесите си да си взимат социалните помощи... и държавата нищо не прави. Е, за мен не е нормално това.
Има безброй много подобни примери...
Е, разбира се има много честни и почтенни цигани, аз лично познавам и такива, но те са рядкост, за съжеление.

Вто Юли 25, 2006 5:37 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами няма решение. Те в развитите страни не са му намерили решение (арабелите в Франция, черните в САЩ) та ние ли. Решението е да ги командироваме там. Което се надявам да стане частично след 2007. Най много да ни изритат обратно навън по случая. :)))))))))))

Другия вариант е насилствен, ама на всички трябва да е ясно, че е неприложим, колкото и да ни се ще.

Вто Юли 25, 2006 6:54 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
"Другия вариант е насилствен, ама на всички трябва да е ясно, че е неприложим, колкото и да ни се ще."

Това че е неприложим не променя факта че е единствен.
Как да се предизвикат промени в избирателния закон?
Как да ги накараме да приемат закон за референдум?
Това е сърцевината на проблемите ни.

А за темите на деня:
Бойко разбърка лайната на топлофикация.
Дали и доколки е негова заслуга ?.. Е отделна тема (имало заведено дело в Австрия за пране на пари)
Та май от там тръгва всичко не могат вече да го прикрият.
Както и да е.
Вместо да почне яко осветяване на сцената.
Почва атака срещу Бойко.?!?
Аналогично на театара с Волен Сидеров.
Че го блъснаха блъснаха го.
Вместо да разследват катастрофата.
Наблягат на шофьора му що го бил. Ми ша го бий я. Друга опраивя с лекетата има ли?
Преди време напитиха шефа на Червния кръст.
Крал били милиони.
И сега какво?!!
Ако е виновен да влиза в затвора ако е невинен да ги съди за да се изчисти.

Как да се предизвикат промени в избирателния закон?
Как да ги накараме да приемат закон за референдум?

Вто Юли 25, 2006 7:54 pm
Профил
Аватар

Мнение 
"Батка, внимавай кво пишеш по форумите, освен ако не си прикрит добре зад прокси. Все пак не си мангал и съответно нямаш права. А доблесната НСБОП бди."

Страх да се говори и пише имаше едно време.
Но тогава поне живеехме добре.
Гледам сега страха почнал да се връща. ( Нямам впредвид само горното предупреждение)
Само дето намаме безплатно здравеопазване, безплатно обучение, .......

Вто Юли 25, 2006 8:00 pm
Профил
Аватар

Мнение 
дискриминацията е гот, без значение срещу бели ли е или срещу черни, така че аз лично в подписката няма да участвам :)
а искате или не, бъдещето е на черните и на жълтите. примирете се, имали сте нещастието да се родите бели - раса увредена и дефектна. единствения начин белите да оцелеят, е черните да запазят известно контролирано количество за извършване на тежък интелектуален труд. нещо в като кравеферми, само че продукта им ще е нови технологии (оръжейни разбира се, само умствено болната бяла раса може да хаби интелектуални усилия за други неща), а не мляко :) обаче, дори да го направят, предполагам че ще вземат истински бели, а не нас. мислите си че има и друг вариант, нещо като "всеобщо осъзнаване"? глупости, не ставайте наивни, поне малко трябва да се познавате :)

Вто Юли 25, 2006 8:09 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Много се кефя как някои все на философии го избиват и все някой друг им е виновен - я цигани, я политици, я негри, я жълти - все някой друг :) .

Вто Юли 25, 2006 8:34 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 79 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща