Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коронавирус 2019
bongo_x2 написа:
Е да, но Зимата идва!

Какво общо има зимата с пиенето? 8O

Вто Сеп 21, 2021 2:52 pm
Профил

Desert Leo написа:
bongo_x2 написа:
Е да, но Зимата идва!

Какво общо има зимата с пиенето? 8O

Е па на някои ракията им замръзва ;-)

По същата причина в Троян казват, че зимно време не се прави сватба ;-)

Вто Сеп 21, 2021 3:04 pm
Профил
Аватар

Не бе, просто пак ще ни ударят вирусите, а силиците вече няма да са като през лятото. То се видяло, че ще се ваксинирам, по-добре сега.

А дезинфекцията с гроздомицин си я практикувам най-редовно.

Вто Сеп 21, 2021 8:09 pm
Профил

снощи си говорих с едни познати с които бяхме заедно когато се заразих, та съпоставихме историите си
аз карах вируса декември 2019, те декември 1 човек и януари 2020 другите 2ма, и аз и те го карахме тежко тогава, след това те са го карали още 1 или 2 пъти, скоро летяха със самолет и имаха положителни тестове, но съвсем леко са го усетили, даже по леко и от грип
изглежда само първия път е тежко, и много хора като мен са го карали още преди да се чуе че има корона, и след първия път вече минава съвсем леко, което ме навява на мисълта че имунитета си остава траен, аз повече не съм усетил нищо, но не съм и се тествал

Сря Сеп 22, 2021 3:26 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

nik написа:
снощи си говорих с едни познати с които бяхме заедно когато се заразих, та съпоставихме историите си
аз карах вируса декември 2019, те декември 1 човек и януари 2020 другите 2ма, и аз и те го карахме тежко тогава, след това те са го карали още 1 или 2 пъти, скоро летяха със самолет и имаха положителни тестове, но съвсем леко са го усетили, даже по леко и от грип
изглежда само първия път е тежко, и много хора като мен са го карали още преди да се чуе че има корона, и след първия път вече минава съвсем леко, което ме навява на мисълта че имунитета си остава траен, аз повече не съм усетил нищо, но не съм и се тествал

Moже и да си прав но май още никой няма точна представа какво се случва... Аз 2019 март ако не греша карах нещо което личната ми лекарта (която е един от малко останали лекари) каза, че не е виждало такова чудо но е вирус. 5 дни бях много зле и направо ми се умираше. След това се пооправих и седмица по-късно ме повтори още по-брутално. След 10тина дена бях на крака вече и като я попитах какво беше?? - Вирус! :idea: .

А после коронката я изкарах 2 пъти и сега съм си взел пуканки за 3ти път.

Чет Сеп 23, 2021 1:37 pm
Профил

nik написа:
което ме навява на мисълта че имунитета си остава траен

Има изследвания, сега не мога да ги цитирам но общо-взето нямаше никакви изненади. Демек повечето придобиват имунитет. Колко траен е друг въпрос, но сравнително траен. Някои не придобиват, което също не е изненада. Винаги има такива дето се цепят от колектива ;-)
Единствената особеност е дали при лечението не ти дават кортикостероиди и тем подобни имуносупресанти или както там се казват. В тия случаи естествено не можеш да разчиташ на имунитет.
Въпросът е, че всичко това е само статистика. Колкото и да е добра не можеш да разчиташ на нея, щото в нея има и немалко случаи в които вместо да се подсили имунитетът спада. Даже имам познати дето втория път го прекараха много по-тежко. Така че гаранция няма!

Чет Сеп 23, 2021 2:00 pm
Профил
Аватар

Идея си нямате с глобализацията колко нови и странни болести прииждат непрекъснато! И аз през февруари 2020 изкарах много странен грип, но изобщо не го смятам за Корона. От края на лятото е плъзнал доста мръсен вирус, но също не е Корона.
Разликата е, че ти е разрешено да умреш на спокойствие от останалото, евентуално...

Чет Сеп 23, 2021 3:24 pm
Профил
Аватар

Toчно края на август след всичките пътувания, като се върнахме моите хора изкараха много гаден респираторен вирус, но не беше Ковид (и дойде от училището според мен, половината клас и учителите на малкия бяха гътнати също). Аз се отървах лесно, но само защото бях на антибиотик за зъба ми, иначе щеше да ми отиде поне седмица.

юИ сега като гледам поста на Миро, се сетих колко съм омотан, че правих всякакви сбирки в Добрич, но забравих да събера локалната група... може и да е било за добро.

Но от всичкия народ, който срещнахме в БГ за месец - поне 100 човека, от бебета до 92 годишна баба - никой не успяхме да разболеем, или ние да хванем нещо от тях. Според мен си е постижение.

Чет Сеп 23, 2021 3:31 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
Единствената особеност е дали при лечението не ти дават кортикостероиди и тем подобни имуносупресанти или както там се казват. В тия случаи естествено не можеш да разчиташ на имунитет.

Което ми е малко странно. Единствения начин дето аз знам вируса да бъде неутрализиран е с имунна система. На тоя етап илач дето да трепе таргетно вируса не съм чул да има.

Т.е. щом човек е оцелял, то значи някак си имунитета е сработил, не е ли така?

Чет Сеп 23, 2021 9:41 pm
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл
Аватар

Цецо написа:
На тоя етап илач дето да трепе таргетно вируса не съм чул да има.

Monoclonal antibody (mAb) treatment.

По спомен лечението на Тръмп беше на такaва база (от интервю на лекар по местните телевизии)

Чет Сеп 23, 2021 9:56 pm
Профил WWW
Аватар

На тия идеята не е ли пак да накарат организма да почне да копира антителата? Също както и с кръвната плазма. Не мисля, че разчитат на внесените антитела да борят вируса. Ама може и да бъркам, не ми се чете сега на телефона.

Чет Сеп 23, 2021 10:52 pm
Профил ICQ
Аватар

много "филми" гледате
траен имунитет към респираторни вируси нема ... "размива" се с времето
стара ваксина за нови щамове - хой ... колкото повече толкова по-вероятно за авто-имунно
фанеш ли го - някой на крак, някой на пневмония
тва е положението

Чет Сеп 23, 2021 10:55 pm
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:
На тия идеята не е ли пак да накарат организма да почне да копира антителата? Също както и с кръвната плазма. Не мисля, че разчитат на внесените антитела да борят вируса. Ама може и да бъркам, не ми се чете сега на телефона.

Конкретно за тях не се наемам да давам мнение.

1) What are monoclonal antibodies – and can they treat Covid-19?
"First, scientists extract the relevant antibodies from human blood. Then they replicate and manufacture them in large quantities.

Most monoclonal antibodies are produced in Chinese hamster ovary cells which are typically grown in large bioreactors for around 10 to 15 days. The resulting antibodies are then purified and packaged so they can be easily administered."

2) How to Generate Monoclonal Antibodies

С две думи: вместо инжектиране на mRNA ваксина (с информирано съгласие) която казва на клетката какъв фрагмент от вируса да произведе, след което организма да го разпознае и синтезира антитела за него, то директно се произвеждат и инжектират готови такива. Или поне това съм разбрал.

Чет Сеп 23, 2021 11:32 pm
Профил WWW

TheWizard написа:
траен имунитет към респираторни вируси нема ... "размива" се с времето
стара ваксина за нови щамове - хой ... колкото повече толкова по-вероятно за авто-имунно

не знам колко се размива и в какво време, но това е което ми направи впечатление, от няколко човека които го потретват, само първия път е тежко, а последния път е почти 2 години по-късно
само не знам - ако имаш имунитет, трябва ли по-леко да го караш, или не трябва изобщо да се разболяваш? щото аз втори път знам да съм го хващал, а другите казаха че третия път било съвсем леко, и ако не е бил положителния тест и те нямало да разберат какво е

пък за ваксините - преди време се чуха някакви коментари, че тоя вирус бил така мечтания от фармацефтичната индустрия - далавера без край, да видим до кога ще цоцат с тия варианти и ваксини и безсмислени тестове по летищата, дано не ми се налага скоро да летя... половината които пътуваха тая година им изгоряха поне по 1 билет

Пет Сеп 24, 2021 1:15 am
Профил

Цецо написа:
Т.е. щом човек е оцелял, то значи някак си имунитета е сработил, не е ли така?

Зависи кое нанася повече щети - вируса или имунната система... Във втория случай те тъпчат с илачи, които на практика отслабват имунната система, за да не се самоубиеш.

Въпросът беше, че 100% решение за безсмъртие няма. Да, повечето преболедували веднъж после го карат по-леко. Както и повечето ваксинирани. Но и в двата случая "повечето" не означава всички за съжаление. Така че това, че си преболедувал или се ваксинирал не означава, че си станал безсмъртен.

Пет Сеп 24, 2021 9:06 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368 ... 403  Следваща