|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 4:04 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
microchip
Ранг: Минаващ
|
 Ярки LED
Гледам таймерите за обратно броене на светофарите. Абе слънцето свети директно в тях и имат идеална видимост. А и ъгълът на видимост също е много голям. Какви LED се ползват в тях, защото мощните такива са с малък ъгъл. И от къде могат да се закупят в БГ.
Пирев, се занимаваше с такива, може би той знае.
|
| Вто Юли 25, 2006 1:09 pm |
|
 |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Със средна, дори малка яркост, но за сметка на това много - 512 светодиода 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Юли 25, 2006 1:53 pm |
|
 |
|
microchip
Ранг: Минаващ
|
Ако са с малка яркост при пряка скънчева свтлина няма да се виждат си мисля.
Гледам Турбодисплеите на МЕГАТЕКСТ - нищо не се вижда като ги освети слънцето, а имат режим и с 4 стълба дебела буква.
Разликата между едните и другите е огромна.
С колко микрокандела са твоите LED, някакъв модел, ако е удобно разбира се
|
| Вто Юли 25, 2006 2:12 pm |
|
 |
|
Ки4о
Ранг: Форумен бог
|
Честно казано за модели не питай - купих (по-точно изкупих) всичките светодиоди от един магазин,5 mm clear red ги водеха,но светят по-ярко от Kingbrigth ,които бях купил преди време (по 3 лева парчето),а тези ги взех по 15 стотинки единия и са над 6000 микрокандела ярки и май са китайски.Съвета ми е - вземи си по един от всеки вид който те интересува,постави ги при равни условия е едил марков LED и наблюдавай (ако имаш възможност и измери,защото аз така правя) светлинния поток и прецени кой ти върши работа.Съжелявам че вече там няма от този тип,преди 2 месеца исках да си купя отново но продавача каза,че са били залежала стока от някъде си,иначе щях да ти купя още и да ти пратя 1-2 да ги видиш как светят.
Сега се сещам че някъде тези дни гледах светодиоди с вградена леща в тях но къде беше.....,абе ще потърся ако още те интересува
|
| Сря Юли 26, 2006 8:00 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|