Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Бумащина по влизане в Гърция на 7-ми 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Бумащина по влизане в Гърция на 7-ми
Така, мисля да ходя до Гърция (през Маказа) на 7-ми септември, вторник, първият работен ден след 6-ти почивен. Трима сме - аз (ваксиниран), жената на тест и детето под 12години гратис.
Тъй като са 3 почивни дни малко става напечено за ваденето на теста и регистрирането му в PLF. Плановете ми бяха на 7-ми сутринта да направим теста и да отпрашим, като сме попълнили PLF-а предния ден примерно. Това значи че няма да мога да го регистрирам в PLF-а и евентуално трябва да се надявам да мине номера да го приемат отделно (нерегистриран там). Това малко рисково звучи, та се чудя дали изобщо да лежа на тая кълка... Мога ли да регистрирам тест към вече попълнен PLF, за да спазя хронологията дето съм замислил? Мога ли да мина без да съм го регистрирал? Някаква алтернатива на тоя план? Едната опция е да правим теста по-рано - неделя или понеделник, но тук май няма работещи лаборатории в почивни дни (малко се разчухме с фалшиви тестове...), та ще трябва да пътувам донякъде да го направим (примерно понеделника, или евентуално неделя, но тогава май по-сигурно да е PCR).

Пет Авг 27, 2021 1:44 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Бумащина по влизане в Гърция на 7-ми
денонощно работещи лаборатории има - Терминал 2, летище София
Изпитано преди седмица, разбира се с Луфтханза - не с гръцки граничари

Пет Авг 27, 2021 2:23 pm
Профил

Аз попълвах преди два месеца и съм позабравил какво точно искаха, ама по спомени - за мен една камара данни, адреси на двете места, дати на ваксинации и помня ли още какво, за останалите от семейството към същия PLF само име и документ за самоличност, или егн, не помня какво беше, ама даже не питаха ваксиниран или с пср тест ще пътува. Връщах се след това да проверявам да не съм изтървал нещо да цъкна та не ми излиза къде да запиша сертификат за жената, ама нямаше. Носиш с теб сертификатите и ги показваш на място. Важно е да го попълниш PLF преди полунощ на предния ден, щото онова с кода го разпращат в полунощ и ако изтървеш и с минута, ще чакаш още ден.

За да не те подведа, влез в сайта и попълни едно за проба, да провериш да не са променили нещо напоследък, без да го пращаш. Пък и да го пратиш сега, все тая, за пътуването ще си попълниш още едно. Или ще го изредактираш ако трябва нещо да промениш, мисля че позволяваше.

Пет Авг 27, 2021 3:02 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Жената попълва ПЛФите, не ми е споменавала до сега да е вкарвала тестовете вътре!
Просто представяме всичко в хартиен формат, тестовете даже не са подпечатани, всъщбост предоставяме не самите тестове, а ссертификатите към тях с баркода, предоставени от държавата - излизат няколко часа след самия тест и се вижда на сайта на лабораторията като тест.

Пет Авг 27, 2021 4:58 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 4 мнения ]