Отговори на тема  [ 136 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща
Камери за коли 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Камери за коли
Реконструктор написа:
Кво стана, нещо замря темата. :) ...

Еми да я побутнем тогава :D
На 64ГБ успяват да се запишат 334 минути или 5 часа и половина някъде със 70mai a500s, при 1 камера. Стойката се лепи. Не е падала за момента.
Ето и 3 клипчета, с изключен WDR - https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
Тия дни ще гледам да го включа и да покажа какво е с него.

Чет Юли 15, 2021 11:25 am
Профил
Аватар

Аз ползвам Mini 0807. Вече е дърта (сигурно 5 годишна). Първата карта се изтърка та сега се върти втора карта вътре.
Ето и моите 5 стинки:

- много е препоръчително камерата да е със суперкап вместо батерия - не се скапва от жегата в колата (тая е такава).
- препоръчително е камерата да може да се сваля - тая може, стойката е залепена за стъклото с двойнолепящо (здраво е, не се е отлепяло нито веднъж) и освен стойка, го играе като GPS. Камерата може да се върти само по една ос и няма шанс да се разхлаби и да клюмва. Напълно достатъчно за насочване.
- тая има два слота за карти (128G макс всяка)

G сензора и другите екстри са малко излишни. Като цяло след 4 години ползване реших да не я свалям от стъклото, така изкара едно лято. Голяма грешка - от температурата обектива се разфокусира (пластмасов държач на лещите). Фокусирах си го ама... трябваше да я отварям.
Хубаво е сензора поне да е 4к (независимо от избраната настройка за запис). Сензорите дето са FHD... не са баш FHD (детайлите не са съвсем фини). Просто недостатък на Байер матриците. А детайлите са важни за разпознаването на номерата.
Като цяло динамичния диапазон, макар и не лош, при силно слънце и нощно време се оказва недостатъчен - табелките на колите са нечетими.
Комплекта е доста пълен - има дори и конектор за OBD порта, ако се налага камерата да записва в "паркинг" режим.

Захранването от комплекта е шит. Смущава радиото на макс. Направих си мое. Работи значително по-добре.

Чет Юли 15, 2021 2:10 pm
Профил
Аватар

Ето и едно видео от мене. От това видео разбрах че обектива не е на фокус...

https://youtu.be/9KBglWIBqDw

Чет Юли 15, 2021 2:24 pm
Профил
Аватар

Поне се извини на края

Чет Юли 15, 2021 4:19 pm
Профил WWW
Аватар

HCL написа:
Поне се извини на края

Мдам... и продължи да кара по същия начин.

Чет Юли 15, 2021 4:39 pm
Профил
Аватар

Пък аз съм чувал, че мигачите са псувня / предизвикателство ...

Чет Юли 15, 2021 7:39 pm
Профил

Аварийките са и за благодарност по принцип.

Чет Юли 15, 2021 9:19 pm
Профил
Аватар

velio написа:
HCL написа:
Поне се извини на края

Мдам... и продължи да кара по същия начин.

Точно това щях да кажа. :) Засичането, особено при над 80 км/ч трябва да стане много сериозно нарушение със сериозно наказание.
Първо, обаче, трябва да има сериозна, лесна за използване, централизирана система, където хората да си пращат клипчетата. Като в Русия.

Пет Юли 16, 2021 10:22 am
Профил
Аватар

Реконструктор написа:
...Първо, обаче, трябва да има сериозна, лесна за използване, централизирана система, където хората да си пращат клипчетата. Като в Русия.

След което да се направи централизирана система за детекция и контрол на манипулирани или фалшиви клипчета.
И всякакви подобни полюции... :lol:

Разбира се трябва да се назначат още 5000 нови чиновника чиято работа ще се състои в целодневно гледане на клипчета и йотубета.

Не знам защо, но идеята не ме радва особено...

Пет Юли 16, 2021 11:49 am
Профил
Аватар

itso.t написа:
Реконструктор написа:
...Първо, обаче, трябва да има сериозна, лесна за използване, централизирана система, където хората да си пращат клипчетата. Като в Русия.

След което да се направи централизирана система за детекция и контрол на манипулирани или фалшиви клипчета.

Глупости. Ако имаш претенции - плащаш си експертиза. Ако експертизата потвърди манипулации си търсиш парите от снималия.

itso.t написа:
Разбира се трябва да се назначат още 5000 нови чиновника чиято работа ще се състои в целодневно гледане на клипчета и йотубета.

5000 не, 100-тина ще са достатъчни. Глобите ще им покриват заплатите, че и много отгоре.

itso.t написа:
Не знам защо, но идеята не ме радва особено...

Чакай да позная... Щото си примерен шофьор и нямаш никакви притеснения, че ще бъдеш сниман доста често?

Пет Юли 16, 2021 12:24 pm
Профил
Аватар

Грубо влизане, ама да си с ръждясал Москвич и ти да не се мръднеш, да видим дали ще му стане приятно. Може и със ЗИЛ - по-добре звучи някак си.

Пет Юли 16, 2021 2:58 pm
Профил
Аватар

Grubi написа:
Грубо влизане, ама да си с ръждясал Москвич и ти да не се мръднеш, да видим дали ще му стане приятно. Може и със ЗИЛ - по-добре звучи някак си.

Това ми е мечтата от доста време, да си оборудвам един наказателен автомобил, тип Mad Max. :D Ама си трябват пари за това...

Пет Юли 16, 2021 5:34 pm
Профил

Гледайки видеото ако vеlio не беше набил спирачките щеше да го надъни във вратите и като дойдат куките щяха И него да го изкарат виновен, като причинител на катастрофата. Па вие си мечтайте за зилове и москвичи. Сещате се ако недай си Боже тоя в джипа пострада какво ще ви се случи в тая ситуация.

Пет Юли 16, 2021 6:24 pm
Профил ICQ
Аватар

е съвсем спокойно обсъждайки ситуацията - ако някой кара отгоре ми, аз как да предвидя всички луди, които ми идват отдясно с не-съобразена скорост.
Не искам стара кола за да блъскам някой нарочно, а за да карам нормално, и ако някой се наниже отгоре ми, да помисли как кара следващия път.
и как ако някой кара отгоре ми - аз ще съм виновен, че той направо го избута от пътя.

Пет Юли 16, 2021 7:29 pm
Профил
Аватар

Koleto написа:
Гледайки видеото ако vеlio не беше набил спирачките щеше да го надъни във вратите и като дойдат куките щяха И него да го изкарат виновен, като причинител на катастрофата. Па вие си мечтайте за зилове и москвичи. Сещате се ако недай си Боже тоя в джипа пострада какво ще ви се случи в тая ситуация.

Нема куки, къде да му кажат нещо. :) Евентуално, ако пукне, някви тъпи съдии на по-ниски инстанции евентуално може и да си изфантазират, че е съпричинител, но следващите по-горе - няма начин.

Пет Юли 16, 2021 7:39 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 136 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща