Отговори на тема  [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 197  Следваща
Коли 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коли
Започвайте да инвестирате в коли от преди 2010...скоро ще струват двойно :)

Съб Юли 10, 2021 8:13 am
Профил
Аватар

sthx написа:
http://mcu-bg.com/mcu_site/viewtopic.php?f=6&t=16033&start=1680

:D :D :D

Ицо, успоки ме много. Има и по-склерозни и от мене...

michev написа:
Тъкмо щях да го бъзикна по въпроса :D

Хубаво де, щом има повод за бъзик - бъзикайте ме. :D
Следя и още няколко форума и не можах да се сетя къде съм го чел.
Ще трябва да си купя Динко... Минко... ааа да, май беше Гинко.
Цецо написа:
Лошото е, че секачките ефективно прерязват и гаранционната карта на автомобила и тогава става вече скъпо... много скъпо.

Цецо написа:
Лошото е, че секачките ефективно прерязват и гаранционната карта на автомобила и тогава става вече скъпо... много скъпо.

Много буквално тълкуваш термина секачки. Интелигентни хора сме. Все ще успеем да измислим интелигентно решение на проблема.

pipilica написа:
...Чудя се толкова ли вече са некадърни щофьорите че им трябва функция колата да паркира вместо тях, че гледам някой модели имат асистент тръгване по нанагорно, колко трябва да си нефелен че компютър да ти помага да тръгнеш, и ако се бъгне компа кво праим.

Не опира единствено до некадърност. Всеки автомобил си има своите особености при шофиране.
Преди години приятел смени дъртата си бензинова кола с атмосферен 1.8л. двигател, с нова двулитрова турбо-печка.
Печката уж по-мощна, по-върви, ама за потегляне ако не си и свикнал на номерата беше трагедия.
Ако при потегляне малко изпуснеш бензинката да и паднат оборотите, ЕКУ на двигателя се опитваше да ги компенсира и работата се позамазваше.
При печката нямаше никакви такива опити. Леко да паднат оборотите при потегляне и ЕКУ диреткно гаси двигателя. Ама няма да придърпа, или нещо такова. Мотор офф и толкова.
И въпросният пич внезапно започна да кара като начинаещ - да му гасне колата под път и над път. Нищо че е доста добър шофьор, с поне 500 000 км. стаж...

Съб Юли 10, 2021 10:13 am
Профил

slav4o.com написа:
Доколкото разбирам ако имам кола ЕВРО 4,5 или 6, ако тя не покрива нормата, няма да мога да я ползвам като ЕВРО0,1,2 а ще водят автомобила неизправен. Откъдето идва момента ако живея в малък град или село, ще ме накарат да си купя стар автомобил, вместо нов, за да нямам главоболия :)

Нещо не схванах. Как стария автомобил ще те оправи?

pipilica написа:
...
Чудя се толкова ли вече са некадърни щофьорите че им трябва функция колата да паркира вместо тях, че гледам някой модели имат асистент тръгване по нанагорно, колко трябва да си нефелен че компютър да ти помага да тръгнеш, и ако се бъгне компа кво праим.

Мисли позитивно. Колкото повече хора ползват самопаркиращи коли, толкова по-малко ще те подпират :)
За тръгването на баир - зависи от баира. За 20 години шофиране 1 път ми се случи да изтърва колата и безмалко да стане много голям фал. А причини колкото искаш. Лаг в педала на газта, голям наклон на който ръчната вече не работи изобщо, ЕСП дето само при помисъл за превъртане на гуми ти е резнало газта. А да.. и възможност за 1 опит за потегляне преди да е станало късно. Познай дали нямах крещяща нужда от такава екстра тогава..
А ако се "бъгне" компютъра най-малкият ти проблем ще е хил асиста или там какво се казва екстрата :D

Съб Юли 10, 2021 10:51 am
Профил
Аватар

Ех, с баба Рено к'ви номера съм правил: за гъзарията съм въртял гуми над 50 метра или просто превъртам и спирам за да уплаша някого, любимо ми беше страничното паркиране: газ, рязък завой, ръчна, спирачки - всичко точно. Веднъж (без да искам) качих десните гуми на бордюра, пък от другата страна нанадолнище, от близкото заведение излязоха да гледат и цъкат. На магистралата обикновено се движех в най-лявата лента. Пък беше само с 1,2 литра...

Гоуфо чат-пат може някои номера, но аудито гасне при малко газ, а на много не носи. Нищо, че са дъртаци - връстници.

Начи, съвременните коли и за кифлите не стават - няма да знаят кое копче да натиснат.

Съб Юли 10, 2021 1:26 pm
Профил

Нищо не са тия 50 метра. Аз няколко минути въртях с корсичката... по непочистена от сняг уличка побутвайки я докато тя си драпа на първа :D
Не ги мисли кифлите. Няма толкова много копчета. Важното е редовно да наливат течност за мигачи, за останaлото колата се грижи :D

Съб Юли 10, 2021 3:16 pm
Профил
Аватар

Начи на съврменните немски-френски-италиански брички задължително им трябва автоматично паркиране, хил асист, радари и т.н. Просто така са конструирани че да са гъзарски а не лесни за шофиране. На Субаруто огледалата му са ... не знам как да ги опиша. Абе на него се научих да карам назад на огледала. Не помня да съм се качвал на някаква кола дето да има такава видимост - просто изглежда е мислено и за тоя дето върти геврека вътре, а не само за тия дето го гледат като минава покрай тях. Голям цирк е като се кача на корсата и почна да се въртя като пумпал вътре щото нищо не се вижда от никъде.

На мене хил асист ми е трябвал веднъж. На какъвто и баир да спра, като е на D не мръдва назад. Даже на по малки баирчета мога да пусна и спирачката и пак седи.

Съб Юли 10, 2021 6:00 pm
Профил ICQ
Аватар

pipilica написа:
Е така е, ама тия който ще ползват секачки няма да си купят автомобил в гаранция.
Чудя се толкова ли вече са некадърни щофьорите че им трябва функция колата да паркира вместо тях, че гледам някой модели имат асистент тръгване по нанагорно, колко трябва да си нефелен че компютър да ти помага да тръгнеш, и ако се бъгне компа кво праим.

В америка много малко могат да паркират успоредно и изобщо да правят маневри на задна. :)

Съб Юли 10, 2021 6:33 pm
Профил
Аватар

slav4o.com написа:
Cekins написа:
На вас не са ли ви направили лифтове още? Честно ти казвам - по безумно организирано и реализирано движение от Търново и Горна не съм виждал до сега. Явно си имате някой много голям "капацитет" в тая област. Като пътувам за София, всеки път изтръпвам като минавам от там.

Мани мани. Особено пък към Арбанаси по пътя стават постоянно катастрофи. А капацитета го избраха 3ти път да капацитетства...
"Новият център" седи около 10год. разкопан и не се пипа.
Кръгови движения с обратни виражи, с три ленти, без маркировка и изходи на неподходящи места, двулентов път който става еднолентов без знак... и още куп творения на инжинерната мисъл :lol:

Както се казва - тука е така.

Пон Юли 12, 2021 2:20 pm
Профил
Аватар

Изгледайте поне първа глава от сагата (на руски е):
https://youtu.be/_HbEl-2n5AQ?t=660

Нед Юли 18, 2021 12:41 am
Профил
Аватар

Стигнах до края на осма глава, за съвремието, остава ми последната и най-дългата. Още от сега имам чувството, че наистина електромобилите цапат повече от еко-ДВГ-то. Историята е резултат от кръпки към предходните грешки, толкова много, че са се превърнали в броня :( .

Мога само да въртя очи и да се чеша по умното място как щеше да бъде ако парната кола от Глава1 или някоя машина на Стирлинг бяха спечелили съревнованието по време оно. Или ако продъжавахме да горим спирт или нещо от сорта. За електромобилите не казвам: все-още няма технология да разнасяме електричеството в туби, но можеше и да има.
Похвалете ми пак закона "Човек за човека е вълк"! Ако ми харесваше - щях да стана Маугли!

Нед Юли 18, 2021 3:23 pm
Профил

bongo_x2 написа:
. За електромобилите не казвам: все-още няма технология да разнасяме електричеството в туби, но можеше и да има.

Ами има алтернативно решение - градски транспорт (тролейбус, трамвай, метро), извънградски (влак). Въпросът е, че това не се връзва добре с начина на живот на хората, по-точно тяхното разбиране как трябва да пътуват. Отделно и качеството на последния (в БГ) не го прави достатъчно атрактивен.

Нед Юли 18, 2021 4:19 pm
Профил

И като започнат да ми говорят за качество то на живот в БГ и почвам лекичко да се изнервям ....на колко други места си живял, ама да си живял за да правиш сравнения в качеството на живот?

Нед Юли 18, 2021 4:31 pm
Профил

Говоря за качеството на транспорта и по точно влаковете. Хората като, че ли предпочитат с автобус или кола.

Нед Юли 18, 2021 4:34 pm
Профил

bongo_x2 написа:
...За електромобилите не казвам: все-още няма технология да разнасяме електричеството в туби, но можеше и да има....

И какво, като за двг носиш горивото в туби, когато оползотворяваш 30% от него?

Що се касае до електричките, горивните клетки правят възможно пренасянето на електричество "в туби"

Нед Юли 18, 2021 5:01 pm
Профил
Аватар

Колко от вас изгледаха Първа глава и/или някоя следваща, че спорят с мен?! Обществен транспорт :D По-скоро велосипеди!
Подсказка: победата на ДВГ се дължи на случайности (и капиталисти), победата на петролните продукти още повече, а в момента, след толкова години усъвършенстване, май ДВГ (в автомобила) е най-малко замъряващ.

Като си представя как се правят литиеви батерии ми се изправят космите на келя!

Да обобщя грубо за най-мързеливите: Форд е победил в битката защото е "измислил" конвейра и цените на неговите коли са били буквално "за народа": бавни, мръсни, шумни, опасни, но по-евтини в пъти. И са горели спирт, не няк'ви гадории. По-късно Рокфелер след ред мръсни номера е наложил ползването на бензин. До откриването на арабския петрол са измислили оловния бензин с когото съзнателно са тровили планетата. След ред катаклизми и мошенничества започнали уж да мислят за екологията като едва днес може би има някакво развитие. И: ще правим литиеви (или др.) батерии вместо да се върнем към вече откритото и доказано преди 100г. ?!

Нед Юли 18, 2021 6:08 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 197  Следваща