|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:04 am
| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Коли
@slav4o.com , внимавай какво пожелаваш! С к'в акъл да си продам 20 годишните таралясници?! Ааа, сетих се: няма да минат преглед!
|
| Пет Юли 09, 2021 5:37 pm |
|
 |
|
HCL
|
На маздата не само кормилото, но и спирачката и газта се управляват от софтуера при необходимост. Но ъпдейт по въздуха ала тесла още не са въвели. Не знам другите производители доколко са напреднали в тази област, но очаквам, че само американците са смелите с подобни нововъведения както винаги.
|
| Пет Юли 09, 2021 7:25 pm |
|
 |
|
michev
|
Не само при тях. И при шкодилаците (VAG) е така. Сама може да натиска спирачки, да дърпа ръчна, да върти волана, да подава газ, да сменя скорости и даже има ОТА ъпдейти (e-SIM). Предполагам ъпдейтите са сведени до медиа + карти.
|
| Пет Юли 09, 2021 7:43 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Я кажи - как са ти картите на GPS-a, че на шефа на туарега за х...й не стават и му искат няква брутална сума да му ги ъпдейтнат - колата още е гранционна и лизингова. Смятай че северната дъга въобще я няма - трябваше от Нови Хан да отидем до Божурище и тая тъпня го прекара по старото околовръстно - час и половина. На връщане онова като му каза "завий наляво", той реши да мине през София и го прекара през всички задръствания, включително и през ремонти.
|
| Пет Юли 09, 2021 8:08 pm |
|
 |
|
michev
|
За момента не ми се е налагало да я ползвам, но в редките случаи в които съм проявявал интерес съм я спирал доста бързо. За ъпдейтите поне при шкодите гледам, че масово правят фокуса със сд карти, като има някакви условности. По спомен под 100лв би трябвало да излезе удоволствието. В последните няма дупка за карта и предполагам идат по въздуха ъпдейтите. Другият по-чист вариант сякаш е - да му закачиш телефона към медиата през Android auto/CarPlay и си карате с телефонната навигация. При мен под андроид си тръгва Google Maps и Waze.
|
| Пет Юли 09, 2021 8:32 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Още по-зле е. Тоя дни някакъв юнак се жалваше - решил да мине преглед преди да въведат тая екстра. За негов лош късмет вече я били въвели в пункта. За още по-лош негов късмет, в талона на автомобила били сгрешени данните какво трябва да излиза от комина му - с няколко нули след десетичната точка повече. Съответно не минал преглед. Махнали му стария стикер за преглед и го пуснали да си ходи. Зачудих се - тия автомобили имат съответните европейски одобрения. Редно е някъде да има централизирана информационна система какви норми за екология покрива автомобила и конкретната му модификация. С чисълца - въглероден двуокис, окис, сажди и т.н. Въпросът за $1М е: какви данни дирят тия от прегледите в талона на автомобила? Достатъчно е да се спомене, че функцията самостоятелно паркиране без намесата на водача е налична от много време. Това обяснява какво може да прави автомобилът самостоятелно. Хубавото е, че срещу e-SIM е измислено ефективно и не много скъпо лекарство. Нарича се секачки. 
|
| Пет Юли 09, 2021 8:58 pm |
|
 |
|
sthx
|
viewtopic.php?f=6&t=16033&start=1680 Ицо, успоки ме много. Има и по-склерозни и от мене... Прегледах и талона на каручката на жена ми. Моят параметър е 1500 пъти по-малък от този в нейния талон. И понеже е 0.001 подозирам, че това е било стойността по подразбиране и в полето операторката не е попълнила нищо. За сметка на това в нейния талон има два параметра , които са няколко десетки пъти по-малки от тези в моя. Така, че сгрешените талони вероятно са повече от несгрешените и воят ще бъде голям. Ще почакам малко и за сега няма да ходя в моята най-любима дестинация - КАТ.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пет Юли 09, 2021 9:13 pm |
|
 |
|
michev
|
Тъкмо щях да го бъзикна по въпроса Въпросът за $1М е по-скоро - що никой не се притеснява от тая работа. Повече от половината стари коли, ако не е и повече няма да си покрият нормите ако се прави реален тест. Една част са с откраднати катализатори, друга част доброволно са ги махнали.. Третите вече не функционират като такива.
|
| Пет Юли 09, 2021 9:22 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Аз карам на газ - сажди нема - CO малко - в интерес на истината миналата година като го мериха апарата показваше 0.00 на CO. Другите не помня какви бяха - само това ми направи впечатление че е кръгла нула. Абе тия прегледи са проформа - особено тука има пунктове дето не са оборудвани на макс с всичко ново и се минава ако ще и с руски танк да отидеш. Голям бъзик е като почнат да ми мерят 3 цилиндровата корса - ми той апарата не иска да отчете щото оборотите били 500 а тя си работи на 800-900...
|
| Пет Юли 09, 2021 10:11 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Доколкото разбирам ако имам кола ЕВРО 4,5 или 6, ако тя не покрива нормата, няма да мога да я ползвам като ЕВРО0,1,2 а ще водят автомобила неизправен. Откъдето идва момента ако живея в малък град или село, ще ме накарат да си купя стар автомобил, вместо нов, за да нямам главоболия 
|
| Пет Юли 09, 2021 10:25 pm |
|
 |
|
Cekins
|
На вас не са ли ви направили лифтове още? Честно ти казвам - по безумно организирано и реализирано движение от Търново и Горна не съм виждал до сега. Явно си имате някой много голям "капацитет" в тая област. Като пътувам за София, всеки път изтръпвам като минавам от там.
|
| Пет Юли 09, 2021 10:32 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Мани мани. Особено пък към Арбанаси по пътя стават постоянно катастрофи. А капацитета го избраха 3ти път да капацитетства... "Новият център" седи около 10год. разкопан и не се пипа. Кръгови движения с обратни виражи, с три ленти, без маркировка и изходи на неподходящи места, двулентов път който става еднолентов без знак... и още куп творения на инжинерната мисъл 
|
| Пет Юли 09, 2021 10:55 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Лошото е, че секачките ефективно прерязват и гаранционната карта на автомобила и тогава става вече скъпо... много скъпо.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Юли 10, 2021 12:06 am |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Е така е, ама тия който ще ползват секачки няма да си купят автомобил в гаранция. Чудя се толкова ли вече са некадърни щофьорите че им трябва функция колата да паркира вместо тях, че гледам някой модели имат асистент тръгване по нанагорно, колко трябва да си нефелен че компютър да ти помага да тръгнеш, и ако се бъгне компа кво праим.
|
| Съб Юли 10, 2021 12:30 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Свирки кво .. те на тия клиентите им са все от ония лесбо, педо недоклатеници и свирките им идват отръки ...
|
| Съб Юли 10, 2021 4:21 am |
|
|