|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:18 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Коли
Е Дачия повлече крак, да видим дали другите големи ще играят тая игра: https://www.dacia.bg/avtomobili/spring- ... order.html
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Юли 07, 2021 6:01 pm |
|
 |
|
michev
|
Мда.. обаче не знам кой ще има нерви да кара подобно чудо на техниката. Ето едно клипче със засичане на времена. Дори пежо йон и братята му са значително по-адекватни в ускоряване.
|
| Сря Юли 07, 2021 6:09 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Е да ама и цената на Дачията е като за умрелок.
Незнам Пежото, но vw up, което си пазарска количка с елдвигател е почти 50 бона. Което е безумно, производствено сигурно няма и 20к.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Юли 07, 2021 6:48 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Е то алтернативи има и от другите, ама не са се запрескачали да ги купуват. Ако изключим теслите които по-скоро са аксесоар много други електрички не се забелязват дори и в Калифорния.
|
| Сря Юли 07, 2021 7:38 pm |
|
 |
|
michev
|
Пежо йон (и ситроен c0) всъщност е Митсубиши миев и е от същия калибър на vw up. Май даже и по цена.. И за мен е безумна, но пък имам преки наблюдения и изобщо не е лош градски автомобил (като за 2ра ръка). За електричките е нужен гараж където да се (до)зарежда. С обществени зареждачки не се получава фокуса. Пък ние тук в БГ си живеем често по разни блокове, където далеч не всички имат гаражи, ако изобщо има такива. Та не само цената на електромобилите ни е висока ами и инфраструктурата ни за зареждане все още е никаква.
|
| Чет Юли 08, 2021 10:20 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Първата ми кола беше точно с тия параметри - 45 коня, 127км/ч максимална скорост. Тогава ми изглеждаше като спортна 
|
| Чет Юли 08, 2021 1:16 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Колко карат Ферари из града (без гъзарите)? С колело или мотопръдка да не е по-лесно? Или с ел-триколка или ел-тротинетка. Много бързо забравихте ЗАЗ и Трабант!  Предназначението го казах: да се ходи на работа, до супера, най-много до близкото село... Но понеже това обикновено ще е втора кола цената и разходите са определящи. За момента един запазен бензинов таралясник върви 3-5к и е трудно да убедят мас-населението да даде 33к, пък те тръгнаха от 330к. В началото на миналия век електромобилите са били по-евтини от ДВГ, после са "изчезнали". Всеки може да сравни еволюцията на ДВГ и електричките.
|
| Чет Юли 08, 2021 2:07 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
При демократично управление населението се убеждава с икономически лостове. Земи тая зелена и синя зона, земи все по-малкото места за безплатно паркиране, земи тия екостикери (дотук визирам София): > След 12 юли колите ще са с екостикери - Mediapool.bgЩе се помрънка в памет на 20+ годишните каляски за 3 бона, ще се понапишат гневни постове из Интернет седенките и лека-полека народът ще търси и намери начини да влезе в час.
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
Последна промяна Private на Чет Юли 08, 2021 2:47 pm, променена общо 2 пъти
|
| Чет Юли 08, 2021 2:44 pm |
|
 |
|
michev
|
Бонго, не вникваш в смисъла. Какви ферарита какви 5лв. Просто тая дачия има изнервящо бавно ускорение. В един голям град ще са те освирили поне 3 пъти и още толкова пъти ще са ти секли пътя, че се влачиш като сопол. Отделно ще има да чакаш за включване в трафика... И накрая вместо да се радваш на електричката, само ще се дразниш. От същия калибър а вероятно и мощност са другите ел автомобили, но те поне се държат адекватно, та да не кажа че и са по-пъргави от останалите с двг. При такъв тип автомобил е повече от ясно, че най-далечната дестинация ще е най-близкото село, поне за сега. С колелото е много по-лесно, особено ако имаш велоалеи. Никой не ти дава зор най-малкото. Не мисля, че съм забравил и старите коли. За тогавашният трафик си бяха адекватни. Аз също съм карал много маломощна кола и не е имало тогава проблем (126p). Вероятно ако живеех в малък град или село, щях да си бръмча с най-евтиното което мога да си позволя без да ми пука особено.
|
| Чет Юли 08, 2021 2:45 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Няма страшно. Веднага ще се появят хакове и чипове за електрички, и от 20 сек. 0/100 км/ч ще станат 15 сек. 
|
| Чет Юли 08, 2021 3:11 pm |
|
 |
|
michev
|
Едва ли ще е до чип. Мисля си, че може би лимитацията ще идва от батериите (максимален разряден ток например) и/или инверторите.
|
| Чет Юли 08, 2021 3:33 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Да за момента е безплатно в зоните, ама мислиш ли че ако почнат да преоладават електричките и им намалеят приходи ще пропуснат да сложат и на тях тарифа за паркиране. Също ако се навъдят много електрички цената на тока няма да остане тая. Тва ся е зарибявка с безплатно сиренце, чакай да видиш кво ще ги стане нататък, как мислиш ще се справят с толкова много стари батерии след време, 100% ще им турят няква такса за рециклиране.
|
| Чет Юли 08, 2021 10:38 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
+1 Освен това, статията е стара, наскоро четох, че отпадало това със стикерите за сега. Да не забравяме, че България поне половината от тока все още се произвежда от въглища, замърсяването от които не е по-малко от бензин или дизел
|
| Чет Юли 08, 2021 10:46 pm |
|
 |
|
Vasseto
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Нед Мар 15, 2015 11:44 am Мнения: 104 Местоположение: Пловдив
|
Незнам в кой град си, но тук в Пловдив с 2 камери за скорост лимитираха почти всички. Всички вече се движим бавно, подредени в колона.
|
| Пет Юли 09, 2021 8:56 am |
|
 |
|
michev
|
Варна. Не мисля, че 1-2-3 камери ще оправят положението. Те и сега си ходят с триногите. И пак да кажа - не говорим толкова за максимална скорост а за по-чевръсто влизане в трафика и движение с него. Ето от тази сутрин.. Ще настане голяма драма ми се струва. Не защото няма да те пускат в центъра, ами защото няма да минеш техническия преглед - https://nova.bg/news/view/2021/07/09/33 ... %B8%D0%B5/
|
| Пет Юли 09, 2021 9:47 am |
|
|