Отговори на тема  [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 341, 342, 343, 344, 345, 346, 347 ... 403  Следваща
Коронавирус 2019 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коронавирус 2019
ДедоБоре написа:
като отидеш да се боцкаш, попълваш декларация, че си съгласен да те боднат с продукт в експериментална фаза и никой не носи отговорност, ако ти стане каквото и да е.

Глупости. Това в бгмама ли го прочете?
Подписваш ето това:
Код:
Приложение към т. 8
Информирано съгласие за извършване на ваксинация срещу COVID-19

І. Долуподписаният ……………………………………………………….,
(трите имена)
ЕГН: ………………………., лична карта № ……………….., издадена на ………….. от ………………………
Адрес:……………………………………………………………………………………….…………………………………………………………………………………….
В лично качество или в качеството си на родител/настойник или попечител на лицето (ненужното се зачертава):
…………………………………………………………………………………..
(трите имена на лицето)
Заявявам че:
съм запознат с ползите от ваксината срещу COVID-19 …………………………… (вписва се търговското име на ваксината), рисковете от заболяването и неговите усложнения; показанията, начина на приложение, противопоказанията, взаимодействието с други лекарствени продукти и очакваните нежелани лекарствени реакции на прилагания биопродукт;
уведомен съм, че при възникване на нежелани реакции след ваксинация следва да съобщя за появата им по всяко време на медицински специалисти или на Изпълнителната агенция по лекарствата чрез попълване на електронен формуляр за съобщаване на нежелани лекарствени реакции от немедицински лица, достъпен на следния линк: https://www.bda.bg/bg/формуляр-за-съобщаване-на-нежелани-лекарствени-реакции-от-немедицински-лица.
съм съгласен да ми бъде/да бъде (ненужното се зачертава) приложена ваксина срещу COVID-19 ………… (вписва се търговското име на ваксината).

дата: ……………                                                  1. ………………………….
гр. ………………               (подпис на лицето)
                          2. ……………….....................
(име и подпис на лекаря)

Глупавия форум не ми дава да прикача файлове, за това го слагам така. :)
Линк -> https://coronavirus.bg/bg/744

Нед Юли 04, 2021 12:27 pm
Профил ICQ
Аватар

¶ написа:
Вече колко години в САЩ, да чукам на дърво, забравихме какво е това грип, настинки, температури, сополи и другите екстриr[/url].

Брей, тия гранични служби - и грип даже не пускат в САЩ...децата и те със собствени МПС-та и на отделни чинове, няма температури, няма сополи...тц,тц,тц. Имунологична еволюция някаква...В офиса всеки с отделен кабинет, и отделна вентилация...

Нед Юли 04, 2021 1:53 pm
Профил
Аватар

На мен пък ми се струва, че ¶ е дал линк към някоя първоаприлска и е забравил да тури усмивка накрая.

Нед Юли 04, 2021 3:52 pm
Профил
Аватар

и на мен така ми се струва - това защото е 4ти юли, нещо плана за ваксинацията до 4ти, май не го рекламират толкова. Почти като 1ви април.

Нед Юли 04, 2021 7:19 pm
Профил
Аватар

Страните с висока степен на ваксинация от грип от отчитат много по-ниска хоспитализация от грип сред населението. Не ви рекламирам ваксинирането, такава е статистиката.

Пон Юли 05, 2021 8:02 am
Профил ICQ
Аватар

Кацам и се ваксинирам на първия зелен коридор или както му казвате там. Тука ми писна с разните му запазени часове, отпуски и т.н. Все се оплакват, но явно свободни часове за простосмъртни ще има след няколко седмици, а не ми се рискува точно преди пътуването.
Колко е официалния период между две ваксини Пфайзер / Модерна в България? В Швеция е 7 седмици, което си е малко безумие.

Пон Юли 05, 2021 11:57 am
Профил

Когато се ваксинирахме с жена ми през април /Файзер/, беше 3 седмици.
Не би трябвало да е променен.

Пон Юли 05, 2021 12:03 pm
Профил
Аватар

При някои ваксинирани се получават неразположения или болежки вследствие на ваксинирането.
Помисли си дали искаш да прекараш почивката си с такива екстри.

Пон Юли 05, 2021 12:08 pm
Профил
Аватар

с янсена (еднократна векторна) ти дават сертификата веднага след боцкането.
може би това е най-бързия и безобиден вариант, ако го правиш само заради биляШката

иначе...
ваксината има за цел организъма да си създаде антитела.
обаче никой не тества колко имаш, нито преди ваксинацията, нито след нея. т.е. двата очевидни сценария
1. преболедувал си без документация и имаш антитела (-> нямаш нужда от ваксина)
2. боцнал си се, но нещо не се е получило
никой не ги следи. важно е да имаш бележка, че са те боцнали, без значение дали е имало нужда или дали е имало ефект.

отделно и тестовете за антитела са малко ...
различните производители ползват различни методики и показват различни числа - едни мерят в пръсти, други в лакти, трети в косми.
то не, че не можеш да измериш дължината на коридора с шублер (коридора е дълъг 472 шублера), но си има по-релевантни мерни единици.

после се чудят защо хората имат колебания.

Пон Юли 05, 2021 12:19 pm
Профил
Аватар

ДедоБоре написа:
с янсена (еднократна векторна) ти дават сертификата веднага след боцкането.
може би това е най-бързия и безобиден вариант, ако го правиш само заради биляШката

иначе...
ваксината има за цел организъма да си създаде антитела.
обаче никой не тества колко имаш, нито преди ваксинацията, нито след нея. т.е. двата очевидни сценария
1. преболедувал си без документация и имаш антитела (-> нямаш нужда от ваксина)
2. боцнал си се, но нещо не се е получило
никой не ги следи. важно е да имаш бележка, че са те боцнали, без значение дали е имало нужда или дали е имало ефект.

отделно и тестовете за антитела са малко ...
различните производители ползват различни методики и показват различни числа - едни мерят в пръсти, други в лакти, трети в косми.
то не, че не можеш да измериш дължината на коридора с шублер (коридора е дълъг 472 шублера), но си има по-релевантни мерни единици.

после се чудят защо хората имат колебания.

Трима познати с Файзер направиха тоя експеримент (тест антитела преди и след). След ваксинация удариха по над 2000 при норма 15 в конкретния тест. Колко дълго обаче са там тия тела - никой от познатите ми не е пробвал да мери. Така, че реакция има, до колко е правилната... ще се разбере след 10 години.

Мисля до месец и аз да се надупча и ако не ме домързи ще пусна 1-2 антителни през период от време, да видим какво ще се отчете.

Grubi написа:
Кацам и се ваксинирам на първия зелен коридор или както му казвате там. Тука ми писна с разните му запазени часове, отпуски и т.н. Все се оплакват, но явно свободни часове за простосмъртни ще има след няколко седмици, а не ми се рискува точно преди пътуването.
Колко е официалния период между две ваксини Пфайзер / Модерна в България? В Швеция е 7 седмици, което си е малко безумие.

Първа-втора - 21 дена с Файзер, 28 с Модерна беше когато ги проверих последния път. Още 14 след втората за да ти важи сертификата. Иначе ако е само за хартишката, както каза Дедо, дупчиш с Джонсън и след две седмици имаш пропуск. В България на нея и викат "гръцката ваксина", сещаш се защо.

Пон Юли 05, 2021 12:49 pm
Профил ICQ
Аватар

Ни мий за биляшката, ами просто искам да го отметна в списъка и да имам някакво спокойствие по-въпроса. Иначе нямам против да размахвам хвърчащи листове, вместо да плащам за тестове и удостоверения. Но и тях съм ги сложил в списъка с NRE разходи.
Да, знам че може да има странични ефекти - ще ги преживея, аз мъж ли съм или бебе :) Е, още не съм се пенсионирал. И за това съм оставил дни - ще слезна в механата и ще страдам.

Пон Юли 05, 2021 1:12 pm
Профил
Аватар

Grubi написа:

В събота ходих за първа доза Пфайзер, минах за 20мин. Имаше около 10-ина човека чакащи. 24ти ще ми е втората доза. Оплаквания никакви, единствено леко ме наболяваше мястото на инжекцията.

Пон Юли 05, 2021 3:04 pm
Профил ICQ
Аватар

Баща ми е ваксиниран с Астра, майка ми с Пфайзер - главоболия, температури и толкоз. Като със всяка ваксина. Ако ми е писано нещо друго...това е положението.

Пон Юли 05, 2021 4:45 pm
Профил

Аз съм офазен със Файзер. Температурата се сваля лесно с Аулин, обаче при първото боцване ръката ме боля 2-3 дни, едвам спах на ляво.
На второто боцване пак, ме позаболя ръката вечерта, но почти се оправи на другия ден. Иначе изпих и 2л. бира и се стоплих от нея. Усилих климатика на 20гр. Явно през нощта съм вдигнал температура, защото се събудих и траках със зъби от студ. Върнах поръчката (бирата). ...Иначе разбира се ми беше казано 2 дена без алкохол.

Пон Юли 05, 2021 5:37 pm
Профил
Аватар

И аз съм с Бионтек/Пфайцер. Първата ваксина ме удари като кон, един ден на легло с болки в мускулите и температура. Втората не я усетих. Не знам дали това, че при втората ходих да плевя трева и физическото натоварване оказа някакво влияние (лекарите не го препоръчват). При всичките ми познати със същата ваксина е било на обратно. Първата леко, втората като 24 часов грип. Лошото е, че като гледам Израел май не-помага много срещу Делта варианта. Както викаше един познат, станахме като майкрософски софтуер. На всеки 6 месеца ъпдейт иначе влизат вирусите... :)

Пон Юли 05, 2021 6:16 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6044 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 341, 342, 343, 344, 345, 346, 347 ... 403  Следваща