Отговори на тема  [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 850, 851, 852, 853, 854, 855, 856 ... 1075  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
Магистралииии, магистралииии... :D

https://www.youtube.com/watch?v=Mg02rKf5SLg

Чет Юли 01, 2021 10:58 am
Профил

lcr написа:
Само този, който нищо не прави, той не греши.

А в тоя смисъл Бойко направи много неща ;-)

Шегувам се, но до някъде... Нормално е едни да са благодарни, други да не са благодарни за стореното. Аз лично бих казал "благодаря", но не толкова от добри чувства, колкото от възпитание. По същия начин като ми се обади поредния телефонен досадник, не го псувам и не си хабя нервите. Казвам просто "благодаря, дочуване, довиждане и айде чао".

Иначе споделям мисълта, че в една нормална държава някой като падне от власт трябва да се оплюва. Ако е вършил престъпления, нормалното е съд и прокуратура да се занимават с него, не следващите политици да се изживяват и като прокурори и като съдии. Да, може и трябва новите да правят ревизии, но само това да правят и да го правят по толкова грозен и некадърен начин не е на добре.
За кой трябва да се гласува не мога да кажа. Аз не гласувам. От една страна Бойко трябва да си ходи. Време му е. От друга страна алтернативата не е никак убедителна. Не съм убеден, че е в интерес на народа да се сменят едни некадърници с други такива. Даже напротив, това носи още по-голяма вреда, защото обезсмисля и изборите и демокрацията като цяло. Освен поразиите, които всички политици правят и ще направят. В крайна сметка решението на суверена беше и предполагам ще остане такова - никой да няма мнозинство. И то дефакто си е така - нито Бойко го заслужава, нито Радев и компания. Просто не стават нито едните, нито другите. Вижда се от космоса. При това положение, разумното положение е ако едните имат претенции да са по-различни от другите просто да го докажат. И начинът за това не е като вземат цялата власт, а като я дадат на другите. Това трябваше да се случи в последния парламент. Не се случи. Честно казано съмнявам се че ще стане и в тоя, но това е което би трябвало да се случи и би било полезно за България. Замислете се, ако Бойко нямаше мнозинство в по-предишния парламент и ако вместо да се стига постфактум до протести по улиците, нямаше ли да е по-добре простотиите да се спират още в парламента, преди да гласуват лобистките закони и т.н. Замислете се - кое ще спре сегашните да правят простотии, каквито те очевадно правят и имат намерение да правят. Протести само? След колко? След 12г? Не мерси!

Чет Юли 01, 2021 11:19 am
Профил

виц който прочетох вчера:
Да благодариш на политик, за нещо което е свършил с народни пари, е все едно да аплодираш банкомата, че ти е дал пари!

(в нашия случай само с част от парите, които не са успели да откраднат)

Чет Юли 01, 2021 12:28 pm
Профил

ToHu написа:
.... те са щастливи да получават по бонбонче на всяка кофа лайна...

За теб не знам, но аз предпочитам кофа с лайна с бонбонче пред кофа с лайна без бонбонче. :D

Чет Юли 01, 2021 1:16 pm
Профил

Хайде стига с тези магистрали и пътища.
Вчера получих асфалтова екзема не на последно място заради хлъзгав асфалт. На нови пътища виражите на места са създадени за катастрофи. Отводняване нула. А почистването на пътищата от пясъка, калта и довлачени от дъжда камъни е химера.

Чет Юли 01, 2021 2:00 pm
Профил
Аватар

Пътното строителство е като всичко друго в тая държава - аматьорско. Така се строи, така се мете улицата, така се управлява... Така и се гласува.

Чет Юли 01, 2021 2:44 pm
Профил ICQ

lcr написа:
За теб не знам, но аз предпочитам кофа с лайна с бонбонче пред кофа с лайна без бонбонче. :D

Е те там е разликата, докато го има това мислене няма как да е различно. Хората са благодарни на подаяния. На мен лично ми е все тая, аз не зависят нито от кофата с лайната нито от бонбончета, и когато ми ги предлагат мога да си позволя най-малкото да им ги върна, предпочитам пържола и десерт по избор, и ги получавам. Някак обаче ми е много тъпо да гледам как хората хем все искат нещо по-добре и все така избират по-лошото дали защото се страхуват от промяна, дали защото са мазохисти, или пък стокхолмски синдром ... Ама то нали затова има избори, всеки гласува както иска, всеки който не му харесва има свободата да напусне.
На предните избори избор нямаше, или тиква или патка, аз също гласувах за тиквата, това ми беше първо гласуване от 20 години. На сегашните избори избор има, така че да не е тиква нито патка, а другите са по безопасни, промяна трябва да има пък ако ще у към по-зле, ама то по-зле май няма как да стане.

Чет Юли 01, 2021 4:40 pm
Профил
Аватар

https://standartnews.com/biznes/domusch ... 65272.html

Чет Юли 01, 2021 4:52 pm
Профил

ToHu написа:
другите са по безопасни

половината дърти мафиоти, другата половина лумпени. Не знам коя половина е по-безопасната...

А за по-зле, не бъди такъв песимист. Винаги може и по-зле. В случая даже е и най-вероятният изход. Реално пак няма да спечелят достатъчно гласове, но тоя път няма и да се разпуснат. Задават се 4 години един добре забравен цирк, който някои сме гледали...

Чет Юли 01, 2021 5:03 pm
Профил
Аватар

Да ви е честит скокът на природния газ, токът и парното! Муу, хахахааа!
Добре, че осигуриха справедливи избори!!!

Последна промяна bongo_x2 на Чет Юли 01, 2021 6:04 pm, променена общо 1 път

Чет Юли 01, 2021 6:02 pm
Профил
Аватар

Сега ще поскъпнат и велосипедите с динамо...
и какъв ще е скока - т.е. ако някой досега е плащал 100лв. ще плаща 116 или нещо друго?

Чет Юли 01, 2021 6:04 pm
Профил
Аватар

Grubi, ако не си забравил: ако токът в БГ се вдигне с 15% всичко друго се вдига с повече от 20%, отделно газ, бензин и т.н. Значи: плащаш си многократно тези (уж) мижави проценти.

Чет Юли 01, 2021 6:08 pm
Профил

ToHu написа:
Е те там е разликата, докато го има това мислене няма как да е различно. Хората са благодарни на подаяния. ......Някак обаче ми е много тъпо да гледам как хората хем все искат нещо по-добре и все така избират по-лошото дали защото се страхуват от промяна, дали защото са мазохисти, или пък стокхолмски синдром ...

това си е типичното робско мислене, и аз не го проумявам, примиряват се че ще ги таковат докато робуват, и се радват ако някой им подхвърли залък, а за промяна ги е страх щото видиш ли другия можело и да не им подхвърли залък, и грам мисловна дейност как сами да си направят хляба и да не чакат на бой, робуване и подаяния, или поне някаква промяна за надежда

Чет Юли 01, 2021 6:15 pm
Профил

Ами всеки сам си избира, аз никога не съм бил борец за всеобщото благо. Преди 20 години може би бих се включил в някаква смислена инициатива за промяна, но в момента няма никакво желание, колкото повече наблюдавам толкова повече виждам че с тоя народ толкова, дали е робско мислене, дали е нещо друго но резултатът е това.

Чет Юли 01, 2021 6:23 pm
Профил

Робско мислене, по-лошо няма накъде.......

Ако ви слуша човек и трябва да се самоубива.

Липсват ви отправни точки, бе лигльовци. Само няколко поколения преди нас, хората са преживели 2 световни войни, били са на ръба на физическото оцеляване и пак са му намерили начина.

Ние живеем в мир. Това, вече е достатъчно за да се чувстваме богоизбранници !!!

Какви кофи с лайна ви мъчат? Идете на някой граничен пункт, вижте навалицата от лайнояди, които едвам връзват двата края и пак се пробвайте на тема "свободните съчинения на лигльото - песимист".

Чет Юли 01, 2021 6:42 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 850, 851, 852, 853, 854, 855, 856 ... 1075  Следваща