| Автор |
Съобщение |
|
pipilica
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
 Re: Филтър за отделяне на масло във въздуха от компресор
Тва май е доста добра идея, голям хартиен елемент който обира маслото във въздуха.
|
| Сря Юни 16, 2021 12:18 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Ами както казва Тони всички вадят масло и вода. Само че винтовите задължително имат маслоотделител, защото те хвърлят мнооооого масло и ако не се връща в системата, ще го издуха за 5 минути. Малкия ни Gardner&Denver няма кондензатор и е с външен, обаче Евромаркет ни продадоха някъв пълен боклук. Atlas Copco-то е с вграден хладилник вързан към неговия компютър с някакви датчици из него и като почне да вдига влажност веднага почва да дъни грешки. Атлас-а обаче е малко големичък като за бояджийски - по скоро може да захрани 20-30 бояджии едновременно. Гарднера е таман ама цената му е като на един контейнер китайски като показания. Атласа е дзвер - 22 киловата 10к оборота BLDC - 2 кубика ги вдига от 0 до 7 за 20-30 секунди. Тия компресори обаче искат обслужване - задължително - като светне лампата се вика поддръжка от където трябва. Ние не ги пипаме въобще - идват си с всички нужни филтри и нужното масло.
|
| Сря Юни 16, 2021 8:53 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
За бояджийно бутален си е ок, но да е с по-голям дебит и ресийвър поне 200-300 л. Аз в Мексико си взех един те такъв. Ресийвъра не е много голям но за боядисване е екстра. Имам двоен филтър на ресийвъра, но имам и на станциите. Аз го използвам основно за инструменти и за безвъздушната система за лепилото. За инструментите искам да има малко масло във въздуха, а на станцията за лепилото, и там къде включвам пистолет за пръскане имам отделни редуцил и филтри. Имам и малки филтри за пред пистолета но не ги използвам, аз боядисвам само маси, фикструра и що взето неща за вътрешна употреба.
|
| Чет Юни 17, 2021 3:35 am |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Така, намерих филтъра на DevilBiss от линка по-горе, днес ще пристигне и ще го пробвам. Пича който ги продава и има налични каза че от 17 лв. в момента са 38 Ще го ползвам дирекно завит на пистолета. Другото от идеите които се казаха - ще сложа филтър между компресора и голямата бутилка, да не я пълня с маслени пари и вода. Ще закача и още една 70 литрова бутилка, поне сега стари бутилки от АГУ да искаш  А като ми остане време ще стегна един компресор с този от ЗИЛ 130 който имам.
|
| Чет Юни 17, 2021 8:15 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Аз мога да ти кажа как ще стане истинско ама няма да ти хареса цената. Група от 4 тела с водоотделител, 1u, 0.01u и активен въглен струва към 700 лв. от Фесто. Такива групи слагаме където въздуха влиза в пряк контакт с ХВП и подобни. Отделно комплект патрони са към 100-150 лв. MSB6-1/2:J3:I1:I3:L1 - с този код можеш да го видиш какво представлява и параметри в сайта на Фесто.
|
| Чет Юни 17, 2021 2:07 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
аз за това си взех безмаслен наскоро...
|
| Чет Юни 17, 2021 6:46 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Я дай да го видим, щото те зъболекарските се водят безмаслени, ама си имат масло и вадят масло, макар и малко.
|
| Пет Юни 18, 2021 4:03 am |
|
 |
|
timt
|
Мембранните компресори са безмаслени
|
| Пет Юни 18, 2021 10:41 am |
|
 |
|
ToHu
|
Е те и турбокомпресорите са безмаслени, ама като говорим за домашно използване ....
|
| Пет Юни 18, 2021 11:48 am |
|
 |
|
Реконструктор
|
Утре ще го поразглобя и ще го наснимам. Иначе безмаслените са с тефлонови сегменти, ужким повече изкарват и от тия с масло. Недостатък е по-ниска мощност, но за битова употреба са идеални.
|
| Пет Юни 18, 2021 11:39 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Ей го. Вертикален, с надпис "Мишлен".  Ужким е Made in Italy, обаче е на китайска цена и си мирише на китайщина, та май нищо италианско няма в него. Еднобутален, сигурно ще го чакам 1 час да се напълни.  Във връзка с което един съществен въпрос: мога ли, след като се напълни, да го оставя да си седи така надут, или трябва да го изпускам след всяка работа?
|
| Нед Юни 20, 2021 12:38 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Другият път си купи Raider - предпочитаме българското! 
|
| Нед Юни 20, 2021 1:15 pm |
|
 |
|
pipilica
|
Стига да не изпуска от някъде си го дръж надут, няма причина да го изпускаш и следващия път пак да чакаш.
|
| Пон Юни 21, 2021 1:13 am |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Е ако изпуска, ще си се самоизпусне. Аз като лаик бих се интересувал ако се нагрее бутилката от Слънцето или нещо друго, дали може да изпусне, докато е изключен.
|
| Пон Юни 21, 2021 1:54 am |
|
 |
|
pipilica
|
Ако не е много китайски би трябвало да има предпазен клапан, моя има в пресостата май не съм го заглеждал, но съска като изключва.
|
| Пон Юни 21, 2021 2:50 am |
|
|