|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:37 pm
Британските власти ще забраняват "Stand By"
| Автор |
Съобщение |
|
rumen
Ранг: Почетен член
|
Електромерите също консумират ел енергия.
Руснаците си бяха сметнали навремето че една електроцентрала работи за електромерите.
На практика колкото и малка да е консумацията умножена по милирди си става фактор.
Планетата не може да понесе твърде много консуматорски общества.
"Аз си го плащам" Не означава нищо на кого плащаш и с какво плащаш?
|
| Вто Юли 18, 2006 12:02 pm |
|
 |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Ами нали има такива норми, примерно пералня клас А и т.н. Само че обикновения потребител не знае как да провери дали наистина пералнята е клас А, а и на опаковката на стоката нищо не пише какво точно означава клас А, т.е. потребителя е леко клецнат 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Юли 18, 2006 1:43 pm |
|
 |
|
WDW
Ранг: Популярен
|
Тоя режим StBy за мен е най-голямата тъпотия която някога някъде е измисляна!
За какво ти е да речем в ТВ-то туй чудо ?? Опциите с подгряване на пушката отдавна са само мит!
И само за да си цъкнеш ТВ-то с ДУ-то , да не ставаш е голяма кретения!
Ако става въпрос за пари,че аз и служебната лампа гася, нищо че не плащам аз тока ! За чииииии .у. да работи?
Дори на моите у-ва правя такъв режим,че гасенето с ДУ-то прекъсва всички захранвания!
_________________ Сичкото що е транзистор за илядо и пестотин волта се е BU ...
|
| Вто Юли 18, 2006 2:48 pm |
|
 |
|
¶
|
А бе служебна лампа .... Ако шеф е Заека, и парното през лятото ще включвам 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Юли 18, 2006 3:21 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
в техниката от доброто старо време често си има отделно захранване за Stand-by koeto което е съвсем маломощно и храни само процесора.
Няма и ват консумация.
Ама в новата техника се оливат само и само да я направят евтина.
|
| Вто Юли 18, 2006 3:26 pm |
|
 |
|
rumen
|
Ето защо става глобално затопляне 
|
| Вто Юли 18, 2006 3:38 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Явно заради китайските безобразия стендбая трябва да се вкара в някакви норми, но чак да се забранява...
Не забравяйте че има хора които по една или друга причина са трудно подвижни и това е голямо улеснение за тях, така че не плюйте токова по тази екстра. 
|
| Вто Юли 18, 2006 7:07 pm |
|
 |
|
zaphod
|
виж ти, аз не съм мерил консумация на стенд бай, обаче ако наистина дотам са я докарали, значи кретенията е голяма. но не се учудвам, понеже на този фактор никой купувач не обръща внимание, че дори и хора технически грамотни хора, така че производителите не си дават зор да правят свестни схеми.
|
| Вто Юли 18, 2006 7:15 pm |
|
 |
|
3aek
|
хаха нямам нищо напротив ти ще се потиш повече
EDIT: аз бих сложил термостата на 45 C 
|
| Вто Юли 18, 2006 7:19 pm |
|
 |
|
¶
|
Верно, ще се поизпотя малко  , обаче като идеш за месечната сметка 
|
| Сря Юли 19, 2006 12:20 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Квото и да си говорим, процесора и инфраред приемника винаги трябва да си имат захранване. Не ми се връща в доброто старо време, когато пускането на телевизора си беше почти церемония.
|
| Сря Юли 19, 2006 9:26 am |
|
 |
|
rumen
|
Да си се хранят с фотоклетки. 
|
| Сря Юли 19, 2006 9:37 am |
|
 |
|
¶
|
Така е. Според мен всички ще бъдат доволни, ако се поставят класическите електрически ключове в паралел със stand by схемите, при което кеф ти риба, кеф ти паламуд - като искаш stand by, stand by, като искаш off, off с ключа. DVD-то което си взех е куча марка, но е точно така направено. Мен например още ме дразнят новите ПК, които нямат дефакто ключ за изключване от мрежата и всеки път трябва да се гъзя, за да го изключвам и включвам. Колко по-готино си беше на старите ПК, щрак мастер ключа и мистър Гейтс офф 
|
| Сря Юли 19, 2006 4:04 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Може и с енергия от вятъра.  Простотии.
|
| Сря Юли 19, 2006 4:11 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
.
Да, ама някой трябва да духа 
|
| Сря Юли 19, 2006 4:16 pm |
|
|