|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 1:58 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
syscop
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Не мога да си обясня, защо някои наричат рекламната агенция Гугъл търсачка 
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Сря Юни 02, 2021 1:23 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12900 Местоположение: София
|
Защото се представя доста добре като такава. Да не кажа и най-добре от известните ми търсачки.
|
| Сря Юни 02, 2021 2:15 pm |
|
 |
|
nik
|
|
| Сря Юни 02, 2021 3:12 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
От десетилетие си спестявам времето с Патока който все повече набира скорост. Най-много 2-3 пъти в годината да опра до Гуглето.
|
| Сря Юни 02, 2021 3:33 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Може, може... Тествал съм патката неколкократно. Ами патка. Още много ядене има да изяде докато да стигне резултатите на Гугъл. Когато надобрее достатъчно, ще я използвам.
|
| Сря Юни 02, 2021 4:51 pm |
|
 |
|
jofcho
Ранг: Популярен
|
Не става. Не те знам какво търсиш, но рядко ми връща актуални резултати. За разлика от него, гугъла ми показва на най-много трети-четвърти резултат това, което ме интересува. Не казвам, че и патока не го намира, просто няма време и търпение да се рови човек из 3-4-5 страници с резултати. ПС. Лично мнение.
|
| Сря Юни 02, 2021 4:58 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
патки, яребици ... това което върши работа е гугъл.
|
| Сря Юни 02, 2021 5:37 pm |
|
 |
|
nik
|
по-католици от папата, когато корупцията е в техен интерес потриват ръце доволно, сега нещо явно не им изнася и се правят на загрижени, няма такова лицемерие ама нищо де, дано поне косвено помогнат малко за чистката https://business.dir.bg/ikonomika/shtat ... rski-firmi
|
| Сря Юни 02, 2021 9:27 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12153 Местоположение: Гьотеборг
|
еее, алтависта...
|
| Сря Юни 02, 2021 9:28 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Клякай на витошка с едно бомбе, същото ще е... 
|
| Сря Юни 02, 2021 9:36 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Търсачки много. За добро или лошо им липсва гугълския AI елемент или е на много по-ниско ниво. Имам един готин пример. От някакъв форум бях попаднал на линк към тема в друг форум (сандъците) където се коментираше някаква техника на един юнак. След време и ми стана интересно дали има развитие по темата. Знаех кой е форума, но не знаех нито в кой раздел е, нито как се казва. За по-мързеливо реших да пробвам Гугъла. Речено - сторено. Написах каква е техниката, малкото име на собственика и, и името на форума (сандъците). За да е още по-свежо, никнеймът на човека е различен от името му. С доста скромни очаквания натиснах ентъра. Може да се каже, че бях меко казано учуден когато получих правилен резултат в първите 3 или 4 линка. Наскоро обсъждахме случката с познат. Той започна да спори, че резултатът бил такъв заради персонализацията на резултатите от търсенето. За да провери, използва същите ключови думи за търсене от мобилния си телефон. И изненада за него - получи същия резултат. Затова, Бонго, гукайте си с патока. Аз засега оставам на Гугъл. Когато патока надобрее достатъчно, ще започна да използвам и него.
|
| Сря Юни 02, 2021 11:10 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Въпрос на вкус - казало кучето... На мен Патокът ми стига в ежедневието и както споменах дори ми икономисва време защото дава по-малко и по-адекватни резултати. Ако и аз не знам какво търся - може би ще питам AI на Гугъл...
|
| Чет Юни 03, 2021 2:00 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Гарантирания базов доход е нещо, което е твърде вероятно да се случи и то в не толкова далечно бъдеще. И не поради някакви хуманитарни подбуди или икономическа логика, а защото е перфектният инструмент за контрол над масите. Това демонстративно и целенасочено обезценяване на парите също изглежда като част от тази игра. Дано не съм прав де, щото...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Юни 03, 2021 7:44 am |
|
 |
|
itso.t
|
Чудя се откъде се очаква да се появят средствата за финансирането на тая дивотия...
|
| Чет Юни 03, 2021 9:31 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3717 Местоположение: Високо в планината
|
Това е наука. Публични средства вероятно->данъци->доходи на хора без гарантиран базов доход
_________________ Хайде де!
|
| Чет Юни 03, 2021 11:27 am |
|
|