|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 4:03 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от цивилизования свят
не говоря за профсъюзите, то е ясно че са проблем, говоря за малоумната пропаганда на амазон - каквото и да кажат първо гледай къде е слънцето
|
| Пет Апр 30, 2021 3:42 pm |
|
 |
|
HCL
|
Ник, това което се случва в Остин не е резултат от пропаганда
|
| Пет Апр 30, 2021 3:54 pm |
|
 |
|
nik
|
във видеото с пропаганда което съм пуснал говорят за случващото се в туитър, не за остин, явно говорим за различни неща
|
| Пет Апр 30, 2021 4:06 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
nik винаги говори за "различни неща".
Включително как ме бил блокирал и как съм ходил след него да се дърля. А след всяко мое мнение "случайно" се появява противоречиво на nik. Дребна отрепка с едри комплекси.
Е па сега - наистина се дърля, щото той превзе форума с глупостите си.
|
| Пет Апр 30, 2021 4:31 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
Напоследък много "новинари" и "репортери" се навъдиха, та аз вече избягвам да гледам каквото и да е, в повечето неща няма грам истина и обективност, всеки изкривява всичко както му отърва. А не знам дали бейзос има пръст в тая работа, но пък виждам че има много неблагодарници. А не мога да разбера що за идиот трябва да си за да гарантираш минимално заплащане на всичките си служители в някои места два пъти над мин за щата, но както се казва имал бол пари дал, ходи и проповядва социалистически идеи и после е нещастен че всичко му се връща .. ами така е, не е чувал явно поговорката храни куче да те лае. Аз уважавам служителите, но само когато първо са заслужили уважение и заплащането си, и второ когато имат поне малко разсъдък и мярка. Няма лошо, нека да му се набутат синдикатите и да изяде дръвцето, заслужава си го. Иначе в момента Амазон е таргет на всички, та не е ясно доколко тия акции са дело на профсъюзи, на служители или на засегнати конкуренти. безумните му идеи навсякъде да се увеличат минималните ставки не се харесват на много хора, и е съвсем нормално. Тъп, малоумен социалист, накрая собствените му служители ще го разпнат за добрините които им е направил ...
|
| Пет Апр 30, 2021 6:19 pm |
|
 |
|
nik
|
въпросното видео не е фейк новинар, а просто видео относно реална новина https://www.bbc.co.uk/news/technology-56581266просто във видеото се виждат повече детайли от колкото в кратка статия, и много от тия не истински новинари описват проблемите много по-задълбочено и трезво от официалните медии които са под стриктен контрол, заради тубата фокс нюз стана като нарицателно за фалшиви новини щото ги ебават постоянно всеки път като изтърсят някаква глупост незнам колко е вярно, но имаше теория за безос и минималните заплати, че това не е нищо социално, нито е загриженост за работниците, а просто нелоялна борба с конкуренцията, щото той може да си позволи по-големи заплати, но уолмарт например не могат общо взето каквото и да излезе като официална информация, уж загрижени и социални ала бала в 99% от случаите не е изобщо така както го представят, а нещо друго на заден план когато говорим за хора станали милиардери от разни схеми - можем да сме сигурни че каквото и да обясняват просто е поредната схема, все пак не е станал милиардер с благотворителност и загриженост
|
| Пет Апр 30, 2021 6:36 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами то натискането за по-високи заплати повсеместно е ясно че е борба с конкуренцията, в момента в много магазини се плаща 8-12 на час, и дори и така очевидно им е зор защото онлайн конкуренцията, най-вече Амазон е безпощадна. От както имат и тяхна спедиция нещата са още по зле за другите търговци, а и за ибей, добре че там се търгува основно втора ръка. Аз виждам и по себе си, ако не ми е за днес първо проверявам в Амазон, защото най-лесно, транспорта ми е без пари в повечето случаи, и до ден два е тук. И не ми е толкова че ще спестя 5-10%, въпреки, че понякога са доста повече, но самото разхождане ... е те сега търся едни контейнери пластмасови, и естествено поръчах от амазон първо, нищо че containerstore ми е на 15 мин и последните 3 дена съм минавал поне два пъти покрай него .. е естетсвено размера в амазон беше малко ... абе верен ама не баш, та сега съм решил да отида до магазина да мер яна живо. Та мисълта ми беше, всеки пазарува от там, за момента не мало от веригите са доставчици на амазон, но явно искат и това да отде при тях и да останат само те .... ще ги видим, малоумници много, но накрая ще го отнесат от собствения си тарикатлък, не че ще фалират ... п.с. а за фокс, абе и е така и не е така, фалшиви новини рядко пускат, не че много гледма фокс, по скоро гледам в ютуб какво наричат фалшиво, виж по често го показват от ъгъла който искат, ама то това се приема вече за нормално. Мога да ти кажа обаче че другите "демократични' медии, лъжат много повече, въпроса е че фокс са в прицела на всички социални медии, а и не само. Точно на тия клипчета в тубата трябва най-малко да се вярва, но всеки вярва на каквото иска. Аз вярвам на очите си, няма нужда да гледам фокс, снн и подобни, те нещата се виждат. Но само да ти кажа, когато фокс говореше за манипулация във Вегас и даваше репортаж от секциите, а после гиобвиняваха че лъжат аз лично минах покрай няколко секции и мога да ти гарантирам че Фокс най-малкото не лъжеха. Това е като да минеш покрай БГ избирателна секция и да видиш отпред 200 мангала .. няма нужда да ти казват нищо повече за да ти стане ясно, че тия гласоподаватели едва ли са там защото са много съвестни граждани, същата работа и тук, половината по тия опашки яха утрепки на които на погребението на майка си не биха отишли камо ли да гласуват, не малко бяха очевидни просяци, такива във вегас с лопата да ги ринеш и изведнъж станаха загрижени гласоподаватели, та не само са гласували, ами отиват и втори път да им верифицират дикиментите, самосъзнание и съвест ти да видиш 
|
| Пет Апр 30, 2021 7:14 pm |
|
 |
|
nik
|
странното е че говорим за времена в които амазон вече измести всички, т.е. не е като амазон сега да прохожда и да имат някакъв голям зор, на първо място са, обаче това не им стига, искат съвсем да фалират останалите, явно лакомията няма граници също така не е като да има таван на заплатите - ако амазон искат да вдигат заплатите винаги могат да го направят и без да има определена минимална заплата, те обаче искат минималната да е за всички, най вече за конкуренцията
|
| Пет Апр 30, 2021 7:30 pm |
|
 |
|
HCL
|
Само не разбирам защо ги сравняваш с уолмарт. Приходите им от AWS задминаха тези от другата им дейност, поне в щатите. Като добавим това, че дялкат сообствени АРМ базирани сървърни чипове нищо чудно след някоя друга година да задмината фейсбук и гугъл взети заедно като пазарна капиталиация. На тези конкуренцията им не са нито уолмарт нито кварталната железария. https://www.sec.gov/Archives/edgar/data ... xex991.htm
|
| Пет Апр 30, 2021 8:34 pm |
|
 |
|
nik
|
никой не ги сравнява, просто това е теорията която съм чувал, защо иначе ще реват за минимални заплати? нищо не им пречи да ги вдигнат и без минимум иначе да - нямат стигане, и за това се чудя, що толкова издребняват
|
| Пет Апр 30, 2021 8:41 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Може би защото са много алчни ...
|
| Пет Апр 30, 2021 9:43 pm |
|
 |
|
HCL
|
|
| Пет Апр 30, 2021 10:09 pm |
|
 |
|
syscop
|
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Пет Май 07, 2021 8:18 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ми естествено е да си ги държат първо за себе си, ако са толкова хитри що те не изнасят пък да не се ваксинират. В САЩ ваксинират наред, граждани, резиденти, гости ... от Южн Америка вече започнаха да си правят екскурзии до тук за да се ваксинират.
|
| Пет Май 07, 2021 11:32 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12154 Местоположение: Гьотеборг
|
|
| Нед Май 16, 2021 8:20 pm |
|
|