|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 6:34 pm
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
 Re: Новини от страната
Според мен идеята "стани да седна" не е никаква промяна, тоя филм го гледам вече над 30 години.
Да, може новите да са по-добри управляващи. Но до тук поне аз не съм видял нещо да подкрепя тая теза, по-скоро само неща, които я поставят под съмнение. Но без значение вярвам или се съмнявам не бих искал да даваме и ножа и хляба в едни и същи ръце. Както казах историята ни е такава, че доста пъти сме лъгани и би било много наивно да се окаже че пак са ни излъгали по един и същ начин. Следващият Месия трябва да измисли поне нов начин, старият номер е прекалено изтъркан.
Най-доброто решение след тези избори беше герберите да си направят кабинет, а опозицията да им държи юздите. Няма как при това положение герберите да правят глупости. Ако се изкушат - вот на недоверие и пак избори. Разбира се, вариантът Слави да си сложи кабинет също беше допустим. Да, има риск такъв кабинет да се провали сам или парламента да го спъне. Разбирам желанието да не рискуват сами да се издънят, още повече че всички останали искаха да им намажат ските и да ги пуснат по нанадолнището. Затова казвам, че по-доброто решение като не искат да се качват на ските да оставят герберите. Но третия вариант, т.е. да не управляват щото нямат подкрепа в парламента е смешно. Просто обявяват преди важните закони, че искат подкрепа и след това ако не се гласуват винаги може да си дадат оставката. А пък после на изборите народът ще се произнесе кой крив, кой прав.
|
| Вто Апр 27, 2021 4:53 pm |
|
 |
|
nik
|
ами в случая точно това е различното - не са като волен сидеров и валери симеонов, които искат на всяка цена да са в парламента ако ще и последна дупка на кавала като безгласна опозиция, искат или да се постигат резултати или нищо, щото това което казваш е само загуба на време - защо да се съставя правителство, с което само ще имитират волен сидеров? или ако са различни, защо да съставят правителство което гарантирано ще доведе до вот на недоверие? ми ето ти сега отказване на мадната е същото като вот на недоверие, 10 години достатъчно им гледахме далаверите и на боко тиквоча и на делян пеевски, и на гешевци и всичките, няма нужда повече, ако имаха намерение да влизат в пътя имаха достатъчно възможности, стига толкова по-добре вот на недоверие сега, от колкото половин година още измами и далавери, както сега стана с концесиите - в последния момент бързат с измамите като за последно, такива по-добре изобщо да не се допускат до отговорни постове
|
| Вто Апр 27, 2021 5:00 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Най-реалната промяна, която би могла да се получи е в прокарването на някои от точките от референдума на Слави и в частност - електронното гласуване. А след като веднъж платформата стане факт, можем да вървим към "швейцарските референдуми" по всички по-важни въпроси.
Без да задълбавам в детайли, смея да твърдя, че необходимите средства за въпросната платформа, биха били само част от парите, които се похарчиха за тъпите машини на тези избори.
Последна промяна lcr на Вто Апр 27, 2021 5:08 pm, променена общо 2 пъти
|
| Вто Апр 27, 2021 5:03 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Този "никнейм" ако знае какво друго иска, освен да пише...
PS трябваше да е преди lcr
|
| Вто Апр 27, 2021 5:04 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
То вето има... ама според Сашо Дончев тяхното не било фракинг. И съди държавата, а Айдън и още двама се конституираха като заинтересовани лица към делото, което се точи вече май повече от 3 години. И надежда няма голяма. А пък проучвателните сондажи... единият беше буквално под двора му. Сондажната площадка се вижда във видеото, тя е до него, ама като те дълбаят надолу и после хоризонтално.. То проблемът не е в пчелите, а водата...
|
| Вто Апр 27, 2021 5:18 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Аз идея си нямам от кои са... Дали са както казва Цецо т.е. като Яни Янев, Болен, Шкембе войвода или другите със златни пръстчета, или пък са като тиквата дето искат и хляба и ножа. Това изобщо не ме интересува, демокрация сме всеки сам може да се определя както си иска. Проблемът е, че в крайна сметка имаме една система, в която си има течение и не е лесно да се плува срещу течението. И не нямам предвид избирателната система, а доста по-голяма част от устройството на държавицата ни. Така че с промени в избирателната система или с Месии на изборите нищо няма да излезе. Аз обичам да цитирам един лаф, че у нас правим демокрация с краката си. И всякакви сравнения с Швейцария и т.н. са меко казано неудачни.
|
| Вто Апр 27, 2021 5:33 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
При такъв наказателен вот, всяка партия отнесла част от този вот и докоснала се до герберастите ще отнесе мощен шамар на следващите избори. В тази връзка, действията на дългия са напълно логични, защото рискуваше да получи подкрепа и от герб.
|
| Вто Апр 27, 2021 5:44 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Такива логични неща ще се случат лятото, че някой ще псуват яко... 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Апр 27, 2021 5:49 pm |
|
 |
|
nik
|
не е от краката, от главите е, такъв ни е матряла, даже един виц днес видях по случая
"Вярвам, че българското правосъдие ще намери всеки крадец и ще го накара да делят!"
|
| Вто Апр 27, 2021 5:59 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Як виц! 
|
| Вто Апр 27, 2021 6:04 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Аз съм избирал от ... една бюлетина, та няма какво да ме стресне...  Докато не се срути статуквото нищо няма да се промени.
|
| Вто Апр 27, 2021 6:35 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Не вярвам, че статуквото ще се промени самичко. Вероятно избори ще има скоро и почти сигурно, че всички играчи ще търсят някаква изненада. Така че резултатите няма да са същите, но въпросът е колко по-различни. Според мен ДПС и БСП си имат твърд електорат, който може да варира ама няма как да се стопи толкова, че да останат места за други двама големи играча. Демек, за да спечели Бойко или Слави мнозинство, който и да е от двамата трябва да дръпне яко гласове от другия. Някак си не си представям, че тия дето гласуваха за дългия сега масово ще гласуват за тиквата. Както и обратно. Преливане ще има, но то няма да е достатъчно за да се стигне до мнозинство. Просто математиката е такава, че като имаш 4 големи играча е много трудно един да получи мнозинство, изключвайки другите трима. От друга страна всеки съюз между кои да е две от тези четири граничи с политическо самоубийство. Така че не виждам каквато и да е далавера за политиците от нови избори. От друга страна и за избирателите не виждам голяма далавера, по-скоро игра с нервите им. Да не забравяме, че изборите все пак са за народни представители. Демек ние назначаваме някой на работа. И някак си не ми звучи редно тоя някой да ми налага условия с кои колеги иска да работи. Няма лошо да има принципи, но само с едни голи принципи трудно се печелят избори. И ефектът може да бъде обратен, т.е. да се назначи някой който би вършил работа, а не само да се прави на принципен.
|
| Вто Апр 27, 2021 7:44 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
В грешка си Миро... Припомни си ИСТОРИЯТА на парламентарните избори. Кой очакваше царя да спечели през 2001-ва? Едно преразпределение на протестния вот към дългия плюс повишена избирателна активност могат да пратят герб на мястото на дпс, а дпс барабар с бсп извън парламента.
|
| Сря Апр 28, 2021 12:23 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Честно ти това мислиш ли го наистина? Поради каква причина: 1. Очакваш по-висока избирателна активност??? А) Отпускарски месец Б) Тия в чужбина също пътуват В) Много хора смятат (включително и аз), че не е нормално избирателят да гласува, докато на политиците им хареса резултата. 2. Очакваш ДПС да им паднат гласовете. Това си е направо не наивно, това е глупаво очакване. Те имат твърд електорат във България, който ще гласува. Обаче електората им навън, ограничен април месец от епидемията в Турция и ниския брой секции, този път вероятно ще гласува по-мащабно. Няма НИКАКВА логика да им паднат гласовете. Избори Юли е такъв подарък за ДПС, че няма докъде. 3. БСП също няма никаква логика, да им паднат гласовете. По същата причини поради която на ДПС няма да паднат. Много старци сега бяха уплашени от вируса и не посмяха да излезнат. Юли може и да излезнат. А едва ли електората им е измрял за два месеца - там си е. Ще имат толкова или повече гласове. Ако съм прав и избирателната активност спадне, не само, че БСП и ДПС няма да изпаднат, а ще си станат пак 2 и 3 та сила. Въпроса е само колко ще падне ГЕРБ и колко от това ще вземе ИТН... това е. Мая Манолова като нищо ще изпадне от играта, а старите курви - Каракачанов, Симеонов и нищо чудно Марешки пак ще се наместят вътре (обединени за да прескочат бариерата). Дай да сложим каса бира, ето от мен една прогноза: 1. ГЕРБ - първи или втори. 2. БСП - първи или втори. 3. ИТН - трети. 4. ДПС - четвърти. 5. ДБ - пети. 6. ВМРО+НФСБ+Воля - шести на мястото на Мутрите. 7. Васил Божков - вътре с прилична доза вероятност. 8. Мутрите вън... нали такъв им е лозунга 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Апр 28, 2021 1:20 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Според мен, първата тройка ще е същата, като сега. Много хора са се наточили първосигнално да подкрепят ИТН, но и много са се разочаровали от тях. Ако се получи така, ми е интересно, какви ще ги диплят чалга-шахматистите.
|
| Сря Апр 28, 2021 1:47 pm |
|
|