|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:20 pm
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
 Re: Новини от страната
"малки истории" на БНТ за нашия край от един наш колега... Наскоро му ходих на гости в новото село, новата къща. Много ми хареса как се е справил и с ремонти и всичко. Но за съжаление историята е наистина тъжна 
|
| Вто Апр 27, 2021 12:51 pm |
|
 |
|
nik
|
само така, нека не разваляме традициите, нека единствения шанс за по-добър живот да си остане емиграцията с такива умни съграждани не ни трябват врагове
|
| Вто Апр 27, 2021 12:51 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Вземи пак да прочетеш, какво съм написал и ако ще ме цитираш, поне го прави коректно.
|
| Вто Апр 27, 2021 12:55 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
ИТН нямат за цел да имат мнозинство. Нещо повече те и от второто място са нещастни. Целта на ИТН беше да са малки, но "незаобиколими". Нещо като ДПС, но без етнически привкус. Проекта Слави Трифонов, в миналото има една интересна връзка през Илия Павлов към Ахмед Доган и Минстрой (Мултигруп). Да не забравяме в чие предаване и под влажния поглед на кой водещ, Ахмед Доган изрече бруталната истина за обръчите от фирми директно в ефир (без от това да последва реално нищо).  Та сега идеята беше ИТН да 3-4 политическа сила, която да може да клати кораба и да го насочва в подходящата посока, но без реално да носи някаква отговорност. Това, което ДПС прави вече десетилетия, но просто взе да се изтърква и има нужда от алтернативен балансьор. Ако се замислите, те нямаха кампания, послания, нищо. Седяха и мълчаха с идеята да си вземат тяхното. Тъпия електорат обаче, припозна в Славчо следващото "лошо момче - спасител" и взе та му набута отговорността в ръцете. И положението си ..... майката. Щото Славчо ни има мерак да управлява, ни има акъл за тая работа, нито топки, които да заложи. На следващите избори ИТН ще си понижи резултата. Нейния електорат по това време е на море, а тия от чужбина лятото се шматкат - кой към БГ, кой на почивка. И всичко ще си дойде на мястото - БСП ще е първа или втора (ГЕРБ също), ИТН 3-та или 4-та, а и ще влезна старите курви Каракачанов и Симеонов. Като нищо и Божков ще се класира. И ще се нареди това, което беше планирано да стане, ама чалгата в главите на хората пресоли манджата и обърка резултатата в началото на април.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Апр 27, 2021 1:37 pm |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Мда. И тази теза е съвсем резонна.
|
| Вто Апр 27, 2021 1:58 pm |
|
 |
|
nik
|
много интересно как знаете каква цел са имали като са мълчали? телепатия? и друго не мога да разбера, защо средностатистическия заблуден селянин говори за партията на чалгаря слави трифовнов, и прословутата малоумщина "не искам да ме управлява чалгар" след като от много години се знае че хората които стоят зад лицето слави са поне 100 пъти по-умни и по-ориентирани при вземане на решения
Последна промяна nik на Вто Апр 27, 2021 2:41 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Апр 27, 2021 2:37 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
За да играе ролята на сокола, дългия трябва да има твърд електорат, а той го няма. Имаше мощен протестен вот срещу тиквата, който беше разпилян между няколко партии. Нищо чудно на следващите избори този вот да се преразпредели и дългия да изпадне от парламента или пък да събере мнозинство. герберастите ще продължават да губят гласове. На бсп врагове не трябват - има си най-големия враг за председател, та и те ще дават фира. шкембе вайвода, валерко и магарешки пак ще гледат парламента през крив макарон. Но да видим каква ще я свършат в парламента до разпускането му - от това зависи много.
|
| Вто Апр 27, 2021 2:40 pm |
|
 |
|
nik
|
протестния вот срещу тиквата си остава, обаче следващите избори няма да са организирани от герб, та измамите ще са значително по-малко, нищо чудно да паднат с 5% надолу
|
| Вто Апр 27, 2021 2:47 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Не знам за вас, ама аз се хиля с глас, като гледам тъпото изражение на Слави от изборите насам. Абе какво искате от мен, аз не исках така да стане, оставете ме на мира. 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Апр 27, 2021 2:55 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Не знам колко хора с каузи сте виждали... но една огромна част от тях след като дълго време си блъскат главата в стената, започват да си мислят че всичко се върти около каузата им. Почват да им се привиждат конспирации навсякъде и т.н. Примери колкото щеш. Дългият доста време играе ролята на такъв дето е "прегорял" от каузата си. Възможно е да е само театър, ако е така мисля, че заслужава Оскар. Но далеч по-просто обяснение е, че наистина си вярва и той и тия около него. Не виждам основания да се търсят някакви много мъдри и много тайни планове или схеми. За мен е просто човек, който му е писнало много и то толкова много, че главата му вече не го слуша. Поогледайте се, има много такива хора около нас 
|
| Вто Апр 27, 2021 3:00 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
И това е вярно. Но е вярно още, че в близко бъдеще герберастите трудно ще намерят коалиционни партньори и излизат от управлението, което значи, че друг ще разпределя афро-фондовете, с което губят и корпоративния вот.
|
| Вто Апр 27, 2021 3:01 pm |
|
 |
|
nik
|
каузата му няма нищо общо, просто са разбрали че няма смисъл да се хабят като беззъба опозиция, нито като безгласна патерица, дори да влезеш с няколко депутата наистина няма смисъл да седиш и да гледаш същите мафиоти да си разиграват същите схеми като последните 30 години
|
| Вто Апр 27, 2021 3:02 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Лео, слез от облаците... и не се притеснявай за афро-фондовете. Ще се намери кой да ги разпредели и мога да се обзаложа на каквото кажеш, че това няма да е някой изпратен по божа заповед. Смисъл?! Каквато и мисъл да има в главите ви, то тя е само във вашите глави. Теб те слагам в групичката, доколкото и ти си от ония с черно-белите телевизори и които виждат само корупция и тем подобни. Нищо лично или обидно. Просто всеки си има собствена камбанария. И често не подкрепяме иначе добри каузи или хора с уж добри намерения. Най-малкото защото вече достатъчно хора с най-добри каузи ни оправяха за по 800 дни. Следващият Месия трябва да излезе с малко повече от добри намерения.
|
| Вто Апр 27, 2021 3:19 pm |
|
 |
|
nik
|
миро, не гледам телевизора, гледам реалния живот, за това виждам само корупция и мафия, ти като искаш гледай си цветния телевизор ако искаш с розови очила точно за това ти казах че каузата му няма значение, добра или лоша, просто системата е така окопирана от мафията че няма как да реализираш каквото и да било ако нямаш мнозинство, а дори и да направиш коалиция ако си зависим от други мафиоти - пак не можеш да реализираш нищо (независимо добро или лошо) не говоря за намеренията му, говоря за промяна на статуквото, излизане от спиралата, както искаш му казвай, просто към тоя момент нито беззъба опозиция може да го направи, нито безгласна патерица, пак да уточня - независимо от намеренията, просто всичко е загуба на време и енергия
относно самите намерения - съгласен съм, нагледали сме се, и аз не съм сигурен какви точно са им намеренията и какво ще излезе на практика, но при всички положения е по-добре от доказаните тиквочи
|
| Вто Апр 27, 2021 3:29 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Дядото с години се оплакваше, че пчелите му ставали неадекватни, отдаваше го на ГМО-рапицата. На моето село срещам такива извън рапичния сезон: блъскат се като куршум в мен докато не ги убия или не ме ужилят. Е нали уж наложиха вето на шистовия газ в Добруджа?! Човекът като каза "непрекъснато боботене" се сетих, че и на село се чува, отдавах го на асфалтовата база, но сега ми присветна: за чий им е асфалт в неподходяща метео-обстановка? И че с толкова "асфалт" нямаше да остане неоправен път... Май ни таковат яко!
|
| Вто Апр 27, 2021 4:23 pm |
|
|