|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 4:27 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от цивилизования свят
че то на повечето критерии не отговарят дори хамериканските компании да живей робовладелския строй
|
| Чет Апр 15, 2021 6:22 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12154 Местоположение: Гьотеборг
|
Ще ти пратя копие от фактурата, даже не я гледам... зимата беше над 500лв. май, но това е топла вода и отопление, всичко с една "термопомпа". Аз даже я гася вечер, а те казват да не се прави. Трифазно, вече не сме го пипали 5 години, а и преди нас е работило. Ако сдаде багажа - кооперацията го плаща, не аз. То не е блок, но организацията от къщички е нещо такова. Лятото може да падне и под 200, може и по-малко. И то защото топли вода. Иначе слънце и топло не ни трябва от Май нататък, до Септември-Ноември.
|
| Чет Апр 15, 2021 6:23 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12154 Местоположение: Гьотеборг
|
Mozilla щели да махат ftp... "Also, a part of the FTP code is very old, unsafe and hard to maintain and we found a lot of security bugs in it in the past."
Питам се как оживяхме с тия FTP-та толкова време...
|
| Пет Апр 16, 2021 10:38 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12901 Местоположение: София
|
Нищо интересно. Като алтернатива има плъгини с FTP функционалност. Има FTP клиенти. Оживял си във времена на бавен нет и компютри. В ония години разбиването на парола е отнемало десетилетия. А сега, с тия ресурси за разпределени изчисления...
|
| Пет Апр 16, 2021 10:44 am |
|
 |
|
nik
|
|
| Вто Апр 20, 2021 3:26 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Тук ще бъдат блокирани много преди санкциите. Белите почнаха да схващат, че скоро китайците ще ги оглозгат до кокал.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Апр 20, 2021 5:25 pm |
|
 |
|
nik
|
няма такова нещо (белите да започнат да схващат) щом още се дупят на хамериканосите докат внасят дори и чесъна от китай - няма нищо схванато (не визирам само БГ) първи признаци на схващане ще дойдат едва когато сменим позата (надупени с глави в пясъка) при тези навици за доброволно надупване на всеки който мине - съдбата е предначертана, и тя не включва схващане, друго е...
|
| Вто Апр 20, 2021 5:49 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
Белите отдавна са го схванали, въпрос на интерес, и това не е интереса на мнозинството, това е интереса на корпорациите. Когато големите корпорации започнат да търпят негатив от Китай ще се погрижат и за тях, и не визирам само американските корпорации, дори според мен те са по безвредни.
|
| Вто Апр 20, 2021 7:29 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8407 Местоположение: София
|
Всичко това е много хубаво, сега остава да ме убедите да си купя европейски телефон (хахаха, как звучи само) а не Xiaomi, Huawei, Samsung и т.н. Някак си не ми се купува апарат с 286 проц и CGA екран за 2000 евро, дето ми заглушава разговора щом разпознае думата "негър" (и моментално ме докладва където трябва, разбира се). Така че, пичове, първо трябва да върнете капитализма (истински капитализъм с истински пари) а производството ще се върне само.
|
| Сря Апр 21, 2021 9:20 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12901 Местоположение: София
|
Никой няма да те убеждава да ползваш европейски изделия. Купи си ламбда сонда от али-леля. Там продават най-качествените.  Или някой друг отпадък, че там друго не продават 
|
| Сря Апр 21, 2021 9:57 am |
|
 |
|
Цецо
|
Че кой те е спрял да си купуваш слушалка от жълтите? Купувай си. Никой не им е спрял продажба на слушалките.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Апр 21, 2021 9:58 am |
|
 |
|
HCL
|
Сега ако кажеш и че не си имал Siemens и Нокиа телефони  преди 150 години германците са скрили шапката на англичаните в индустриалните машинарии, сега киатайците скриха шапката на германците. Светът си върви както трябва. Мен ме кефи как поляците се набутаха на световната софтуерна карта.
|
| Сря Апр 21, 2021 11:14 am |
|
 |
|
nik
|
https://business.dir.bg/kompanii/foxcon ... o-na-svetaосмото чудо всичкото чудо за 3 дена що така на хамериканосите дори с изнудване не им се получават работите уж великата икономика пък всички бягат
|
| Сря Апр 21, 2021 1:41 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
Ами аз имам няколко жълти таблета, всички хуй вей и всички са голямо дърво, колегите и те доста се оплакват от телефоните си. Талафона ми е Сони и съм си доволен, не мисля да минавам на нещо друго. Иначе за фокскон, азиатците вече нямат зор защото си купиха президент, макар и да не изглежда да работи много в техен интерес. Обаче иначе хич не си прав, има доста компании които продължават да се местят към сащ. В момента проблема е липсата на работна ръка.
|
| Сря Апр 21, 2021 3:20 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Абе яко се клати пазара... Маузер и Дигито вече редовно се бавят 1-5 дни преди шипинг, преди шипваха за деня. STМ контролерите буквално изчезнаха от всички доставчици, Microchip също гледам почнаха яко да чезнат. Тоя път кризата явно ще е за CPU-та, пасивни компоненти засега има.... като че ли.
|
| Сря Апр 21, 2021 3:52 pm |
|
|