|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:52 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Бахти идиотите - направо да се примолят на Гугъл да им я дадат тая информация, ще се спазарят за без пари. Гугъл си умре да сътрудничи с правителства, защото така си имат оправдание да следят всеки нод.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Апр 13, 2021 12:13 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
|
| Вто Апр 13, 2021 12:51 pm |
|
 |
|
HCL
|
Турците отдавна го правят това в Истанбул. Доколко е ефективно за големи площи е друг въпрос. Както и това колко ще струва да получат информацията от гугъл. Но камерите си имат и те своите предимства. Най-малко доставят по-голямо количество информация, а както знаем информацията е важна. Дано се намире кой да я уползотрвори.
Защо да не са ефективни спящите полицаи? Който ги знае къде са - намаля. А ако след 100 м има още един не си дава и зор да усилва скоростта отново...
|
| Вто Апр 13, 2021 1:35 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
O, а какви временни спящи полицаи и покрития за кабели и канали има за строителни работи, инциденти и т.н. Ако не намалиш на такова чудо, колата сама се разглобява... Като не могат да строят, да слагат такива. Нито струват пари, нито искат асфалт.
|
| Вто Апр 13, 2021 1:57 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Спящия полицай е единствената работеща мярка срещу малоумниците.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Апр 13, 2021 1:59 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Едни намалят много, други малко... зависи от окачване и от това дали е малък или голям бабаита зад волана. Резултатът е, че спящите полицаи са често място за изпреварване. Особено по селата тук, където няма будни полицаи, а движението към/от морето си е натоварено. Важно е също колко дебел полицай е легнал, като ефектът от слабите е минимален, а като газиш по-дебел усещането никак не е приятно даже и с малка скорост. Сега сложи и цената им, щото средно един полицай ни излиза 6-7 бона заради "проектиране", одобрение, поръчка, изпълнение и квото се сетиш. И това нещо я издържи няколко години, я не. Най-малкото трябва да се маркира всяка година, щото един невидим спящ полицай събира доста поздрави към доста майки. Сега сравни тая инвестиция с една камера. Засича ти скоростта и номера, от там винетка, застраховка и ЕГН на тъщата. Не се майтапя за тъщата, щото бяха почнали да съпоставят няколко камери и ако средната ти скорост между двете камери е по-висока от разрешената - честито! Не че много се натискам да става толкова строго... обаче ако искаме скоростта да се ограничи и то не само до самата камера, а средната скорост, ако искаме да няма изпреварвания точно където лежат полицаите, ако искаме да не си чупим колите, ако искаме всичко това да не е за сметка на съвестните шофьори, а да се изплаща и поддържа само от фишове то решението е ясно. Аз признавам, че съм пристрастен, т.е. адски се дразня от тия легнали полицаи щото всяка седмица ходя до село, което е на 84км в едната посока. Единият път е царски, т.е. има камери има и малко полицаи. Другият е през мноого села даже не съм ги броил, но са доста над 10. И тъй като са села забравени от Господ, т.е. няма да видиш там ченгета, няма камери няма нищо и всеки кара(ше) през селата с над 100. Това е ясно че не се хареса на селяните (то не че има много такива) и по един или друг начин си издействаха спящи полицаи. Като има села с по 4 полицая и не говоря за голямо село, а за село с не повече от 10 жителя. В крайна сметка спрях да минавам по този път, разбира се и защото и пътя не е така добър като царския, но като сложиш и 100-на полицая по него предполагам става ясно защо отношението ми е такова. В същото време по царския път има само 3 камери, от които само една се ползваше за фишове и даже май престанаха с фишовете. Но и до ден днешен не съм видял някой да прави простотия в близост до някоя от камерите, нищо че 2-те никога не са били използвани за фишове. Даже и аз дето съм на 99.99% сигурен че не се ползват не съм превишавал скорост покрай тях.
|
| Вто Апр 13, 2021 2:25 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Българина разбира само от бой и ебане. Това е. Как точно ще го ебат или бият има малко значение, важното е да е редовно и по много 
|
| Вто Апр 13, 2021 2:41 pm |
|
 |
|
HCL
|
Да, камерите които осредняват са доста добро решение. Само да не се окаже, че пътят в селото е добър, а този извън е разбит, че тогава балканският гении ще изчисли, че може да мине през селото със 100, а по разбития участък с 20 без да го хване камерата. Щом им идва на ум да изпреварват на спящ полицай каквато и логика да се приложи ще я преборят. Тъп човек, жив дявол.
А къде е проблема с разходите когато не отиват за вносни материали? Излязло от единия джоб и влязло в другия. А и работа се намира за народа по този начин. Аз се чудя за 30г. безхаберие тая плюнка площ трябваше да са и подминили сухопътната мрежа два пъти - един за назидание, че гласуват против партията, втория с 50 см бетон под асфалта както му е реда. Въпреки че да си призная, не отбирам от цивилно инженерство и не съм наясно доколко родните почви играят роля при качеството на модерните магистрали. Между дрезден и лайпциг си има една магистрала, дето е строена от Хитлер. Вярно че трака малко между бетонните плочи, но казват поддръжката не била сложна и скъпа. Дупка или неравност по-голяма не съм видял.
|
| Вто Апр 13, 2021 2:56 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Е няма как да минеш с 100 през селото, ако има две камери една в началото и друга в края и ти засича времето...
А иначе проблемът с полицаите се получи точно заради нашия гении. В повечето села първо бяха сложили 1 или два полицая на центъра. Да де, ама като селото е 1 км. те пак си влизаха и излизаха с 100 и намаляха само 20-на метра покрай полицая. Демек ефект нямаше голям и затова още от същото, полицаи в началото и в края и на места през 10м един от друг. Това почти "работи" като изключим че повече са правени по план едно към гьотере. Единият е висок, друг нисък, един полегат друг остър... покрай едни има бордюр покрай други няма... Резултатът е, че нашият гений разучи трасето и за поне половината намери "цаката", а тия със служебните коли даже и цака не търсят ами стискат зъби да не им паднат пломбите и карат.
|
| Вто Апр 13, 2021 3:13 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Не съм сигурен че това е национална черта. Навсякъде е същото.
|
| Вто Апр 13, 2021 5:19 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Тука тия породи са забранени - вземеш ли си ... глоба и ти взимат кучето. Ей ти на идея за нов закон. https://dnes.dir.bg/intsidenti/pitbul-n ... -cherepa-e
|
| Сря Апр 14, 2021 11:02 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Съвсем очаквано: бат'Бойко в пенсия като "Почетен председател"  Първо се отказа от депутатството, днес и от премиерството. И бил тъпа тиква, а? Всичко това на фона на кака Кури и Мая, за Слави не ми се приказва.
|
| Сря Апр 14, 2021 12:10 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Колкото и да ги мразя, и аз съм на това мнение.
|
| Сря Апр 14, 2021 12:31 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Точно така, българина е изключително полярен олигофрен и това е особено видимо в шофирането. И не се заблуждавайте, повечето в тоя форум сте в тая категория.  Много рядко ми се случва да карам зад някой и да си кажа "я, тоя кара нормално" (това значи каране по права линия с постоянна, максимално разрешена скорост). Или ме изпреварват с 200 на завой без видимост, или се влачат с 60. Просто няма нищо между тия две крайности. Същото е и с легналите полицаи. Много пъти ми е се е случвало да ми изгърми бушона и да изпреваря с мръсна газ, просто защото олигофрена пред мен намаля до спиране и 1/2 час се чуди кво да прави, накрая минава полицая все едно е с Ферари, а не с лайняно дърто Рено. Пътя до къщата е доста разбит, има ограничение 40 и трябва наистина много да си мразиш колата, за да караш с повече. Но факт, има достатъчно дебили, къде карат със 100, таратайката дрънчи като кофа с болтове, ше се разпадне всеки момент, подскача на бабуните и дупките, всеки момент може да загуби управление и да се забие некъде (редовно се случва), но явно на задкормилното у-во не му прави впечатление. Иначе и аз съм за държава с камери навсякъде. Споделял съм ви го вече. Убеден съм, че 5-10 човека от тоя форум може да разработим евтино (макс 2000 кинта) у-во с 4G (5G в преспектива) модул, заедно с прилежащата инфраструктура, което да се штампова в хиляди бройки и да се нацвъка буквално навсякъде. Но ви е ясно, че това няма да стане никога.
|
| Сря Апр 14, 2021 1:19 pm |
|
 |
|
velio
|
Държава с камери има - Китай. Нещата не са добре там. И то не става въпрос за управлението, откъм жители е пълно с идиоти. Камерите няма да помогнат. А и дори в момента има възможност да изпратиш снимка на КАТ за нещо което сам си заснел. Но после трябва да се явиш на мястото за да дадеш показания.
|
| Сря Апр 14, 2021 2:29 pm |
|
|