Отговори на тема  [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 820, 821, 822, 823, 824, 825, 826 ... 1075  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
lcr написа:
Гласувах с "не подрепям никого"

Аз пък не бих си вдигнал Дто за да свърша тая безсмислица. Щото ефекта е същия.

Манго избира вместо двама ви, бъдете спокойни. :)

Нед Апр 11, 2021 3:39 pm
Профил ICQ

Ефектът не е същия.

Като мен са постъпили едни 50 К човека. Ако някой историк, след 200 г. отвори архивите, ще разбере, че на първите избори през 2021 е имало толкова хора, които ясно и недвусмислено, са заявили това.

Чисто юридически, също има значение, защото гласът "не подкрепям никого", за разлика от стоящият вкъщи гъз, променя изборната активност. А това е от значение, примерно - за един бъдещ референдум.

Освен всичко останало, имам принцип, който стриктно спазвам. Това - винаги да гласувам. Така живея с може би илюзорната мисъл, че каквото е зависело от мен, съм го направил.

Нед Апр 11, 2021 3:47 pm
Профил

не беше ли обратното за референдума? т.е. за да мине по лесно трябва да е имало ниска избирателна активност на предните избори?
т.е. не подкрепям никого е точно за да пречи на референдумите, или греша?

Нед Апр 11, 2021 4:20 pm
Профил

lcr написа:
Ефектът не е същия.

Като мен са постъпили едни 50 К човека. Ако някой историк, след 200 г. отвори архивите, ще разбере, че на първите избори през 2021 е имало толкова хора, които ясно и недвусмислено, са заявили това.

Чисто юридически, също има значение, защото гласът "не подкрепям никого", за разлика от стоящият вкъщи гъз, променя изборната активност. А това е от значение, примерно - за един бъдещ референдум.

Освен всичко останало, имам принцип, който стриктно спазвам. Това - винаги да гласувам. Така живея с може би илюзорната мисъл, че каквото е зависело от мен, съм го направил.

И какво ми дреме какво ще каже някой историк след 200 години? Гласът ти не променя нищо днес и сега, когато промяната е нужна. Ниската избирателна активност казва точно същото на историците, предвид това че хич не сме цъфнали и вързали, та да не ни пука кой е на власт.

Нед Апр 11, 2021 4:34 pm
Профил ICQ

Ник, точно така е. Но защо трябва непременно да искаме един референдум да мине с малко гласове? Аз мисля, че колкото повече са необходими, толкова по-обективно ще бъде и решението от него.

Нед Апр 11, 2021 4:48 pm
Профил
Аватар

Щото и дъртите курви не щат референдум - малък мотив ли е? Но те не губят и в двата случая - и ножът и хлябът са у тях, докато не си мръднем д-то поне ножа да им вземем.
Затова: гласувайте за НЯКОГО! Ако мръщещата се интелигенция го беше направила нямаше да стигнем до този пълен цирк.

Нед Апр 11, 2021 5:10 pm
Профил
Аватар

bongo_x2, ти не си просто тъп, а направо вдлъбнат...

Нед Апр 11, 2021 5:19 pm
Профил

lcr написа:
Ник, точно така е. Но защо трябва непременно да искаме един референдум да мине с малко гласове? Аз мисля, че колкото повече са необходими, толкова по-обективно ще бъде и решението от него.

ох завалията... верно ли си толкова откъснат от реалността? референдума е така направен че изобщо да не мине, ни с малко ни с много гласове, просто защото активността винаги е по-малка от колкото на изборите
в историята на БГ изпуснаха един единствен референдум да мине, и той мина защото съвпадна с избори, т.е. хората така или иначе отидоха да гласуват и помежду другото гласуваха и за референдума, иначе няма шанс референдум да бъде признат за валиден по принцип, а след като някакви такива заблудени електрони са отишли да повдигнат изкуствено активността с "не гласувам за никой ама затруднявам референдумите" това означава изобщо никога да няма повече референдуми, или поне на думи ще го има за тия същите заблудените, ама реално никога няма да бъде признат за валиден ( ако не ме лъже паметта веднага след като изпуснаха тоя да събере нужния брой гласове май веднага след туй направиха промени за да не стават такива грешки повече )

ей за тва нема никога се оправим, колкото хора и да дърпат напред за всеки един има по 3ма да дърпат назад

Нед Апр 11, 2021 5:21 pm
Профил

Няма да се оправим не заради референдумите за които се иска голям брой участвали аз заради огромното количество мрънкотелници, които не спират да говорят в трето лице, множествено число и на които звездите са им прендачертали бъднините. И като така, за тях, остава само мрънкането.

Нед Апр 11, 2021 5:48 pm
Профил

мрънкане или не, заради такива заблудени и неориентирани съм напуснал държавата, щото като станат прекалено много такива + още толкова цигани оправия няма, ни с обясняване можеш му налееш акъл, ни с бой, с нищо, то си знае неговото, дори сам да си вреди пак като говедо се бута в стената, а не може да се забрани на такива да гласуват... ми да се спасяват...

едно време така гласуваха бабурите за БСП - щото милееха за "онова" време, на опашката се вайкат "хубаво си беше при бай тошо" и пускат бюлетината за БСП с вълнение, все едно БСП имат нещо общо с "онова" време за което така милеят, или им върнат бай им тошо... малоумщините край нямат

Нед Апр 11, 2021 8:15 pm
Профил

Крайно дезориентиран ми се видиш. Липсват ти отправните точки. Иначе щеше да знаеш, че сега, за разлика от някога, има възможности.
Много повече възможности.
В това число и тази, като не можеш тук, да се махнеш, както си направил.

Ако проумееш това, значи, вече, много знаеш.

Нед Апр 11, 2021 9:12 pm
Профил

опитваш се да кажеш нещо ама като не знаеш какво да кажеш и ей такива глупости излизат
напуснал съм преди 18 години вече, сещай се кога съм го проумял и това и онова другото
ако наистина мислиш че пуснат глас за "не гласувам за никой" помага на референдумите, които се саботират и по този начин - активност на гласували на последните избори, то излиза че саботираш точно това на което искаш да помогнеш, т.е. сам показваш точно кой е дезориентирания. сам да се спъваш за да вървиш напред някак не ми се вижда много умно
ако е било майтап - хванах се... признавам. силно се надявам да е било на майтап а не от глупост това "изказване"

Нед Апр 11, 2021 9:29 pm
Профил

Все си мисля, че едно решение, взето с гласа на 60% от избирателите е по-правилно, обективно, удовлетворяващо желанието на повече хора и неутрализиращо влиянието на купения вот, от това взето с гласовете на 30% от избирателите.

За сведение - референдума за брекзит. При него гласовете са почти 50/50. Т.е - от това решение се получиха минимален брой доволни и максимален брой недоволни.

Това ли се опитваш да обясниш, че е добрата постановка?

Изводът е, че освен отправни точки, ти липсва и мислене.

Нед Апр 11, 2021 10:01 pm
Профил

това че не разбираш нито отправната точка, нито мисленето, не означава че ги няма
първо вземи решение - ще се препъваш ли или ще вървиш напред, после се обяснявай на къде си тръгнал
ясно че не е било майтап, жалко, много жалко...

за сведение - погледни значението на думата референдум и първо си изясни трябва ли да има референдуми или не трябва, ако целта ти е да няма референдуми ( да имитираме демокрация в обстановка клоняща към комунизъм ) - продължавай да ги спъваш, и да агитираш и другите овце да ги спъват, аз съм далеч от циганията, да му мислят тия дето са покрай теб

Нед Апр 11, 2021 10:09 pm
Профил

lcr написа:
Все си мисля, че едно решение, взето с гласа на 60% от избирателите е по-правилно, обективно, удовлетворяващо желанието на повече хора и неутрализиращо влиянието на купения вот

Категорично невярно. Или по-точно хич не е сигурно че удовлетворяването на желанията на повече хора задължително води до нещо добро. Хитлер е достатъчно пресен пример - швабуняците са му били предоволно навити на простотиите.

Няма ли правилни лидери, няма правилни решения, пък ти си прави референдуми колкото искаш - като се задават глупави въпроси, ще се получават и глупави отговори. Има си цяла наука за управление на "общественото мнение" - от година насам съвсем очеизвадно е във вихъра си. Не че някога е спирала де.

Нед Апр 11, 2021 10:31 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16117 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 820, 821, 822, 823, 824, 825, 826 ... 1075  Следваща