|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:36 am
| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Какво ли не се газифицира. Приятел сподели че си газифицирал нафтовата печка. Била станала малко по-икономична и вървяла повече. Да видим последното докога ще е...
|
| Чет Мар 25, 2021 10:49 pm |
|
 |
|
michev
|
Ей сега като ни метнат с измерването на газовете на ГТП и лепенето на стикери, ще им скрие шапката с нафтово-газифицирания автомобил  Ще му търсят сажди каквито няма да има.
|
| Пет Мар 26, 2021 12:03 am |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Е те ще го карат да обърне на нафта  Но и на газ също може да се получат макар и малко все пак някакви сажди, стига да е леко богата сместа. От цялата работа произлизат доста въпроси. Примерно стикерите ще са на база измервания няма да са на база документи ? Ако е така, моята кола която е EURO 2 може и да покрива нормите за EURO 3. Това разбира се защото тогава не е имало EURO 3 стандарт. По новините не го казаха. Кои параметри ще се измерват ? Сажди (ФПЧ), CO, N2O ? Може ли да се пресертифицара даден автомобил ? Ако автомобилът е чистак нов американец, те май нямат ЕВРО стандартизация, замърсяват ли повече ? Все пак аз карам под 1000 км на година, а новите автомобили по правило служебни се карат 20-30-50 хил. на година, те като са ЕВРО 5,6 например по-малко ли замърсявания ще направят от моят ЕВРО 2 или някой стар карбураторен, Лада, Москвич и др. ? Примерно аз карам рядко. Ще ми се наложи един път в месеца, в годината ако щеш, да ползвам за някаква работа колата, но в него ден няма да мога ? А онея дето цапат леко, ще цапат цяла година помалко и ще нацапат повече ?
|
| Пет Мар 26, 2021 3:12 am |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
Няма значение кой колко цапа, идеята е да се вземат пари. От една страна е добре да се намалят пушилниците, въпреки че и аз карам дизел от 98 година не знам евро колко е и хич не пуши в сравнение със съвременни масларки, но от друга страна ще прецакат страшно много хора с тия стикери. Но пък да се надяваме че както всичко тука ще е всяко чудо за три дни ще си вземат парите и те тека.
|
| Пет Мар 26, 2021 3:40 am |
|
 |
|
itso.t
|
Ефект няма да има, но поне проверяващите ще са добре почерпени и сити... 
|
| Пет Мар 26, 2021 10:14 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Аз до колкото разбрах - всичко ще е само по документи. Ако колата има Евро 6 заводски - ето ти зелено стикерче. То реално така е и в Германия, само дето там махането на DPF филтъра не се брои за техническо обслужване, а за закононарушение.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Мар 26, 2021 10:31 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Дизела се газифицира с хибридно пълнене. Газта (и пропана и метана) имат адски голямо октаново число и няма как да се запалят надеждно с компресия. За това, заедно с газта се пръска и малко дизел за да се разпали сместа. От което следва, че сажди, все пак, ще има малко. 
|
| Пет Мар 26, 2021 11:28 am |
|
 |
|
itso.t
|
Предположих че е всеизвестно, че печките след газификация работят в смесен режим и затова не уточних. Бачкат едновременно с газ и дизел.
|
| Пет Мар 26, 2021 11:34 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
И на дизела слагат газ... егати - сиромах човек, жив дявол! Ако съм с етанол Е85, и газчица пак ще ми пробутат сигурно  разбрах, че и катализатори започнали да крадат. а чистачки и гуми крадат ли още?
|
| Пет Мар 26, 2021 1:10 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Джанти никога не са спирали.  Ако имаш хубави лъскачки, задължително секретен болт.
|
| Пет Мар 26, 2021 2:26 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
За който нечул: на 28-ми март в три часа пак въртим часовниците с час напред, на всичко отгоре не за последно, щото на 31-ви октомври в 4 часа можем да ги върнем, мааму! Плащаме предостатъчно за икономично осветление, че да спрат да ни праят на маймуни. Иначе, като се позамислих: вярно, че зимното време е естественото, но за поспаланковци като мен май е по-добро лятното. Но не и смяната 2 пъти годишно - губя си поне два месеца за адаптация щото през Първата световна война икономисвали газ за ламБите.
Последна промяна bongo_x2 на Пет Мар 26, 2021 8:08 pm, променена общо 1 път
|
| Пет Мар 26, 2021 7:59 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пет Мар 26, 2021 8:06 pm |
|
 |
|
velio
|
Абе... Оказва се че истината не е толкова очевидна. 1-во хората са разделени на две, относно зимно-лятно време. Някои наистина си предпочитат да има смени. Също така някои предпочитат зимното (аз не съм от тях но... се тая). 2-ро ако се разгледа как се изменя светлата част на денонощието, може да се окаже че такова "донастройване" наистина помага да се изполва по-пълноценно деня. Може би защото деня не се "разширява" симетрично. Знам ли. Няма много логика в "асиметрията" ама...
|
| Пон Мар 29, 2021 12:55 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
бат Бонго, ти има ли нещо за което не се оплакваш  то бензина ти е скъп, то Гуфо не върви, то ракията не е станала, то сланината в магазина е менте, то васкини не искаш, не искаш да спазваш социална изолация ама ако се запътиш в болница нямам места да те вземат, то било ти светло то било ти тъмно.... нещо ама нещо за което да си казал - е тва е добре  а сетих се - и за един молец по чемшира и за него се оплакваше....  сигурно и СТАРЛИНК сателитите ти пречат на опрашването на краставиците 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Мар 29, 2021 1:18 pm |
|
 |
|
nik
|
мрънкалници всякакви, утре ще се оплакват че им било тъмно сутрин или вечер, хора без истински дертове
|
| Пон Мар 29, 2021 1:45 pm |
|
|