|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 3:22 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: DIY Микроскоп за 50-60лв
утре ще ги видя на големите монитори. ако някоя от тия платки е твоя - какъв е шрифта на дезигнаторите? незнам какви им е границата на производителите да направят нещо хем, четимо, хем задържащо се - 0.2-0.1 дебелина?
|
| Сря Мар 24, 2021 11:12 pm |
|
 |
|
d_jelev
|
достатъчно спам има по темата, ще гледам да не я натоварвам, но всеки който си купува обектив стар модел - да внимава за захвата. Аз не го направих, защото подцених ситуацията "цена - съвместимост". Мислел съм си, че ей така става от раз, защото се получи с хелиосите, дето си взех. Обективът е със захват Minolta MD, съвместим със захвати SR, SR3, SRX, SRD, SRM, създавани през годините. Преди да купя, първо ще меря със шублера. Обаче в нета размери никакви не намирам. Това дето си ми дал като линк, Спарки, е много вероятно да стане, но с него не мога да ползвам пръстените. Беше много ЛОША идея да разглобя байонета, но го направих. Добре, че налучках след едно време как работи механиката и къде да мушна една сачма с диаметър под милиметър, та се разминах леко. Не става така. Трябва адаптер, и то не какъв да е, а да става с пръстените. И все по-близко е момента да засиля към кофата този обектив. Не вярвам да ми е струвал под 15 лири, не помня колко дадох за него, но е било в пъти повече, може би двойно. Пак от ибей, там нищо не е на далавера. Ако някой го иска, му го давам без пари, само пътните. Спарки, благодаря ти за времето, отделено за мен.
Последна промяна d_jelev на Сря Мар 24, 2021 11:39 pm, променена общо 1 път
|
| Сря Мар 24, 2021 11:25 pm |
|
 |
|
d_jelev
|
Sparky, тая хуйня няма ли да стане? И ако става, що не я взех още преди месец, когато я заглеждах, как ме е яд, доста евтинко я намирах втора ръка тука... https://fotodioxpro.com/products/m42-md-v2
|
| Сря Мар 24, 2021 11:36 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Черната е моя. 4 милса бял печат, ако помня добре. Ама не съм я поръчвал аз - китайчуги са я правили и сглобявали. Зелената е FPGA модул, уж трябва да е по-технологична, но то на белия печат май някъде там му свършват възможностите така или иначе. Поне на класическия. Не знам със струйния как стоят нещата. ПРОДЪЛЖАВАМ ДА НАСТОЯВАМ НЯКОЙ ДА ОПРАВИ ГОВНАТА С БИСКВИТКИТЕ!!!
|
| Чет Мар 25, 2021 12:13 am |
|
 |
|
sparkybg
|
Това е от М42 към MD, а не от MD към М42 (то последното е невъзможно). Но пък с тая хуйня е много лесно някой да ти направи макро ринг с 2 мъжки резби M42x1, и ще можеш да си ползваш обектива.
|
| Чет Мар 25, 2021 12:16 am |
|
 |
|
d_jelev
|
Мерси много, така ще сторя, за да спася обектива и да си ползвам и Хоята в петата ми версия на микроскопа. А за бисквитките, аз съм с Касперски, естествено плащам всяка година. Той менажира нещо си, и никога съм нямал тоя твой проблем, който при теб се влачи вече с месеци. Обаче на един стар комп нямам касперски, щото съм си изпълнил квотата за три машини, и при него го има това с бисквитките. Та както и преди време предположих, все повече си мисля, че моята антивирусна ми помага в случая.
|
| Чет Мар 25, 2021 12:25 am |
|
 |
|
sparkybg
|
 |  |  |  | d_jelev написа: Мерси много, така ще сторя, за да спася обектива и да си ползвам и Хоята в петата ми версия на микроскопа. А за бисквитките, аз съм с Касперски, естествено плащам всяка година. Той менажира нещо си, и никога съм нямал тоя твой проблем, който при теб се влачи вече с месеци. Обаче на един стар комп нямам касперски, щото съм си изпълнил квотата за три машини, и при него го има това с бисквитките. Та както и преди време предположих, все повече си мисля, че моята антивирусна ми помага в случая. |  |  |  |  |
И аз съм с Касперски. Не помага! И адблокера съм спрял за форума - все тая. Нещо е омотано или с бисквитките, или със сесиите. Никъде другаде не ми прави тоя номер.
|
| Чет Мар 25, 2021 12:26 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
Ползвам форума от няколко ралични пецета, с различни браузъри и ОС, и не съм забелязал описания от теб проблем. Редакция: През http или https ползваш форума, че май има някакъв проблем със сертификатите?
|
| Чет Мар 25, 2021 12:39 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
при мене грижи няма - а ми се е случвало преди - да не мога да се логна, да не обновява и т.н. тествано хром и експлорер, и на телефона е добре
|
| Чет Мар 25, 2021 1:32 am |
|
 |
|
sparkybg
|
http Всъщност до сега изобщо не бях обърнал внимание. Това е леко неприемливо по днешните стандарти.
|
| Чет Мар 25, 2021 3:00 am |
|
 |
|
Grubi
|
на мене ми казва Not secure / 3 cookies in use
|
| Чет Мар 25, 2021 3:14 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Не съм разбирач, но без кукита как ще си влезеш в профила? Навремето имаше едно излишно и uBlockOrigin го спираше, сега тези дори не ги индикира.
|
| Чет Мар 25, 2021 12:03 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Не е като да няма начини, но не е в това въпросът. Пиша в 5-6 други форуми, дето имат кукита на корем. Проблемът не е в самите кукита като такива. В нещо друго е.
|
| Чет Мар 25, 2021 12:24 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Ново двайсе с Qt - опитвам се от MainWindow да прихвана WheelEvent. Owerride-нах го, всичко се компилира и тръгва, обаче.... не се вика, незнайно защо.
Държи се така, сякаш някъде трупа ивентите, но не извиква изпълнението им. Когато се случи ивент върху някой Widgwet, тогава извиква и всичките натрупани до момента към Mainwindow-а.
Например, за да е по-ясно: 1. Пускам програмата, всичко тръгва, появяват се менюта и т.н. 2. Търкалям с търкалото по главния прозорец - и нищо не се случва (хандлера не се вика) 3. Като цъкна върху някой widget (например хвашам с мишката някой слайдер да го мръдна), и в момента, в който цъкна с мишката да го хвана, извиква натрупаните нейде примерно 50 ивента от търкалянето на търкалото по главния прозорец. 4. Пак търкалям с търкалото докато курсора е в главния прозорец - пак нищо. 5. Давам Ctrl+C през терминала за да да изляза от програмата (така съм я направил) - пак избълва примерно 50 ивента към хандлера, и после излиза от програмата.
Аз съм шаха с пешката!
Някой да е борил това поведение???
|
| Чет Мар 25, 2021 8:50 pm |
|
 |
|
michev
|
работи коректно под линукс - няма натрупване на събития.
|
| Пет Мар 26, 2021 1:24 am |
|
|