Отговори на тема  [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 812, 813, 814, 815, 816, 817, 818 ... 1197  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
ето на, костваще ми 1 мин да го намеря
https://www.city-journal.org/the-misedu ... cas-elites

не са излъгали много май, но не са се и зачели много

dir-a отдавна обичат да наливат масло в огъня за щяло и нещяло,
но понякога има и интересни неща

източници ли.. то всичко им идва свише на тия образи, сънуват го, чуват гласове, появяват се снимки и филми
всичко е фри

Пет Мар 12, 2021 4:21 pm
Профил

ike написа:
ToHu имаш късмет че си в ЕС и че са гласували "зона на свобода за лесбийките, гейовете,..." иначе нямаше да си свободен да им го начукаш :)

Аз мога да им го начукам и противозаконно, но сега ще съм по-спокоен :)
А по новините за САЩ, не е много преувеличено, дори никак, ама това че децата се страхували .. ала бала, младежите са най-големите пръвърженици и проводници на тия малоумни идеи, това е зараза пред която холера и чума са като летен грип ... разпространява се с невероятни темпове, и няма да се учудя ако собствените ми деца един ден ме обесят защото съм расист, педало нетолерантен и не не говоря политкоректно.
Училищата в САЩ трябва да бъдат изгорени, а всички учители обесени и оставени да висят по стълбовете. Такова промиване на мозъци няма нито в Китай нито в Северна Корея, не е имало и в бившия СОЦ блок.

Пет Мар 12, 2021 7:13 pm
Профил
Аватар

Аз съм се подсигурил: моичкият е ял бой и сега ми има уважението :)

Пет Мар 12, 2021 10:40 pm
Профил

Какви неща започват да се случват ако някой си помисли да ползва нещо руско, пък било то за спасяване на здраве и икономика

https://www.euronews.com/2021/03/12/spu ... rom-russia

Съб Мар 13, 2021 2:14 pm
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал

https://m.fakti.bg/life/561484-napravih ... -za-godina

Да плачеш ли , да ревеш ли ??? - но все си мисля ,че можеше да има и по-лош късмет лъвчо - например да го "преработят" на лъвица - някак си по-европейко би било !

Съб Мар 13, 2021 10:44 pm
Профил WWW

Телевизионен сериал, който показва как се забавляват хората в щатите... не точно в щатите, ами в флорида, ама то е почти същото.
Tiger King: https://www.youtube.com/watch?v=DeRmuqspqco

Сря Мар 17, 2021 2:05 am
Профил
Аватар

Мнение Re: Новини от НЕцивилизования свят
Случайно изрових истината за критиката в американския конгрес
https://glasove.com/categories/skandaly ... -i-staykov

Сря Мар 17, 2021 6:25 am
Профил
Аватар

Браов на бабата - трябва да има малко фън
https://trip.dir.bg/novini/baba-kachila ... taynata-si

Сря Мар 17, 2021 3:37 pm
Профил
Аватар

Ебаси фън-а, 500 дни в щастски затвор...

Сря Мар 17, 2021 7:16 pm
Профил WWW
Аватар

Скоро обсъждахме астрономическите разходи за някои тривиални лечения в щатите. Интересна е ситуацията обаче и с не толкова тривиалните и особено сравнението с България. На познато семейсто в Румъния детенцето им се разболя от много гаден вид Neuroblastoma. Това е раково заболяване за което в Румъния изглежда няма лечение. Любезните французи предлагат такова срещу скромната сума от близо 850.000 евро. Та каква стана ситуацията - гадните капиталисти зад океана ти смъкват кожата обаче ти предлагат застраховка с която да се защитиш. Докато у нас си оставен на произвола на съдбата - нито лечение, нито застраховка. Та от тази гледна точка, понякога калпавата система е по-добра от липсата на каквато и да е... Успяхме да съберем 200.000 за седмица с надеждата, че ще са достатъчни. Обаче лакомията човешка явно няма граници и явно предлагането е по-малко от търсенето. Та мислете какво насърчавате децата си да учат в университета.

Сря Мар 17, 2021 9:39 pm
Профил WWW

Тук има и друг аспект, с тези средства могат да се излекуват няколко други деца, с по-"тривиални" заболявания. Може да звучи коравосърдечно, но при ограничени ресурси трябва да се направят компромиси, за да се "максимизира" резултата.
Последно време постоянно в Ютюб ми излизат реклами, за помощ на някакви болни деца в Русия и Израел, които няколко пъти съм гледал до края. Да ти се скъса сърцето. Само мога да се надявам никога да не попадна в ситуацията на тези родители, но при наличието на толкова средства, не мога да приема, че е уместно от обикновения човек да се очаква да помогне. Още повече, че самото пускане на подобни"реклами" не е никак евтино и това от своя страна означава, че само за децата на по-заможните родители може да се съберат средства по този начин.
А същината на проблема е, че в "нашите" системи много се краде и злоупотреба. Не може никоя логика да ме убеди, че някакви администратори в НЗОК трябва да получават заплати, сравними с тези на премиера и президента, че и по-високи. Както се досещате, те са тайни, но скромният ми опит показва, че тайни са срамните неща. Още повече, че тези хора оперират с обществен ресурс, не със собствени средства.

Сря Мар 17, 2021 10:04 pm
Профил

Вчера ходих до РПУто да ми връчат призовка да се явя като свидетел по онзи случай с източването на здравната каса от правителствена болница. Само като си представя как всичко ще сметат под килима и ми се отщява да се занимавам.

Сря Мар 17, 2021 10:15 pm
Профил
Аватар

Ааа, не се притеснявай, dan! Аз още преди 20-на години съм получавал имейли от сорта "Баща ми пиян, майка ми болна, брат ми във затвора...". :)
Все-пак давах по някой лев на просяците, докато един "глухоням" не се качи в автобуса и взе да пее с радиото. Правят му забележка - той по-силно! Като сметнах колко пари изкара само от нашия автобус се изприщих!

Но няма да забравя срещата си с дядо Добри (отпосле разбрах кой е). Пътьом минавахме край "Ал. Невски", той дойде да каже нещо, но аз по навик го отпъдих с махване на ръка. Жената и хлапето влязоха да палят свещи, а аз, грешникът, останах навън да пуша цигара. Старецът беше наблизо, гледах го доста време: мии той ореолът му направо се виждаше. Без да се замислям дали не е някой луд, отидох и му дадох големичка банкнота, а той просто кимна и кратко ме благослови - беше забелязал, че го наблюдавам.

Чет Мар 18, 2021 12:49 am
Профил
Аватар

https://business.dir.bg/pazari/kavazaki ... en-vodorod
https://www.offshore-energy.biz/kawasak ... -terminal/

Нед Мар 21, 2021 11:18 am
Профил

https://it.dir.bg/web/tramp-podgotvya-k ... i-facebook
ха да видим сега как ще го изгонят :D
ако успее да разбие двупартийния модел, ако разцепи републиканците на 2 само ще помогне на демократите, чудничко :D

Пон Мар 22, 2021 9:00 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17950 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 812, 813, 814, 815, 816, 817, 818 ... 1197  Следваща