|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 11:35 am
Кутия от алуминиеви профили
| Автор |
Съобщение |
|
dan
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3715 Местоположение: Високо в планината
|
 Кутия от алуминиеви профили
Преди ми бяха попадали някакви кутии, направени от стандартни алуминиеви профили. Някой попадал ли е на такива и ако може да метне линк? В случая правя услуга на един познат и трябва да прехвърлим една платка с много нестандартни размери в нова кутия.
_________________ Хайде де!
|
| Пет Мар 12, 2021 10:51 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3715 Местоположение: Високо в планината
|
 Re: Кутия от алуминиеви профили
Мисля си дали да не го направим с такива профили https://technokom.bg/item/view/705и някакви такива ъглови съединения https://technokom.bg/item/view/189и след като го слобим да занесем цялата кутия на прахово боядисване Единственото, което ме спира за момента е, че не искам да се виждат винтовете на връзките. Не мога да разбера това в горния ляв ъгъл дали е крепеж или специална капачка. Би трябвало да е капачка, но тогава остава въпроса дали като мине през праховото боядисване ще може ли да се затвори, без да одерем боята: https://technokom.bg/pdf/189.pdf?1615536306
|
| Пет Мар 12, 2021 11:05 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Едно време беше много модерно да се облицоват сградите с алуминий - тези Г-образни профили ставаха, само отстрани надиш "капаци". Имаше и готови кутии от тях, сега не намирам нищо. Преимството е, че са с готов финиш, недостатък е, че при стандартно сглобяване се виждат главите на болтчетата, но за това си има лепенки, ако ти отърва.
|
| Пет Мар 12, 2021 1:34 pm |
|
 |
|
dan
|
Човекът нещо не харесва това решение, та темата е почти за коша, освен ако някой не се присети нещо.
|
| Пет Мар 12, 2021 4:31 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4916 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
bopla
малко са скъпи, но съм и полвал много
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Мар 12, 2021 6:07 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
Имам кашон с подобни, има вътрешни нарези за платките, но е един профил, т.е. не се отваря, а странични капаци нямам. Оребрени и черноанодирани, мат. Може би 30 броя или нещо подобно.
|
| Пет Мар 12, 2021 6:29 pm |
|
 |
|
dan
|
Цялото нещо е за управление (димиране) на една лампа 12V 50W. Ще потърся някакво готово решение- захранване с управление, затворени в кутийка.
|
| Пет Мар 12, 2021 7:15 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30753 Местоположение: София
|
Ами кажи какво точно ти е нужно. Конкретно тия профили които си дал не знам как са, но има профили при които може така да го направиш че да има само отзад или отдолу и то да се маскират. Това което си дал обаче е доста голям размер, и най-малките от тоя тип са 15х15 мисля. Има стандартни кухи профили които можеш да използваш. кажи някакъв ориентировъчен размер, още по-добре ако имаш някаква скица как трябва да изглежда.
|
| Пет Мар 12, 2021 7:22 pm |
|
 |
|
dan
|
Ох, Тони, не знам твоите клиенти какви са, но има хора, дето си менят мнението по няколко пъти на ден и в крайна сметка ти става трудно да разбереш какво точно искат. А в случая даже го правя на доброволни начала, като услуга и вече ми идва малко в повече разправията. Размерите на кутията трябва да са около 330/80/50. Няма отстояния от пистите до края на платката, нито пък монтажни отвори, тоест такива ще трябва да пробия на място. На кутията трябва да има букса за 220В, някакъв конектор за изход и място за потенциомер. На мен ми харесва идеята с профилите, но на човека- не. Можеш ли да дадеш линк към някой, който продава такива профили в Шопландия?
В понеделник направо взимам едно мийнуелско захранване, слагам му потенциометър и го насаждам в подходяща кутийка от комет.
|
| Пет Мар 12, 2021 7:57 pm |
|
 |
|
ToHu
|
На мен с клиентите ми е по-лесно от колкото с колегите. Навремето съм купувал профили от този тип от МК, https://www.mk-group.com/en/products/pr ... ology.html, но преди година ги рових и ми се струва, че точно тия които купувах и са подходящи ги няма вече, но това са профили подобни на тия които ти показа. Иначе в този размер мисля съм виждал, това е правоъгълен профил /не го разбирай точно правоъгълен, със сечение 80x50 и дължина 380. Разбира се може и да е широк 380. Сега ще прегледам какво имам като модели.
|
| Пет Мар 12, 2021 9:27 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
Имаш ама друг път. Тоя кашон от години седи при мен. Накрая ще злоупотребя и ще гепя 1 или 2 кутии комисион. 
|
| Пет Мар 12, 2021 9:37 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе в моите модели не виждам да съм използвал нещо с близки размери, като алуминиев профил говоря, иначе те тия имат различни но ткаъв на който 380 д аму е широчина на профила, т.е. по тази страна да можеш да сложил преден/заден панел не видях : https://www.takachi-enclosure.com/cat/e ... enclosureshttps://www.hammfg.com/electronics/smal ... ruded/1455Има и други разбира се, бопла и те мисля имаха подобни профили но отново на тоя размер е малко проблемно. Сигурен съм че ако се разтърси повече човек ще излезе, има профили като за 19" кутии, но там пък става голямо. Сега ако съм аз бих му направил директно метална кутия от листов материал, но както го описваш по-скоро ще си изгубиш времето да угажда на хора които не знаят какво искат.
|
| Пет Мар 12, 2021 11:30 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Купувал съм От К1 алуминиеви кутийки. По-малки и доста отдавна. Та проверете и там https://k1-bg.com/index0.php
|
| Пон Мар 15, 2021 6:18 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
Ти вземи го подари, продай, претопи и каквото искаш, целия кашон  Ако някой съфорумец иска - да заповяда. Но мисля, че май имам още един тук. То край няма. И каквото и да е останало при тебе - раздавай. Не искам на никой да му заемам място, още по-малко на теб.
|
| Пон Мар 15, 2021 12:36 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
Ами това е кашон с твои джаджи и не мога да продавам, подарявам или използвам съдържанието му без да съм съгласувал това с теб...
|
| Пон Мар 15, 2021 12:41 pm |
|
|