Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Вреден звук от ТВ >норми 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл

Мнение Вреден звук от ТВ >норми
Имам един ТВ който от бобина или нещо друго излъчва писклив звук и дразнещ ,от сервиза казват че нищо му няма .От техномаркет ,за да ми го сменят или ми върнат парит есервизът (К&К) казаха че нищо му нямало и съответният протокол който са дали -пишело че е здрав !и от магазина нищо не направили.
Как мога да знам в какви граници :честота и сила са вредни за човека ,и с какъв уред и кой може да ми го измери . Щото е някакъв ниско-честотен ли деда знам ?[izchervqvam se]

Сря Юли 12, 2006 2:06 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Тоя писклив звук може да идва от няколко места, най-вероятно от надписа на телевизора отпред :lol:

В страни от майтапа, звука който издават телевизорите е 15.6KHz, не може да се каже, че вреди, по-скоро дразни, възможните места от които излиза са:
    1. ТХО
    2. Захранване
    3. Отклонителна система
В случай 1 кофти работа, напоследък ТХО-та ги правят колкото се може по евтино и некадърно, даже на HR са ми попадали няколко керливи модела (чисто нови). В случай 2, може да има изход, възможно е звука да излиза от трафа на захранването, има възможност да се залее със някаква смола. Случай 3 съм срещал много рядко, проблема се оказва около отклонителната система на телевизора или в някой високоволтов кондензатор пак по отклонението..
Какъв все пак е телевизора? И така ли беше като го купи?

Сря Юли 12, 2006 2:38 pm
Профил

Мнение 
Predator_MF написа:
Тоя писклив звук може да идва от няколко места, най-вероятно от надписа на телевизора отпред :lol:

В страни от майтапа, звука който издават телевизорите е 15.6KHz, не може да се каже, че вреди, по-скоро дразни, възможните места от които излиза са:
    1. ТХО
    2. Захранване
    3. Отклонителна система
В случай 1 кофти работа, напоследък ТХО-та ги правят колкото се може по евтино и некадърно, даже на HR са ми попадали няколко керливи модела (чисто нови). В случай 2, може да има изход, възможно е звука да излиза от трафа на захранването, има възможност да се залее със някаква смола. Случай 3 съм срещал много рядко, проблема се оказва около отклонителната система на телевизора или в някой високоволтов кондензатор пак по отклонението..
Какъв все пак е телевизора? И така ли беше като го купи?

ТХО -какво означава ,от сервиза К&к не са искали да го оправят ,в друг сервиз му казаха че било много скъпо :evil:

А този звук как мога да го измеря ? Мога ли да го запиша с цифров диктофон и д аго дам на някой да го пусне на нещо да го измери или на место трябва ,но определено е дразнещ!!!

С какво се измерва инфра и ултра звук ,тъй като допустимият шум в стая е 35dB ,а тези от ХЕИ не правели замервания за честота :!:

-ааа телвизорът е Тошиба :roll:

Сря Юли 12, 2006 2:48 pm
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
ха ха Ту шиба Ту не шиба. Трябва да си много упорит за да се пребориш за нов или за ремонт. Тва е БГ. Ако го беше взел от метро щеше да можеш да го върнеш до 3 дена. Пробваи в комисията за защита на потребителя.

Сря Юли 12, 2006 10:29 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
Пробваи в комисията за защита на потребителя

Може и да не звучи сериозно, но има шанс да ти помогнат (бил съм на няколко събития, на които се дискутират проблеми от тоя сорт).
Иначе има вариант да го занесеш на друг сервиз, само че ще ти отпадне гаранцията

Сря Юли 12, 2006 11:51 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Да в КаКата е така !!
Те за развален трудно сменят, ти за някакво писукане !!!
Свиквай!!
Инак това нещо се оправя, но трябва да ти се отвори ТВ и да се стегне около ТХО-то или дроселите за развивката! Те свирят!
(Едно време почти всички руски така си свиреха та нЕма а са ПуАшиш!)

Чет Юли 13, 2006 3:11 pm
Профил ICQ

Мнение 
иначе какви пари ще струв а, ,,,вече подавам жалба до комисията ,оня дед един е подал жалба за апарат от Техномаркет и за 3 дни са му оправили проблема :D

Чет Юли 13, 2006 7:39 pm
Профил
Аватар

Мнение 
полу оф, полу топик:

за к и к (дебилите г-н и г-жа Китови)
съм чувал само лоши неща ,включително ,че служителите са инструктирани да записват грешно серийните номера в гаранционните карти.
........ ъъъ изводите за вас

Чет Юли 13, 2006 10:04 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Туй би трябвало да е от дросела на хоризонталната развивка. Вкъщи София 82 пищи по тоя начин и като поработи и го тупнеш отстрани - спира. Явно бобинката се понамества. Това е често срещано явление в ТВ, като не са взети мерки и се появява... Може да стане със заливане на дросела - няма да е скъпо, но губиш гаранция...
Изобщо ТВ не е дефектен - работи си и това не му пречи по никакъв начин на работата, просто има кофти страничен ефект...

Пет Юли 14, 2006 9:45 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 9 мнения ]