|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 12:07 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12153 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Новини от цивилизования свят
ама според сайте им н покрива моя адрес или казваш... дай депозит пък ще видим...
|
| Съб Фев 27, 2021 10:30 am |
|
 |
|
nik
|
Да беше само старлинк... Юрнали са се много компании вече с хиляди спътници всяка, незнам как я мислят тая работа ама подозирам скоро ще стане облак като над кошер с пчели
Пък за парите не ги мисли, просто някои бизнес модели разчитат на клиенти които не си правят сметката по една или друга причина, и остават неразбрани другаде, а и силно ме съмнява единствения им приход да е само от интернет клиенти
|
| Съб Фев 27, 2021 12:39 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4939 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Ами да някакъв бизнес план и орогнози движат това... То така беше с Иридиума..... Ако някой помни.... Безумно скъпа услуга и краен резултат няма клиенти  . Работи 15- години на пълна загуба, само дътжавни контракти ги крепяли.. Вече може би са извадени от експкоатация
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Нед Фев 28, 2021 7:00 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12153 Местоположение: Гьотеборг
|
Засега не е все още в "беше" категорията - 1.5 милиона абонати https://investor.iridium.com/2021-02-11 ... 21-Outlookмалко загуби, но това е нормално... има даже модеми, които се продават в sparkfun
|
| Нед Фев 28, 2021 7:09 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
Ами ...като ползвател, вече почти няма смисъл от него, особенно с тя простотия да имаш разделение ланд и море. В един момент беше по-изгодно да имаш иридиум, ако нямаш чужд номер все още е по-изгодно от ментел, обаче ат&т и т Мобайл го обезмислят, може би с някои малки изключения. В момента за почти цяла латинска и Южна Америка с номер от тмобайл или ат&т плащаш колкото в САЩ и имаш Дейта на корем. Смисъл има вече ако гониш покритие, нонмен това не ми е било проблем колкото високата цена на услугата от други провайдери, затова съм го и взел, но вече не го използвам.
|
| Нед Фев 28, 2021 7:43 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Е те си останаха строго нишови - по чукарите, джунглите, насред голямата вода.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Фев 28, 2021 8:40 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Да, ама и за голямата вода е много относително, малките яхти така или иначе се движат в близост до бреговете, а големите използват други услуги за данни. Мен ме дразни това че с моя абонамент за ланд не мога да тегля дейта в морето. Аз избягвам да съм на кораб/яхта, ама някой път се случва, особено на ферибот, и точно където може да ти е полезно дърво ... изобщо спрях да го нося, на жената един аксес пойнт купих дори не е разопакован, както е купен така си стои в кутийката.
|
| Нед Фев 28, 2021 9:42 pm |
|
 |
|
Grubi
|
е тия модеми с глобално покритие са добри - съобщения от всяка точка, по-всяко време
нв забравяйте, че и радиолюбителите и радиотата в САЩ, Англия, Африка, Австралия и други места все още се крепят и развиват за разлика от Европата
|
| Нед Фев 28, 2021 9:50 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Нед Фев 28, 2021 11:46 pm |
|
 |
|
syscop
|
_________________ Определянето стойността на дадена величина се нарича ИЗМЕРВАНЕ! Опонентът се оборва с ФАКТИ, а не с ЕПИТЕТИ!
|
| Пон Мар 01, 2021 1:58 pm |
|
 |
|
Bai Ui
|
Крайно време е някой да запуши тази бездънна яма за пари. Следващият грандиозен провал ще е на британският Темпест, да видиме там колко пари ще се хвърлят на вятъра.
_________________ “Intelligence is the ability to adapt to change.” Stephen Hawking
|
| Пон Мар 01, 2021 2:10 pm |
|
 |
|
ToHu
|
е аз бях пуснал линк, пентагона официално се отказа.
|
| Пон Мар 01, 2021 5:00 pm |
|
 |
|
nik
|
нищо изненадващо, даже си беше очаквано, въпрос на време тя тяхната работа е като оня виц за кораба с развалена риба, дето го препродавали и всеки следващ казва "няма проблеми че е развалена, аз няма да я ям, тя е за търговия"  едит: незнам до колко имат общо тия решения с турция, тоя рев дето ревяха че не били "съвместими" с С-400, дали от тогава не са се разчули някои факти колко всъщност е невидим и да им е секнала търговията, толкова рев се изрева, явно има нещо...
|
| Пон Мар 01, 2021 5:28 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами едва ли има връзка с Турция, по скоро военните мрънкат. Едно е да си затвори очите някой конгресмен или сенатор, може и някой по-голям болт в Пентагона, но тия в чиито поделения ще се използва не са от тия дето си мълчат. В САЩ може да промениш закон, но няма как да накараш някой да си мълчи, ако не е един ще е друг, ако не е командир ще е пилот, днес един утре друг, накрая пак ще лъсне като с бронираните машини навремето, а тогава интернет почти не беше фактор. Може би има и добро побутване от някой бъдещ контрактор. Ще си хвъркат на 16-те и тва е.
|
| Пон Мар 01, 2021 11:10 pm |
|
 |
|
Grubi
|
|
| Вто Мар 02, 2021 12:59 am |
|
|