Отговори на тема  [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 197  Следваща
Коли 
Автор Съобщение
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал

Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
Мнение Re: Коли
Grubi написа:
Няма нужда да приказваме бла-бла. Ясно ни/Ви е за какво става дума, че не трябва да го има и да се прави (или да му се намери заместител)
- въглищни централи
- безконтролно изсичане на гори, без да се сеят и отлеждат нови
- изхвърляне на токсични и нераградими отпадъци, където падне и в каквото количество е удобно (електрониката се включва в това)
- спиране на разни таралясници без съоветните очиствания, освен ако не са за изложби
- копане за руда, където и както им падне
- локални и международни полети за какво да е
- гледане на милиони животни, без съоветните пречиствателни инсталации
- хабене на питейна вода за дивотии
- изливане на бетон както, където и на когото му скимне без предварителна оценка
...

Ама те и в момента банкерите и политиците на които лекомислено сме оставили да ни ръководят живота, се борят с тея проблеми, много се борят, като:

- налагат данък безконтролно изсичане на гори и на ескимосите на Северния Полюс (задето си изсичат горите).
- налагат данък изхвърляне на токсични и нераградими отпадъци, електроника и на Аржентинците по фавелите живеещи с по 2 долара на ден, който данък Аржентинците поради
липса на пари плащат под формата на безконтролно изсичане на гори за износна дървесина.
- налагат данък таралясници на Кубинците и Перуанските индианци живеещи по колибите, който те (поради липса на пари) плащат с нископлатен труд в заводи за производство на изделия с вложени нераградими отпадъци, електроника.
- налагат данък копане за руда на английските мейтове със затворените мини още 70-те, който те ( поради липса на ..... пари :D ), плащат с производство на разни таралясници
- налагат данък локални и международни полети за какво да е на бабушките в Руската Тайга , който те ( поради липса на....) плащат с копане за руда, където и както им падне
- налагат данък гледане на милиони животни на арабските племена из пустинята, който те поради липса на... пари, плащат с износ на петрол, да имат политиците за локални и международни полети за какво да е
- налагат данък хабене на питейна вода за дивотии на Австралийците, който поради липса на.... , те плащат с гледане на милиони животни
- на планинските водачи в Рила налагат данък за изливане на бетон както, където и на когото му скимне , който те плащат с безплатна вода за София, за да има с какво софиянци да разбъркат бетона :) .

Вто Фев 16, 2021 3:21 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Извод - да ги сменим, само да видим с някоИ нелокомисленИ... но ако може всичките наведнъж.

Вто Фев 16, 2021 3:33 pm
Профил
Аватар

Според мен нещата си вървят еволюционно. И така не се създава излишен дискомфорт в голяма част от хората. 40 инчовия лед телевизор така или иначе харчи по-малко от 15" CRT - защо да се връщам на 15". 20 годишната бричка рано или късно поема по последния си път към скрапа и щеш нещеш си купуваш 8-10 годишна, която при всички положения е по-добре от предишната. Дай боже всекиму (в БГ) да може да си сменя колата с чисто нова от магазина на всеки 5-7 години. Така винаги ще имаш кола която замърсява все по-малко и по-малко. Докато не дойде деня в който всичко ще стане електрическо.

Вто Фев 16, 2021 4:48 pm
Профил ICQ
Аватар

Не ви трябва никаква Грета, само тоя Гейтс I Микромек ще ви довърши с идеите си
https://it.dir.bg/nauka/bil-geyts-vsich ... ichno-meso

Вто Фев 16, 2021 5:24 pm
Профил

Е защо да се мъчим с растителни храни? Горките растения.......... Направо на фотосинтеза!

Вто Фев 16, 2021 6:07 pm
Профил ICQ
Аватар

Ураа, не съм богат!!!
Бат Били какви кИфтета нагъва?

PS Вчера купих за разнообразие на кучката от Лидъла "Салам крайни парчета цели, сурово-сушен", произход Германия. Съставки: свинско месо, йодирана сол, декстроза, глюкоза, подправки... ОК!
Почнах да режа: на външен вид като нашия "Телешки" да речем, но доста по-твърд. Ама на цвят не розов, а пембян!
Кучката, както беше гладна, опита кубче две и отиде да си легне.
Опитах и аз: малей, бахти химията! К'во месо, к'ви подправки?! Само маргарини (може би палмови), пълнители и оцветители, може би малко глюкомат (ли беше).
Да си го яде бат' Били, ама надали!

Вто Фев 16, 2021 6:18 pm
Профил
Аватар

Cekins написа:
...40 инчовия лед телевизор така или иначе харчи по-малко от 15" CRT - защо да се връщам на 15".

40" LED харчи повече от 15" LED. Изводът - върни се на 15" LED. :D

Ясно е, че каквото и да напишем в темата, никой няма да се лиши от удобствата си.
Защо тогава се хабим да го пишем и се правим на "еко"?

Да се били сменели не знам кои...
Реконструкторееее, много те моля, направи една важна тема озаглавена "Утопия" за да можем да описваме в нея мокрите си сънища. :D

Редакция:
А като стана на въпрос:
Цитат:
- Утопия!
Намръщено каза бабата и подаде на детето неутопената чиния.

Последна промяна itso.t на Вто Фев 16, 2021 6:44 pm, променена общо 1 път

Вто Фев 16, 2021 6:39 pm
Профил
Аватар

Виж идеята ми за утопия е малко по-различна.
Прилично място за живеене на някой южен остров, не ми трябват нито телевизори, нито телефони.
Риба, картофи, плодове и зеленчуци, може и бира и винце.
Чифт плавници, неопрен и маска. Със или без кислородни бутилки. Лодка с работещ двигател, може и платно.
Толкова. А и добри обувки за ходене.

Вто Фев 16, 2021 6:44 pm
Профил
Аватар

Идеята е готина.
Ще изкараш ли 6 м. преди да изкупиш всички поялници и осцилоскопи от Ибей? :D

Вто Фев 16, 2021 6:45 pm
Профил
Аватар

изкарвал съм 3 месеца, но бях толкова назад с парите, че даже и не ми идваше наум да купувам каквото и да е.
освен наем и храна... всъщност плащах на англичаните да ме карат с лодката, за да се гмуркаме - там ми тидоха спестяванията. голямото преимущество в сравнение с осцилоскопите - не ти остава нищо, което да мъкнеш.
освен ако не препарираш някоя акула, или не си вземеш раковина - но май беше забранено.

Вто Фев 16, 2021 6:52 pm
Профил
Аватар

Grubi написа:
изкарвал съм 3 месеца, но бях толкова назад с парите.....

А аз над 13 години и бях толкова напред с парите, че най-често виждах морето от близо като отида да ремонтирам нещо в крайбрежното барче. Те парите никога не стигат: един няма за хляб, друг за мерцедес, а трети за яхта.
Добре, че се пръкна малкия - заради него дори отпуск посред лято съм си взимал.

Вто Фев 16, 2021 8:36 pm
Профил
Аватар

По-горе бях тръгнал да пиша по друга тема, но бях толкова ядосан, че забравих подробностите. Днес в новините цял ден ми ги припомнят: социалистите предлагат Мариците да тръгнат на водород! А бе да не си играем на шикалки, направо да почнем да строим космически кораби за извънземна колонизация! Нищо, че 2/3-ти от населението се чуди "К'во ши ядем?".

Жената редовно цитира няк'ва "пирамида" на Маслоу (не съм я гледал, щото ми е ясна), според която като паднеш под определено ниво на бедност не можеш да издрапаш нагоре, щото цялото ти време отива в изкарване на насъщния.

Сря Фев 17, 2021 10:03 pm
Профил
Аватар

Хубу де, дайте все пак да си говориме за коли тука. :D

Сря Фев 17, 2021 10:20 pm
Профил
Аватар

Разрешавам!
Най-добрият автомобил е Голф Идиничка! :lol:

Сря Фев 17, 2021 10:45 pm
Профил

Реконструктор написа:
Хубу де, дайте все пак да си говориме за коли тука. :D

Хубу, тука наследих едно дърто некарано волво /50 хил// дава грешка в датчика за позиция на волана, уж трябва калибрация. Не съм далеч от мисълта да го сменя но калибрация все така трябва, та с какъв софт се калибрира. XC-90 ..някакво турбо 3 или кокоото там са, 2004-та.

Чет Фев 18, 2021 3:03 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 197  Следваща