Отговори на тема  [ 592 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 40  Следваща
Инструменти за разчистване 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Инструменти за разчистване
Ето и скопа, мисля че си заслужава всеки лев

Прикачени файлове:
Коментар на файл: All_front
tek_osc_front_all.jpg
tek_osc_front_all.jpg [ 187.46 KiB | Прегледано 4093 пъти ]
Коментар на файл: Back
tek_osc_back_small.jpeg
tek_osc_back_small.jpeg [ 304.72 KiB | Прегледано 4093 пъти ]
Коментар на файл: Options
tek_osc_front_options_small.jpeg
tek_osc_front_options_small.jpeg [ 286.57 KiB | Прегледано 4093 пъти ]
Съб Фев 13, 2021 12:34 am
Профил

Мндаа - доста по-чистичък и запазен изглежда - добро попадение! Тоз от Горан си работи въпреки, че е минавал леко под валяк. Питах за генератора защото моят е mod WR и ако си намеря mod WQ, последният може да модулира изходния сигнал на WR-a ако са в един мейнфрейм - необходима опция за мерене на интермодулационни изкривявания. Много ме е яд че преди време изтървах един за 200$ в ибея и от тогава нищо не изпада или това, което се появява е на безумни цени >500$ (само модулчето)... Този на снимките ти за съжаление е стандартния генератор - без никакви опции. Иначе - за мейнфрейма не знам ама по скопа определено ми потекоха лигите....

Съб Фев 13, 2021 12:03 pm
Профил ICQ
Аватар

Не се занимавай с тия дърти бангии. В днешно време има куп достъпни начини за аудио измервания, включително и на IMD.

Съб Фев 13, 2021 12:11 pm
Профил
Аватар

Айде мои са, изкарахме и едни сладки приказки, че и пак ще се видим. Тоя беше от старите кучета - пише на асемблер, работи на репинг и сглобявал сам дом. комп. Навсичкото отгоре музикант.

Направо лято -5, при нас -15.

Съб Фев 13, 2021 2:32 pm
Профил

Е аз такова взех от Горан, не е лошо и запазено, почти не съм го използвал но има интересни тригери както каза Дедо, само дето на мойто май не са отключени, щях да му правя ключове ама не стигнах до там.

Съб Фев 13, 2021 7:27 pm
Профил
Аватар

Дядото направо ме направи подарък - почистил го е, чисто нова оригинална чанта, нови сонди, работеща батерия и зарядно. Тригерите и FFT са стандарт, без опциите. Нямам думи. Ще му намеря и принтер, и VGA/GPIB/сериен порт - дори моя да не се намери. Има и Етернет, стандартно.Ако не е нещо надълбоко прецакан...изглежда като чисто нов. Свалям шапка за такава коректност, остави ме да тествам, донесе ми кафе и сандвич.
Мейнфрейма също е в подобно състояние.
Много добре знае, че струват много повече, но не му се занимава да продава по ebayи т.н., а и добре че живея на два часа от него.

Съб Фев 13, 2021 7:51 pm
Профил
Аватар

Гледам, че тия са сменили флопито на TDS3054B с карта?
https://www.leasametric.com/en/product/ ... -tds3054b/

Предполагам има такива стандартни модули или е нещо правено за Тек-а специално? Не виждам такова нещо в опциите.

Вто Фев 16, 2021 3:59 pm
Профил

Появиха се такива емулатори по едно време - и сега има тук - там. По-разпространени обаче са флашка към флопи емулатори, ebay-а е пълен с такива китайщини:
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R ... y+emulator

EDIT: Недей съсипва скопа с такова чудо - при положение, че си има лан... :oops:

Вто Фев 16, 2021 5:40 pm
Профил ICQ

Е чак пък да го съсипва. Аз тъкмо мисля да сложа такова на едно лекройче тук, а и в БГ имам няколко с флопита. Доколкото четох си емулират пълнофункционално флопи, може и да бутва от флашката. Има и модели които идват със специфичните за скопа кабелчета. На тоя тук му е дошло времето щото плаче за вентилатор, та като го отворя ще сменя и флопито. Иначе имам и дискети има и usb флопи тука ама ...

Вто Фев 16, 2021 11:03 pm
Профил
Аватар

скопа е прекалено нов, и няма да пипам флопито, но ми стана интересно

Вто Фев 16, 2021 11:58 pm
Профил
Аватар

В днешно време флопито е най-безсмислената периферия. Няма съвременно производство на медии. Като се запише, не се знае дали ще се прочете. Отделно, че няма с какво. А колко време се записваше...
Пецетата отдавна нямат такива опции в биоса. Да се поддържа работещ дъртанян само заради това, също е тъпо.

Не се чуди, ами изхвърли гадното флопи. :D

Сря Фев 17, 2021 12:14 am
Профил
Аватар

Следващия ще трябва да е MDO3034 или MDO4... но ще позачакат малко.

Сря Фев 17, 2021 5:41 pm
Профил

Абе не знам, тек никога не са ми били любимци въпреки че имам няколко техни. Те на такъв същия TDS като твоя, един колега се опитва да мери вчера. Сега да поясня той колегата нямамного общо със скоповете и меренето, ама е плучил ценни указания, после и аз му даодх някакви по скайп. Да ама видимо по скайп сигнала не мърда, ама честотата мърда ... същото нещо го гледам при мен в релано време на лекроя и всичко изглежда наред. Верно скопа не е честотомер, може и той нещо да не е сетнал, ама то прост переодичен сигнал, видно тригерира ... страх ме беше да го накарам да го гледа на HP-то, тека ще го прежаля лесно ама HP си го пазя.
Та с тия микс домейн ... знам ли, не съм виждал тяхно на живо.

Сря Фев 17, 2021 8:26 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Grubi написа:
Дядото направо ме направи подарък - почистил го е, чисто нова оригинална чанта, нови сонди, работеща батерия и зарядно. Тригерите и FFT са стандарт, без опциите. Нямам думи. Ще му намеря и принтер, и VGA/GPIB/сериен порт - дори моя да не се намери. Има и Етернет, стандартно.Ако не е нещо надълбоко прецакан...изглежда като чисто нов. Свалям шапка за такава коректност, остави ме да тествам, донесе ми кафе и сандвич.
Мейнфрейма също е в подобно състояние.
Много добре знае, че струват много повече, но не му се занимава да продава по ebayи т.н., а и добре че живея на два часа от него.

Има теми в EEVBlog как се хакват до 500Mhz ( упс ... твоя е 500Мхз но реално TDS3014 става на 500 ) , както и как да си пре-програмираш / Направиш "option module" за да имаш всичките опции.

Аз моя такъв съм го дал на отговорно ползване но си беше приятно скопче .

Сря Фев 17, 2021 8:41 pm
Профил ICQ
Аватар

Ами няма как да смогна на всички марки и генерации скопове, а и едва ли има смисъл.
Освен да отворя фирма за даване на апаратура под наем, както и за продажби втора употреба,
поправка и калибровка. Може би тогава ще имам възможността всичко да ми е на една ръка разстояние,
но това си е много работа и инвестиции - а едва ли ще имам вече толкова ентусиазъм и желание за четене.
А за съмишленици...досега не съм срещал много, но все пак има няколко тука.

Иначе - едно бюро с Lecroy, Tek, HP, Agilent/Keysight, R&S и няколко китайски марки... иможе би ще имам сериозна база за сравнение.

Сря Фев 17, 2021 10:33 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 592 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 40  Следваща