Отговори на тема  [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 197  Следваща
Коли 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Коли
lcr написа:
...Не е нужно да проявяваш тактичност. Достатъчно е да оставиш форума за малко, да звъннеш на някой сервиз и да попиташ, колко ще ти вземат за да ти премахнат катализатор, dpf и егр...

Всичките ми автомобили имат всичко изброено. Нямат "чипове", "мапове" и Илиенци LED тунинг. Сток изпълнение в прилично здраве. Подчертавам - не в идеално, а в прилично здраве.
А кой какво правел ми дре... да не разваляме тона в темата. :D

Cekins написа:
Ицо - приятно ми е да се запознаем - аз карам Legacy V BiFuel с BRC Plug&Drive което няма какво да му настройвам. И за какво ми е да пипам по нея - разлика във вървенето на газ и на бензин няма никаква. Разлика в разхода има само на градско и то в студените месеци.

Един в страната пак е нещо. Ти си като бяла лястовица. :D

Съб Фев 13, 2021 1:10 pm
Профил
Аватар

Е що - има и други такива като мене. Аз като я купувах държах да е BiFuel a не газ сложена в БГ. Ако щеш ми вярвай ама хора са ме питали "къде ти е газовата" - италянеца я е сложил професионално - за всяко нещо си има специално изработена скобичка, сложено е на точното мяст, кабелите не си личи въобще къде са пипани. Даже на BRC-то на комютъра си има лепенка с надпис "Subaru Legacy 2.0i".

Съб Фев 13, 2021 1:20 pm
Профил ICQ

На мен пичовете от един "официален" сервиз ми отмъкнаха катализатора (верно, беше в багажника, че съм с едно гърне, но аз почти не влизам в града и ми дреме на капата)

Съб Фев 13, 2021 1:21 pm
Профил
Аватар

Това на Нива-та ли. Не знаех че има катализатор...

Съб Фев 13, 2021 1:23 pm
Профил ICQ

Cekins написа:
Това на Нива-та ли. Не знаех че има катализатор...

Е на Нивата де, нали е (беше) с Евро-незнам-си-кой-номер.

Просто и на мен, като на всеки истински селянин, багажникът ми е особено ценен и съответно сложих бутилката под него- на мястото на едното гърне.

Съб Фев 13, 2021 1:28 pm
Профил
Аватар

https://youtu.be/6Z7QSpeV7fA

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Съб Фев 13, 2021 2:15 pm
Профил WWW
Аватар

Тия не се избират на избори.
А и какво лошо има да се стегнат малко нещата с курниците по пътищата. Преди малко псувах един малумник с един глупав мерцедес, пушеше и смърдеше на нафта след него. Такива трябва да се спират и пращат за старо желязо на момента. Определено трябва да се въведе някакъв ред, но по начина по който са решили едва ли ще се роди нещо по различно от поредната уродливост.

Съб Фев 13, 2021 5:24 pm
Профил ICQ
Ранг: Напреднал

Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
...
Ще се родят: техн. преглед за 100 лева заради чип за 5 стинки и още ИТ-та с хепи фейс
Прикачени файлове:
happy-faces.jpg
happy-faces.jpg [ 60.27 KiB | Прегледано 1879 пъти ]

Съб Фев 13, 2021 6:31 pm
Профил
Аватар

Tisho написа:
......

Аз пък съм голям "любител" на 15-20 годишните таралясници - рядко съм карал по-нов. В гръчко мереха наред, даваха предписания и до 40 дена можеше да минеш втори път без пари (ама първоначалната такса беше поне двойна от тукашната). В БГ винаги са ми гледали газовете и спирачките (на второто държа и аз) и винаги съм минавал, без да давам нещо вповече.
Въпрос на вкус - казало кучето...

Съб Фев 13, 2021 6:55 pm
Профил
Аватар

Tisho написа:

Тия не се избират на избори.
А и какво лошо има да се стегнат малко нещата с курниците по пътищата. Преди малко псувах един малумник с един глупав мерцедес, пушеше и смърдеше на нафта след него. Такива трябва да се спират и пращат за старо желязо на момента. Определено трябва да се въведе някакъв ред, но по начина по който са решили едва ли ще се роди нещо по различно от поредната уродливост.

Викам, първо да се стегнат самите пътища. Да дам 60 бона за нова кола, която да се амортизира за отрицателно време и частите и струват колкото 3 нови коли? Не, мерси.
Второ, димящия мотор е мотор, който всеки момент ще умре. И номера е, като му загасне курника насред някое кръстовище и предизвика адското задръстване (както често се случва зимата), наказанието да е такова, че следващия път да се замисли дали да неглижира проблемите с колата си.
Пътищата са по-зле от Африка, наказанията са смешни, контрола е никакъв в резултат смъртността също е по-зле от Африка, обаче дай да мислиме за емисиите. Бахти мат'ряла сте, честно.

Съб Фев 13, 2021 11:31 pm
Профил

Пътищата не са чак толкова зле. А и за да станат доста по-добри, трябват доста средства, с каквито не разполагаме.
А дотогава, нищо не пречи да се поработи по въпроса за емисиите. За да окачествиш един курник и да го спреш от движение, не трябват никакви пари. Само това сервизите, които правят ГТП да започнат да си вършат работата, както и контролът да се затегне.

Съб Фев 13, 2021 11:57 pm
Профил
Аватар

Реконструктор написа:
...Второ, димящия мотор е мотор, който всеки момент ще умре. И номера е, като му загасне курника насред някое кръстовище и предизвика адското задръстване (както често се случва зимата), наказанието да е такова, че следващия път да се замисли дали да неглижира проблемите с колата си...

Същата работа е и с модерните гълъбарници. Като ти се счупят едновременно 3 датчика насред кръстовището, и дори и резервната гума запише грешка, и изгаснеш и предизвикаш още по-адско задръстване, защото и СК ще е блокирала и няма да позволява избутване на кокошарника?
За наказание трябва да те принудят да си купиш всички повредени чаркове от магазина на официалния вносител, без отстъпка!
А всъщност ще е хубаво да сме по-умерени... :D

Нед Фев 14, 2021 1:18 am
Профил

itso.t написа:
А всъщност ще е хубаво да сме по-умерени... :D

100 тояги звучи добре

Нед Фев 14, 2021 5:32 am
Профил
Аватар

Не е кръгло число. 256?

Нед Фев 14, 2021 12:48 pm
Профил

Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
lcr написа:
Пътищата не са чак толкова зле. ..

Зависи от географския регион - ако си от тея с преобладаващо ДПС, пътищата са хубави, ако пък си от тея на 'своите хора' на бат Бойко, - те са им 'сигурни' , няма нужда от грижа за тях.
В момента автомагистралата м-у София и Бургас е отклонена в Старозагорско да обхожда по Чирпанския път м-у Чирпан и Свобода. Ако ей сега му стане нещо на тоя път, ето от къде ще ви се наложи да 'обхождате' като алтернатива:
Прикачени файлове:
Samuilovo.jpg
Samuilovo.jpg [ 486.64 KiB | Прегледано 1770 пъти ]

Както се казва: ENJOY: https://www.google.com/maps/@42.204464, ... 312!8i6656

П.С. -Това на Гугъл Мапс е състоянието отпреди четири-пет години, когато пътя все още беше проходим. Сега в момента са ми казвали че вече е далеч по-непроходим и колата на хлебозавода за да зареди хляб на хората, минава на места по черни пътища през частните ниви. В същото време региона генерира огромни данъчни приходи от производство на зърно, но всичко постъпва в Старозагорската Община и Националния бюджет и нищо не се връща към местните хора.

Нед Фев 14, 2021 1:59 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2947 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 197  Следваща