|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 2:49 am
Магазини за електроника в София
| Автор |
Съобщение |
|
ilkor
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Магазини за електроника в София
За Дейзи мога да говоря много но не искам. Аз бях в сградата в друга фирма - MMS като външен служител на TI (в TI Embassy ако си го чувал). Всичко се контролираше от R&D центъра на TI в Ница. Там беше и моят пряк шеф. За съжаление TI реши да прекрати проекта OMAP и цялото Embassy от няколко стотина човека рязко намаля. Кандидатсвах и получих предложение от Джонсън (Вистеон сега) и дори го приех, но после размислих и сега съм в Комет. Сега доколко знам MMS имат подобни отношения с Qualcomm. Винаги са били адски коректни към мен. Сега MMS се намират в нова сграда, а на Тинтява мисля всичко е разрушено и се строи нова сграда - не съм имал път натам така че не съм сигурен.
|
| Вто Фев 09, 2021 11:42 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
ЧувАл съм ги и съм водил даже колеги на интервю - аз не бях и не съм достатъчно квалифициран за тях, но доколкото знам винаги е имало проблем с парите и договорите в Дейзи, в сателитните фирми не знам. Но пък виж - работа винаги е имало с тонове, от таксиметровите апарати, през машините за SMD до MP3 плеърите.
|
| Вто Фев 09, 2021 12:04 pm |
|
 |
|
ilkor
|
В MMS бяха изключително коректни - аз бях в OMAP HW Apps Business Unit. Работхме за клиенти като Samsung, HKVision, Google, Prestigio, Amazon и други по неизвестни. Работа изключително по е-мейл и онлайн срещи  Те вече не са от групата на Дейзи откакто ги купиха едни китайци.
|
| Вто Фев 09, 2021 12:37 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
мдамм типичната кирилизация на повечето фирми, които почват добре и после се почва - работата е много върши я сега и ще ти пплатим по-натам 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Фев 09, 2021 2:05 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
И после: Бонго бил рИвял  . Но той преди десетилетия е минал през техникума, сега има семейство да храни.
|
| Вто Фев 09, 2021 4:40 pm |
|
 |
|
ilkor
|
Айде че свършиха ... другата седмица Pi400. 
|
| Вто Фев 09, 2021 5:29 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
С US клавиатура ще имате ли? Или я побългарихте - пълен сет или само основните неща? И за чий в БГ няма риселър официален - освен Диги, излиза Оптимус Дигитал... некви румънци. Толкова ли е зле работата?
Ни за вкъщи, нито за индутрия, нито за обучение...смахната история. То не че в Швеция е по-добре...
|
| Вто Фев 09, 2021 5:45 pm |
|
 |
|
ilkor
|
с US ще са само устройството с 4GB RAM не е сет - около 65Е https://store.comet.bg/Catalogue/Product/15065/Снимката е грешна
|
| Вто Фев 09, 2021 5:48 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Да, сетове-то могат да струват и двойно със захранване, кабел и карта... А лесно ли му се добавя рам и колко струва? Или трябва платката да е с повече по принцип.
А UK PI400 ли ще са с повече RAM памет?
|
| Вто Фев 09, 2021 5:58 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
E реално кометци ги продават на същите цени, което е най-важното  Но е хубаво да се листнат както си му е реда, че аз за малко да си поръчам малинка от алито. Добре че в последния момент търсех нещо друго, а чичо гугъл ми прошепна за комет  Другото което могат да направят (при добро желание) е да внесат по малко от най-интересните hat-ве...
|
| Вто Фев 09, 2021 6:02 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Ами сега отворих документа - значи сет-а е 100USD с 16ГБ програмирана карта, 4Г рам, мишка, захранване и едно микро HDMI към HDMI. Понеже има две HDMI... чакаме Алтиум за Pi400  И разширителния конектор - там вече ще е интересно. Може и някакво LCD/TFT да се закачи там за малки приложения. С 8Г рам - незнам кога...лятото? Но исках US клавиатура. В Дания същия сет с 64ГБ е 130Евро, но го има. Май него ще поръчам. Имиджа ще си го правя сам, т.е. поне в началото ще използвам готов https://raspberrypi.dk/en/product/raspb ... &wcmlc=SEKСамо им се чудя - как могат да продават единичните бройки без ОС на тях... ще завалят пожелания към роднините им, особени за децата които искат от натискането на копчето да тръгне.
|
| Вто Фев 09, 2021 6:05 pm |
|
 |
|
ilkor
|
Ние сме продавали по 200-300 даже имаме клиент с 3000 Pi4 без проблеми. И като дойде някой и вземе 1 брой и се почне - купих го включих го и не работи- то си има памет не му трябва карта; направих всичко както пише за запис на картата но това е повредено; и всякакви други. Даже вече имаме един сет само демонстрация - слагам му наша карта и о чудо - заработва 
|
| Вто Фев 09, 2021 9:08 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Имиджа се прави лесно има си го описано и децата ще се справят без ядове.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Фев 09, 2021 9:10 pm |
|
 |
|
ilkor
|
Почти всяка седмица има поне по един неразбрал който всичко е направил както е описано, и хардуера му не работи. Като се разкара до нас и се оказва че с неговата карта не работи а с наша - работи.
|
| Вто Фев 09, 2021 9:15 pm |
|
 |
|
PhilipZ
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Нед Мар 31, 2013 12:17 am Мнения: 279 Местоположение: София
|
А защо не добавите позиция SD карта с имидж - гарантирано работеща добавка към RPi? Цена примерно 20лв. и които се оплаче че не работи платката си купува картата. После да се оплаква на арменския поп  И една забележка на темата - до колежките ви има изложена мостра на дисплей за RPi. Всичко е идеално, но на подложката отзад пише че дисплея е 5", да ама той е 7". Аха-аха да си купя. Има и по-лош вариянт - купува се 5" и после като се разопакова неприятна изненада. 
|
| Вто Фев 09, 2021 9:22 pm |
|
|