Отговори на тема  [ 103 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща
Търсим ембедед инженери. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Търсим ембедед инженери.
Както го описваш, ще стане едно голямо нищо. Но нека си чупи главата...

Глада за инженерни кадри в БГ е сериозен. Просто не виждам как ще се вреди да намери читави, предвид това което описваш. Има и нещо друго - едно е да имаш тим/фирма които вече работят и да допълваш. Тогава можеш да вземеш и нещо не добре оформено и да градиш отгоре му. Но той иска тепърва да прави тим. Демек му трябват хора дето да седнат и да работят от ден 1. Абсурд.

Или трябва да има заделен солиден рисков капитал и да краде кадри и то с риска, пак да се провали, просто защото няма читав мениджмънт. Или да аутсорсва... което е с най-малък риск и най-малка инвестиция.

Чет Яну 28, 2021 11:19 am
Профил ICQ
Аватар

Cekins написа:
В случая сам по себе си продукта не цели да излезе на печалба а да повиши добавената стойност на останалите продукти.

Замисълът е изключително правилен.
Поради естеството ми на работа аз се срещам с доста фирми в България (и не само) които се занимават с производство на индустриални продукти. И всеки път съм се опитвал да прокарам идеята че с добавянето на елементарна система за дистанционен мониторин може да се повиши добавената стойност на почти всеки по-сложен продукт. Предполагам че вашите продукти са точно такива - сложни, скъпи и уникални. И разработката + вграждането + експлоатацията на подобна система за контрол ще ви донесе редица предимства на фона на незначителен процент оскъпяване на крайния продукт. От това да следите как се експлоатира оборудването до тъй наречения proactive engagement - идентифициране и решаване на проблем преди това да се превърне в проблем за клиента.

Единствено трябва да намерите правилния начин за постигането на тази цел.

Чет Яну 28, 2021 11:39 am
Профил
Аватар

Cekins, тоя твой шеф в кой свят си мисли, че се намира? :lol: По-вероятно е да спечели шестица от тотото, отколкото да намери двама-трима и работата да бъде свършена.

Чет Яну 28, 2021 12:01 pm
Профил
Аватар

Според обявата, се търсят ембед инженери. Никъде не е поставено условие да се свърши някаква работа!

Чет Яну 28, 2021 12:16 pm
Профил
Аватар

Ицо е леко прав :) Ама ако не се свърши никаква работа, аз ще страдам най-много ... Щото двама трима човека ще си вземат заплатите и ако не стане нищо ще си бият камшика, а аз си оставам.

@ilkor : с теб ще трябва да се чуем скоро именно във връзка с този проект, защото най-вероятно аз ще се опитам да започна от някъде.

@Цецо : проблем в случая е че не можем да дадем ясно задание на аутсорсинга. Дори и аз дето съм години във фирмата не мога да конкретизирам заданието. Това ще се изяснява в движение - с тестове на място и проби/грешки. После някой неща може да се окажат ненужни а други за които не сме се сетили да трябва да се правят. В момента правим нещо частично пак в тази посока на истинско желязо - от проекта до момента в който наистина дойде ред да се прави, няколко пъти сменихме концепцията и чарковете с които ще го правим. И то по чисто технологични/механични причини. Едно е на хартия - друго е кагато барнеш желязото на живо.

Чет Яну 28, 2021 1:14 pm
Профил ICQ
Аватар

Да си оспамя малко темата сам:

Абе къв съм прост, не мога ли да се обадя на Калоян-чо - той ще свърши работата за 2 месеца, че сигурно и пари няма да ни иска...

Чет Яну 28, 2021 1:24 pm
Профил ICQ
Аватар

Добре, де. Що не разясниш за какво става въпрос? Не, че съм се запътил за Разград, но може и да мога да давам акъл дистанционно. :D

Чет Яну 28, 2021 1:48 pm
Профил
Аватар

Кажи де :) Може и да има нещо готово при нас - имаме мрежи по 250 дивайса в индустриална среда, меш, без меш - как искаш.

Чет Яну 28, 2021 1:52 pm
Профил
Аватар

Като ще помагаме дружно - аз имам КТ315Г. :D

Чет Яну 28, 2021 1:56 pm
Профил
Аватар

2SC3838 ще му е по-полезен, в Комет ги има още. Говорим за радио все пак :)

Чет Яну 28, 2021 2:22 pm
Профил
Аватар

ilkor написа:
Cekins написа:
В случая сам по себе си продукта не цели да излезе на печалба а да повиши добавената стойност на останалите продукти.

Замисълът е изключително правилен.
Поради естеството ми на работа аз се срещам с доста фирми в България (и не само) които се занимават с производство на индустриални продукти. И всеки път съм се опитвал да прокарам идеята че с добавянето на елементарна система за дистанционен мониторин може да се повиши добавената стойност на почти всеки по-сложен продукт. Предполагам че вашите продукти са точно такива - сложни, скъпи и уникални. И разработката + вграждането + експлоатацията на подобна система за контрол ще ви донесе редица предимства на фона на незначителен процент оскъпяване на крайния продукт. От това да следите как се експлоатира оборудването до тъй наречения proactive engagement - идентифициране и решаване на проблем преди това да се превърне в проблем за клиента.

Единствено трябва да намерите правилния начин за постигането на тази цел.

Не е толкова просто. Дистанционният мониторинг предполага смислена самодиагностика, което усложнява и електрониката и софтуера. И дори конструкцията, ако трябва да се поставят разни сензори, дето ги е нямало преди.

Чет Яну 28, 2021 3:26 pm
Профил
Аватар

Мда - на прав път сте :)

Grubi и Илко направо разбраха какво мислим да правим.

@DesertLeo - твоята помощ ще е много ценна за нас, стига да можем да си я позволим.

Диагностиката няма да е наш проблем - на този етап идеята е други да се занимават с анализа на данните.

Чет Яну 28, 2021 3:41 pm
Профил ICQ
Аватар

Реконструктор написа:

Не е толкова просто. Дистанционният мониторинг предполага смислена самодиагностика, което усложнява и електрониката и софтуера. И дори конструкцията, ако трябва да се поставят разни сензори, дето ги е нямало преди.

Напротив, прост сензорен хъб с безжична комуникация. Малко по-гъвкав data packetizer и евентуално compressor с цел да се осигури скалируемост в бъдеще и друго не ти трябва. Анализата на данните в сървъра, на невронни мрежи.

Чет Яну 28, 2021 4:06 pm
Профил WWW
Аватар

Cekins, като търсите само да добавите стойност към налични продукти защо не убедиш началника да отвори кода и да го направим форумен проект. Така и други като вас, които няма да са ви директна конкурения, ще могат да се възползват.

Чет Яну 28, 2021 4:09 pm
Профил WWW
Аватар

Не иска - изрично подчерта че иска правата върху проекта.

Абе то е просто, ама аз точно от това се плаша най-много. Щото простите неща после се усложняват до неузнаваемост :)

Чет Яну 28, 2021 4:22 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 103 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща