| Автор |
Съобщение |
|
HCL
Ранг: Форумен бог
|
 Търси се работа
Добър приятел търси работа. Живее до Бургас, но е готов да се премести или да пътува из цялата страна при необходимост. Бивш военен, семеен, на 40г., захранени сме заедно с Led Zeppelin и Cannibal Corpse. Zero Bullshit тип, изпълнителен, с железен морал и способност да прокарва решения. Готов да учи нови способности където се наложи. Ако някой търси или знае за нещо подходящо нека пише. Благодаря предварително.
|
| Вто Яну 26, 2021 1:25 pm |
|
 |
|
valioman
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 5:07 pm Мнения: 813 Местоположение: Сливен
|
 Re: Търси се работа
И за какви микроконтролери пише ?
|
| Вто Яну 26, 2021 5:35 pm |
|
 |
|
relsys
|
|
| Вто Яну 26, 2021 7:38 pm |
|
 |
|
HCL
|
В момента за никакви, надали и ще пропише. Търси по-скоро нещо в областта на инсталации, стругар, заварчик, шофьор, общак или всичко за което човек с обща техническа култура и желание да се развива би могъл да влезе в работа.
|
| Вто Яну 26, 2021 7:56 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
Обявите ни вървят нонстоп в сайтовете - ама заплатите не са кой знае какви. (търси Иноксис ООД - от миналата година сме с малко променено име на фирмата)
1. Заварчик - зависи какво очаква и как ще се разбере с шефовете. Добрите заварчици при нас вземат добри заплати (като за региона)
2. Стругар - ако е наистина добър има много големи шансове - единия ни стругар е пенсионер отдавна, другия става само да изнася стружките. Не знам има ли в момента обяви, защото скоро съкратиха един стругар, дето не беше кой знае какво.
3. Инсталации?!?! Ако става въпрос за ел. инсталации - тука вече е малко по друго - шефовете искат да направят бригада за ел. - трябва им човек със съответната квалификация (и образование) за ръководител на бригада от примерно 10-20 човека. С това ще върви и съответната административна работа. За това май също постоянно върви обява.
Ще продължа останалото в друга тема, за да не зацапвам тази.
|
| Вто Яну 26, 2021 9:24 pm |
|
 |
|
HCL
|
Благодаря, предадох.
|
| Вто Яну 26, 2021 9:39 pm |
|
 |
|
Jack
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Вто Май 07, 2019 9:16 pm Мнения: 434 Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
|
Не че ми е работа, но зачетох и ми стана любопитно - не им ли искат преди започване да са карали някакъв квалификационен курс или курсовете са парлама и после се разчита изцяло на самообучение. Аз отдавна си търся някакво добро стругарско курсче за мои си цели (да си прототипвам някой железарски неща) и май нищо не намирам.
|
| Вто Яну 26, 2021 10:13 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
Ти бъзикаш ли се? От няколко години в механото ни няма специалност студена обработка на металите. Стругари и фрезисти са по екзотични и от заварчиците, ама и като бройка са нужни по-малко специално при нас. Дядката го търпят щото иначе става мамата си тракало. Той не е лош човек ама годинките си казват своето според мен. Единия ни фрезист също е пенсионер от скоро.
Стругар с курсове не се става - като счупиш 1 тон ножове може и да се каже че си станал стругар. Та както каза курсовете са парлама. Имам един приятел учител по практика в механото - единия му син пое и го обучава стабилно, но той си има домашна работилничка и върти часпроми - момъка помага. Вероятно ще стане стругар/фрезист ама ще е чак след няколко години. Честно казано не знам освен него дали ще излезе някой свестен млад кадър близките години - това за целия регион е направо смешно. След 5-6 години ще се наложи аз да почна да работя на струг и фреза.
|
| Вто Яну 26, 2021 10:38 pm |
|
 |
|
Jack
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Вто Май 07, 2019 9:16 pm Мнения: 434 Местоположение: I bin thinkin’ this bin Gurindji country. We bin here longa time before them Vestey mob.
|
Току що погледнах каталога с курсове на 'Българо Германския център за професионално обучение' и направо ми се доплака - Квалификационен Курс(КК) " Дигитална компетентност" - уважаеми електронни инженери, вие като въртите осцилоскопите, проектирате платки и програмирате контролери, Дигитално Компетентни ли се чувствате? - НИе -нИ сте - нямате сертификат по 'Дигитална Компетентност' от БГЦПО. - КК "Инициативност и предприемачество" - ало, бат Тони ти карал ли си курс по "Инициативност и предприемачество" от БГЦПО . Ни мой така да се предприема каквото и да е, без удостоверение по "Инициативност и предприемачество" от БГЦПО. - Спец. "Хотелиерство", проф. "Камериер" - хипер актуално, ... с лавинообразно затварящия хотелски бизнес. Има един много удачен английски лаф за случая: 'Fail to plan, is plan to fail' . - КК "Умения за учене" - ай, стига ве  Май трябва да играе яката бухалка по нечий умни глави на меки служби... Значи -остават като единствен вариант бащинско-синовните квалификационни курсове- от коремен хирург, до оператор на градинска косачка. Айде да не спамя повече темата на човека, пожелавам му да си намери работа щом търси.
|
| Вто Яну 26, 2021 11:35 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
Че в днешно време кой върти копчетиите на осцилоскопите? Има бутон "ауто". Ако успее да се справи и да изкара смислена картинка, се работи. Ако не успее, значи джаджата е непоправима или софтуеристите пак са омазали работата. 
|
| Вто Яну 26, 2021 11:46 pm |
|
 |
|
HCL
|
Ти остави, ама напоследък машинките нямат и копчета даже. Осцилоскопите още не, но тестерите отдавна. Говорите си посредством скриптове, които даже не ги пишеш ти, а някакви ненайни герои в още по-незнайни държави, дето и техните шефове не ги знаят кога и какво работят... Jack, такова нещо като спам тук няма. Дискусията си върви и така е добре 
|
| Сря Яну 27, 2021 2:55 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30754 Местоположение: София
|
Нещата са меко казано отчайващи, но е така почти навсякъде. Ето в това отношение Китай все още е добре, конкуренцията на пазара на труда си казва думата.
|
| Сря Яну 27, 2021 4:11 am |
|
|