Отговори на тема  [ 331 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 23  Следваща
Избор на лабораторно захранване. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Избор на лабораторно захранване.
ps66 написа:
ДДС се начислява в/у сумата за придобиване (цена+транспорт+мито+акциз)

Именно де - сумата за придобиване e 56 евро. Толкова съм платил за да ги придобия. :)

Сря Яну 13, 2021 12:39 pm
Профил ICQ
Аватар

Назнам, ако тия неща ви ги махнат от главата - какви зверове ще сте. Платежни, декларации, ДДС, освобождаване...изобщо не са ви работа.

Сря Яну 13, 2021 12:46 pm
Профил

Grubi написа:
Назнам, ако тия неща ви ги махнат от главата - какви зверове ще сте. Платежни, декларации, ДДС, освобождаване...изобщо не са ви работа.

Викаш да изчакам половин година евентуално Фарнел да заредят части?

Сря Яну 13, 2021 1:00 pm
Профил ICQ
Аватар

Нищо подобно - имам предвид кога държавата, или някой в държавата ще се сети... може и да струва малко повече, но не е работа на получаващия да става експерт по логистика - плащаш, получаваш (възможно най-бързо), помежду плащаш ДДС, мита, т.н. - един път, с телефон, онлайн банкиране и т.н. никакви дивотии като платежни, факсове, натариати, агенти и т.н.
Ако има съмнения за престъпления - да ти се обадят от полицията, митницата и т.н. Има си ред.

А Фарнел съм го изключил изобщо...

Сря Яну 13, 2021 1:49 pm
Профил

Всъщност мрънкаt по целия свят за подобни дивотии с куриерите. Покрай тършуването що е то Incoterms и конкретно DDP, попаднах на разни писания по разни форуми из половин свят та чак до Австралия (във форума на чичко Дейв има подонма тема).

Простотиите не са тукашен патент. Много важно че ще ми я донесат направо, ако например си пльоснат по 10 кинта такси за всеки ред в декларацията. Нали се сещаш каква драма ще е покряй някоя поръчка от Digikey примерно с 50 позиции.

Не ми пречи да пусна едно платежно и 2 мейла. Не ми отнема и време. Простотиите на куриерите дразнят - как пък не се намери един дето що-годе да прилича на нещо, баси! Вярно, положението спремо преди 10 години е много по-човешко, ама защо трябва за мръднем с 2 йоти за 10 години, като може за 10 дена?

Убий ме, ама зад таксата от 25 кинта ако искам да си платя митото и ддс-то с карта когато куриера ми донесе пратката, вместо с платежно през банката, не намирам никакво логично обяснение.

Сря Яну 13, 2021 2:27 pm
Профил ICQ
Аватар

sparkybg написа:
...
Убий ме, ама зад таксата от 25 кинта ако искам да си платя митото и ддс-то с карта когато куриера ми донесе пратката, вместо с платежно през банката, не намирам никакво логично обяснение.

Прекалено много мрънкаш :)
Аз мразя всякакви държавни служби - митници НАП, КАТ и т.н. и плащам на всеки който би ми спестил комуникацията с тях ... но не се оплаквам.

В случая, куриерите (fedex, DHL, intime...) са частни фирми и предполагам правят каквото могат.
Не можеш да има платиш с карта за услугите при получване, защото за да ти донесът стоката до вратата (както искаш), ще трябва от твое име да са ти платили ДДС, МИТО, АКЦИЗ и тн. ... и ако попаднат на някой като теб - дето ще каже "майната ви - няма да платя и стотинка" - горят!

Ако живееше в привинцията, таксата от 25лв. е нищо в сравнение, ако трябва сам да освобождаваш стока от софийската айрогара (например).

Сря Яну 13, 2021 3:38 pm
Профил

ps66 написа:
sparkybg написа:
...

Мхм, как пък само нашичките горят, пък из европата директно ти ги носят до вратата без да са изгорели до сега?

Това води до минимум ден разтакаване. А ин-тайм изглежда изобщо не бързат. Пратката цъфва тук на втория ден, те се мотат още 4.

DHL, въпреки гламавата такса за плащане с карта, поне в общия случай звънят за документи и платежен документ още като тръгне пратката от изпращача, тоест декларацията им е готова още преди да дойде пратката тук.

Както и да е - въпросът е приключен така или иначе. Чарковете са тук и вече знам при следваща поръчка какво ме чака. Горе просто бях прекален оптимист.

Сря Яну 13, 2021 4:16 pm
Профил ICQ

sparkybg написа:

когато на мен ми донесоха такава пратка и ми начислиха таксата без предупреждение, звънях и се разправях
обяснението беше нещо от сорта "спестяваме ви главоболия с митниците, получавате си пратката на време и до вратата, преди да въведем това хората си чакаха стоката на вратата и като не я получат си искат парите от изпращача, вместо да се разправят с митници, а ние трябва да върнем стоката обратно, сега за всички е по-добре"
аз обаче по друг начин го разбирам - за сметка на клиента си спестяват главоболия за тях
1. изпращача няма да им дири сметка що получателя не си е получил стоката в срок
2. те няма да връщат непотърсените стоки
3. изпращача ще ги предпочита като знаят че доставката е гарантирана
4. някой меринджей е получил бонус за увеличените приходи за тримесечието

като цяло в повечето случаи е по-добре така, за скъпи или спешни доставки няма проблем да платиш малко отгоре да ти го освободят по-бързо, обаче мен ме подразни че таксата са ми я начислили автоматично без да ме уведомят, и то на малка сума, а в случая бяха неща сметнати като цена, т.е. след като удвоя цената с тяхната такса - то става по-скъпо от локално да си го поръчам, губи си смисъла да го поръчвам от китай

Сря Яну 13, 2021 7:35 pm
Профил

Ам имай в предвид, че и магазинажа реално им струва, щото тия складове не са безкрайни. Дори и да имат място то стига ти трябва да ти преместят пратката 5 пъти от едно място на друго, никой който не се е занимавал не го взема в предвид това, но аз от собствените ни складове като знам какво главоболие е да местиш дори в рамките на един склад, и то уж стока складирана планирано си представям при тях когато има 1000 клиента, всеки освобождава в различен момент и ... реално това е част от услугата, и може би следва да е безплатно, да ама аз виждам че на много другиместа по света това безплатно някак все го плащам. То няма как да безплатно, защото тия митнически агенти вземат заплати, т.е. или си оскъпяват услугата или го начисляват допълнително. В тоя бизнес няа маржое по 100% за да може да правиш благотворителност.

Чет Яну 14, 2021 10:34 pm
Профил
Аватар

ами именно това е смисъла на автоматичното начисляване
- отказване на евтините и малки пратки от Китай, които задръстват буквално, всякакви куриери (поръчваме си 100 светодиода или някакви пластмасови боклуци за децата). Които неща обикновенно струват нищо, и качеството им е същото. Вярно е, че понякога работят. Но безплатен обяд няма
- автоматичното начисляване и плащане на всичко ПРЕДИ доставка - стоката стога до локалната поща, ако решиш че ти идва скъпо и не платиш - връща се или се изхвърля автоматично. Няма пожелания към роднини, разправии "ама защо така, ти мене уважаваш ли ме, тъпи ли сте" и други подобни
- никакви плащания на вратата, нито даже в пощенския клон

Пет Яну 15, 2021 9:25 am
Профил
Аватар

Не го приемайте за реклама защото моите задължения са далеч по други но ще кажа какво е логично според мен ако бях на ваше място. А аз съм бил :)
При положение че има специализирана фирма която доставя електронни компоненти за няколко милиона всеки месец, да не се възползваш от това предимство а да ходиш и да се занимаваш с митници и куриери е кощунство. Не ви ли е ценен труда че да вършите работа и на митнически агенти, куриери и т.н.?
Доставки от всички каталожни дистрибутори (и не само), огромен склад в България, митнически отдел, технически съпорт, прототипиране... Ако в поръчките има регулярност може да имате дори персонален търговец и отложено плащане...
Няма нищо безплатно разбира се но понеже там се обработват стотици поръчки на ден разходите са оптимизирани и цената по принцип за крайния клиент е по ниска ако той сам се занимава с тези дейности. Факт е че фирми поддържащи логистични служители след съпоставка са избирали логистиката да се извършва от специализирана фирма.

И до сега никой не е върнат когато влезе в магазина, каже дайте ми от всички стойности резистори 5% по 100 броя при което в склада 10 човека 15 минути събират, пакетират и етикират за което се плаща космическта сума от 9 лева.

Пет Яну 15, 2021 10:22 am
Профил

Аз съм чувал, че това го правят роботи :)

Пет Яну 15, 2021 10:27 am
Профил
Аватар

slav4o.com написа:
Аз съм чувал, че това го правят роботи :)

Ами още по зле - дизайнер да върши работата на робот :)

Пет Яну 15, 2021 10:29 am
Профил
Аватар

ilkor написа:
Доставки от всички каталожни дистрибутори (и не само), огромен склад в България, митнически отдел, технически съпорт, прототипиране...

Без да претендирам за изчерпателност, но наблюденията ми са, че складът ви намалява като наличности.

Пет Яну 15, 2021 12:12 pm
Профил
Аватар

Не е вярно. Не знам какви са наблюденията. Последно в понеделник влизах и ми направи впечатление че отново е задръстен дори по пътеките между стелажите. Самият склад е на два етажа. Мисля че миналата година е нает допълнителен склад в близка сграда защото мястото не стига. И зоната за обслужване на клиенти е намалена на половина защото и там ще има складова зона.
Разбира се както винаги съм казвал по-голяма част от склада е буфер за проекти на клиенти с дългосрочни проекти които не могат да си позволят да пазаруват от каталожни дистрибутори от днес за утре. Тези позиции не се виждат в каталога ни но търговците имат достъп до наличностите и могат да преценят дали има резерви които могат да бъдат реализирани и за други клиенти при запитване.

Пет Яну 15, 2021 12:32 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 331 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 23  Следваща