| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
 Дек за оправяне
Този красавец https://www.ebay.com/itm/313338790192?& ... fresh=trueпише в описание, че спирал сам след като тръгне в началото. Някакви идеи от колегите с предишен опит? Ремък както са написали или нещо друго? Мисля да го взема за разпарчетосване и касетни удоволствия 
|
| Нед Яну 10, 2021 8:39 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30753 Местоположение: София
|
 Re: Дек за оправяне
Доста неща може да са, но зависи и от механиката, зависи и какво движи тонролката. Сега да не те излъжа но мисля че имам много подобен ТЕС в мазето, ще погледна и ще ти кажа ако е същото. А иначе по БГ аз такива не съм виждал, шанса някой да е ремонтирал не е голям според мен.
|
| Нед Яну 10, 2021 8:59 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
Намалил го е още, май му предложих за 50 - но не виждам офертата да е тръгнала към него или да я одобрил. има потенциметри за ляв и десен канал на записа, за първи път виждам такова нещо не че с декове се занимавам но ми стана интересно но ше плащам мито и ддс, че идва от английско ако го взема
|
| Нед Яну 10, 2021 9:02 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Сега прегледах мазето, не го виждам, може да е поел към вечността, гледам оставили сме само от CD нагоре, въпреки че и едно видео се мота .. та нямам къде да му погледна механиката, в нета няма ли нещо по въпроса ?
|
| Нед Яну 10, 2021 9:47 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
Добрата новина: Ако имаш свободно време да се занимаваш е готино и забавно. Лошата: Тия техники са на достолепна възраст. Страдат от всевъзможни проблеми. Най-досадно е стареенето на гумени и пластмасови детайли. За първия проблем все още се намират някакви чаркове - тонролки, фрикции и ремъци. Някои от тях са с леко неприлични цени. С пластмасите е по-гадно. Чупят се, пукат се, деформират се и какво ли не още. Решението е ръкоделие. Ако детайлът не е механично натоварен, би могъл да бъде разпечатан на 3Д принтер.
|
| Нед Яну 10, 2021 10:25 pm |
|
 |
|
d_jelev
|
Ще говоря с чичо ми тези дни. Той има приятел в София, дето си мисля, че е експерт по ремонт на декове, голям фен е на Техникс. Може да даде някой полезен съвет, кой знае.
|
| Нед Яну 10, 2021 10:31 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Съвет
Гумичката от презерватив може да замести широка гама ремъци, макар за ден-два, колкото да видиш има ли и друго.
А ве Груби, от'де намираш място за боклуци?! Аз видеото се чудя как да опазя от жената, пък не е да не съм ѝ вършил работа с него...
|
| Нед Яну 10, 2021 11:32 pm |
|
 |
|
slav4o.com
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 8:04 pm Мнения: 2663 Местоположение: София / Велико Търново
|
Да, не е с потенциометър баланс. Те в Англия и чешмите са така, може би моделът е за Англия . . . Пък за ремъци - ластичета.
|
| Пон Яну 11, 2021 12:00 am |
|
 |
|
itso.t
|
Митко, а имаш ли компакт дискове които да пускаш на касетофона?
|
| Пон Яну 11, 2021 12:08 am |
|
 |
|
Grubi
|
Ице, касети имам - и тука, и в Добрич, и в София май. Може да купя малко настаро от немците, те още слушат. Но ако някой направи автомат за печат на винилови плочи, или пластмасови (катобруските пи учебниците), ще избие рибата. "Запишете си плоча".. Но си спомням, че имаше едни големи касети Сони от едно време...не DAT-ове, нещо друго. Бонго - място няма, но се надявам да ме изгонят от вкъщи и продължавам да трупам 
|
| Пон Яну 11, 2021 12:39 am |
|
 |
|
ToHu
|
Касети за Аудио ли, аз на живо не съм виждал, иначе за видео съм виждал почти всичко, бетакам, бетамакс, видео 8, У-матик ... но от аудиото само стандартни и мини, виждах у-во за RCA касета но касети на живо не съм виждал. За ремонта на пластмасовите детайли, според мен за това приложение с SLA принтер няма да има никакви грижи, тия дни правя разни детайли с формлабса и са много здрави, а аз за момента печатам sс материал който го дават за аналог на ABS и прозрачно което пък е още по-слабо, а има и с доста по-висока якост, както твърдост така и якост на опън.
|
| Пон Яну 11, 2021 1:00 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Аз пък имам две уокменчета които още работят, май. Едното е лидълско с USB връзка, но чисто аналоговото ми се струва по-качествено. То имам и камара други, но с дребни кусури и не ми се занимава. Ама за чий ти е да записваш на касета?!
|
| Пон Яну 11, 2021 2:41 am |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Ауу това само заради стрелковите индикатори си струва Мите, ако го награбиш и ми го донесеш - ще го отворя да го погледна - най-вероятно е скъсал/разтегнал някой ремък - така както е описано ми прилича като да му задейства автостоп-а. Питай го тоз дали коректно пренавива каесетата в двете посоки и като стигне края й дали сработва автостопа - това ще даде повече информация какво може да му е.
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Пон Яну 11, 2021 11:26 am |
|
 |
|
itso.t
|
Преди време един юнак модифицираше подобни техники, и твърдеше, че на машините тунинговани от него записът ставал по-качествен от оригинала. Та ето ти причина да записваш касети - да повишаваш качеството. И след 5 - 10 презаписа качеството става студийно... 
|
| Пон Яну 11, 2021 11:43 am |
|
 |
|
Grubi
|
Купувам си ги за забавление - фетиш някакъв  Kole - нямаш грижи, май ще се уредя и с един или два TEAC 2x reverse - поне може да ги отворим, почистим и да пием бира след това айде - взех го - да видя какви ще са разходите от Английско след нова година... и ще видим колко е развален
|
| Пон Яну 11, 2021 11:48 am |
|
|