|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 1:16 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
kostov
Ранг: Минаващ
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Като прочетох темата се сетих, че имам няколко ел. кондензатора "Сделано в СССР", та реших да ги измеря и да покажа резултата. Стари са, обаче никога не са работили. Снимка 1Снимка 2Снимка 3
|
| Нед Дек 27, 2020 1:01 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
рек продължавай да се учиш... 
|
| Нед Дек 27, 2020 6:18 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8407 Местоположение: София
|
Ами, няма какво да се добави повече. Само ще вметна, че снимки може да се качват и тук, във форума. 
|
| Нед Дек 27, 2020 8:39 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
Щом не са използвани това измерване не казва кий знае какво, включи ги да поработя месец два и тогава мери. Не, че е нямало ставащи руски, но точно от тия на снимките съм сменял не малко.
|
| Нед Дек 27, 2020 8:43 pm |
|
 |
|
kostov
Ранг: Минаващ
|
Не твърдя, че руските кондензатори са хубави, просто се сетих за тези антики и реших да ги измеря. Когато имаше само български и руски телевизори работих известно време като телевизионен техник и знам що за стока са. Предполагам във военното и други специални производства са се влагали по-качествени кондензатори.
|
| Нед Дек 27, 2020 10:43 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Качеството но савеЦките кондензатори (и не само) зависи от: 1. Вида приемка: 1, 2, ..., 5, ..., 9 2. Конструкцията 3. Серията 4. Годината на произвадство, месеца, датата и смяната дори. 5. Месечния цикъл на женорята в производството 6. Фазите на луната 7. ... Но дори с военна приемка, електрониката със специално предназначение си беше примитивна, а какво да говорим за тази с гражданско предназначение. На който му е интересно, нека прегледа схемата на 9П135Това е пусковата установка на противотанковите ракети "Фагот". След разпада на СССР настъпи застой на собственото производство и започна замяна с чужда елементна база. С ембаргото този канал секна, а собствено производство няма. Как да повярвам, че извъднъж руснаците са направили качествен и количествен скок. Да, някои неща направиха, но още са много далеч вазад.
|
| Пон Дек 28, 2020 10:48 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
по време на житието ми в Новосибирск, дойде депеша да отида до местния завод и да взема една кутийка подбрани К52-9. речено - сторено. директора вече беше получил съответната молба по линия на АН, направи ми обиколка из 'завода'. особено ме впечатлиха К52-7 с масивния тантал, ама толкова ми отбираше главата по това време, кашонче да бях поискал, щяха да ми дадат сигурно.
донесох кутийката у нас, батковците подбраха един с ток на утечка в наноамперите. устройството замина за Церн, а останалите ... може и да съм ги прибрал при напускането.
|
| Пон Дек 28, 2020 10:15 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
За единични уникални устройства това работи, но при серийно производство си е проблем. Още по-пошо е, когато производителя на серията не знае, че разработчика на прототипа е носил вода от 9 кладенеца да го нагоди.
|
| Вто Дек 29, 2020 10:51 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Руснак и серийно производство... Те трудно докарват две еднакви коли като цвят, какви серии, какви пет лева.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Дек 30, 2020 2:34 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
Ами малко е пресилено но в някои области не им се отдава, но то това си има съвсем логично обяснение в повечето случаи. Народопсихология, манталитет, разбиране за света... не е по-различно от при нас, или от Румънците... тези неща се променят доста трудно, искат време и искат някой да натиска в тая посока. Натиска Обикновенно идва с голям клиент, често външен клиент който не че е толкова претенциозен и взискателен, колкото иска да получи това за което плаща. Те такива пазари са нямали, нямат и сега съответно натиска в тая посока е малък, и е изцяло вътрешен, но това е бавен процес. Не ми е под ръка сега, един руснак водопроводчик с канал в тубата, човека явно иска да работи качествено и работи, но явно все още е от белите лястовици, та това важи за всичко.
|
| Сря Дек 30, 2020 4:07 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Така де. Някой просто не могат. Ние не можем, руснаците не могат....
С бой и ебане до някъде се коригира, ама в момента, в който погледнеш настрани и пак почват импровизациите.
Генетика. Други го могат, това е положението.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Дек 30, 2020 9:30 am |
|
 |
|
nik
|
От противник на "фейк нюз" до главен генератор на такива, серийно производство Така мечтаната нобелова награда, е, не точно, ама нали казват че 100 пъти казана лъжа ставало истина https://youtu.be/RREQR0cw0fU
|
| Сря Дек 30, 2020 11:19 am |
|
 |
|
mountaineer
Ранг: Популярен
Регистриран на: Съб Дек 10, 2005 11:44 am Мнения: 326 Местоположение: Lake Geneva Shoreline
|
Не е чак толкова рядко срещано в специализираните джунджурии. И не е особен проблем, ако процедурата за скрийнинг е ясна и не отнема много време. Примерно подбор на транзистори с лавинен пробив над определено напрежение или под дадена скорост на нарастване. С кондензаторите и тока на утечка сигурно е много бавно и тегаво измерването, и не е ясно после този параметър колко е стабилен във времето. Може да е бомба със закъснител. Бях се подготвил психически, че ще подбирам 100 броя LTZ1000 с нисък шум (от 150-200). За щастие ще ми се размине упражнението.
_________________ Manners maketh man.
|
| Сря Дек 30, 2020 6:30 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12153 Местоположение: Гьотеборг
|
|
| Сря Дек 30, 2020 8:18 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12900 Местоположение: София
|
Мдаааа... А като разправям, че Терминатор не е игрален филм, а документален, ме гледат тъпо. Интересно е тия джаджи доколко са автономни. Тоест, колко добре се оправят със заобикалящия ги свят без връзка с облака, с "мама" и т.н.
|
| Сря Дек 30, 2020 9:41 pm |
|
|