| Автор |
Съобщение |
|
Zdrav
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Аз също не съм специалист. Имам само няколко проекта и то само със CPLD. От тях три са по-сериозни. Сравнително рядко е излизал някакъв проект в който се използва CPLD и всеки път съм добавял нещо ново към знанията си според изискванията на проекта. Самоук съм.
Мисля че повече знания и опит се изискват да знаеш как да организираш самия testbench ако искаш да направиш коректна симулация отколкото да напишеш самият сорс. В началото бях подведен и от мнения че симулаторите не са съвършенни и не им отделих нужното внимание. Сега когато се наложи пиша testbench и правя "post fit" симулация.
До FPGA още не съм се докосвал. Не е имало подходящ проект, а за "свободно избираема подготовка" не остава време ...
|
| Пет Юни 23, 2006 6:15 pm |
|
 |
|
FiTTiLA
Ранг: Професионалист
|
Ти как си конфигурираш testbench-а? При сложна състема с много компоненти, от практика знам че е много тежко. До сега не съм изпозвал тулсове, който да го генерират, макар че има един към пакета на fondation ise-to дето с мишката сетваш времената на превключване, и то ти генерира .vhdl файл, ама за сложни данни си е мамата ... .
|
| Пет Юни 23, 2006 6:24 pm |
|
 |
|
Zdrav
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Последно ползвах именно този инструмент за който говориш. Много е дървено, но спестява време за бързи проверки. Преди съм писал и на ръка, сравнително елементарни testbench-ове. Пиша входните въздействия, задавам закъснения след които променям някои от сигналите. По този начин задавам поредицата от сигнали която ме интересува и после гледам в Modelsim-a в "wave" прозореца. Но това го правя за отделните модули. Не съм симулирал досега сложен проект като цяло.
|
| Пет Юни 23, 2006 10:52 pm |
|
 |
|
asp
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Фев 22, 2006 6:27 pm Мнения: 376 Местоположение: plovdiv
|
Toя Xilinx ISE 8.1i е бахти и бозата гадна. Разбирам че е безплатен ама толкова нестабилно да се държи. аз като новобранец съм почти пред отказване да го разучавам.
|
| Нед Юни 25, 2006 9:16 pm |
|
 |
|
BrainStorm
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пон Юли 04, 2005 11:51 pm Мнения: 651 Местоположение: София
|
Е как ве .... средата е супер интуитивна ...
Лошото е че е доста тежка .. сложи ли последната кръпа ... ?
Ако искаш нещо по леко изтегли си 6.1 .. и задължителни слагаи SP ..
_________________ От наше село са види връо, ама от връо се невиди наше село ... що така и я незнам .. ?!?
|
| Пон Юни 26, 2006 1:01 am |
|
 |
|
ds18s20
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Нед Юни 25, 2006 7:43 pm Мнения: 101 Местоположение: Bay Area
|
Коспода, от каде може да се намери най новата версиа на Mentor Graphics -- Model Sim? Аз съм затъкнат сас тази задача? Използвам Quartus II който дойде с Model Sim for Altera 6.0e но иска лиценз и аз нямам този фаил!
Благодаря много за информацията!!
Боян
|
| Пон Юни 26, 2006 1:13 am |
|
 |
|
BrainStorm
|
Безплатната версия може да дръпнеш от саита на Xilinx ... http://www.xilinx.com/webpack/ ...
Ето ти направо линк : http://www.xilinx.com/ise/mxe3/mxe_3_6.0d.zip
Едит : А ти за Алтера питаш ... ми от саита на Алтера .. 
_________________ От наше село са види връо, ама от връо се невиди наше село ... що така и я незнам .. ?!?
|
| Пон Юни 26, 2006 1:18 am |
|
 |
|
ds18s20
|
zDRASTI BrainStorm
Не е без пари от Altera!!! А тази версия от Xilinx не се интегрира сас Quartus II
~B
|
| Пон Юни 26, 2006 1:28 am |
|
 |
|
BrainStorm
|
Ясно че няма да тръгне zа Алтера .
Несъм гледал на саита ама мисля, че трябва да има безплатна версия ..  Ако ти трябва пълната версия .. търси в eMule'то .... за съжеление не разполагам с нея ... работя с Xilinx ..
Mоже би някой друг от форума да каже ако има ...
Последна промяна BrainStorm на Пон Юни 26, 2006 2:25 am, променена общо 1 път
|
| Пон Юни 26, 2006 1:36 am |
|
 |
|
ds18s20
|
Да господа и дами  , моля кажете ако има те идея за Model Sim for Altera Quartus II
Много ще ми се зарадва душата
Боян 
|
| Пон Юни 26, 2006 2:21 am |
|
 |
|
asp
|
Сложих. Хубаво нека е тежка ама да не забива с целия комп.
а6.1 има ли симулация или трябва менторската хава да ползвам
|
| Пон Юни 26, 2006 1:02 pm |
|
 |
|
BrainStorm
|
За сяка версия си има и ModelSim към нея ... те на Mentor ли са били ... аз си мислих че е продукт на Xilinx ?!?
http://www.xilinx.com/webpack/classics/ ... /index.htm
|
| Пон Юни 26, 2006 1:48 pm |
|
 |
|
asp
|
Много мерси за препратката.
ModelSim SE 6.0d се казва менторската хава в мулето я има изглежда сериозна. Не я подкарах не съм се опитвал нема време.
|
| Пон Юни 26, 2006 10:25 pm |
|
 |
|
ds18s20
|
Здравейте ASP,
Ако ще йа взимаш ModelSim SE 6.0d пълна версия (не специфична за Алтера или Зайликс) би ли споделил копие? Аз вече знам както е "мулето" но не сам го заредил. ФТП сервера е в Пловдив ако да
Благодаря
|
| Пон Юни 26, 2006 10:29 pm |
|
 |
|
asp
|
сори мен не те разбирам
кво искаш ModelSim SE 6.0d ли не можеш ли да си го земешот мулето