|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 1:54 pm
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
https://www.theyeshivaworld.com/wp-cont ... PM.mp4?_=1 това е коментар на едното, не го гледах тук но тук го намирам. Имаше още няколко, излизат ми в новините на телефона което ме и учуди защото там обикновено са само новини от CNN и сие. А за Невада аз съм жив свидетел, деня след изборите пред няколко секции имаше опашки и то доста големи за "потвърждаване на самоличността" на гласувалите ... интересно тия гласували как са гласували и защо е нужно потвърждаване на самоличността, няма нужда да ти казвам, че преобладаващо на тия опашки бяха негри, мексиканци и бели прошлеци, няма да се учудя ако са били бездомни, нормално изглеждащите хора бяха доста малко. Нарочно минах покрай няколко секции за които казаха в новините. Аз обаче съм далеч от мисълта че всичко това ще доведе до нещо, не знам защо се прави, според мен е безсмислено, поне ако няма да има някой тикнат в затвора за назидание, а то няма да има. Може и целта не е резултата от президентските избори, може целта да е конгреса. Там за малко демократите да го изгубят, и разликите са много малки. Президента сам по себе си не може да направи много неща, сената почти сигурно остава при републиканците макар и с малко мнозинство, ако успеят да вземат и конгреса кой е президент става без особено значение.
|
| Пет Дек 11, 2020 2:29 am |
|
 |
|
nik
|
това видео точно нищо не доказва, някаква си жена обяснява че нещо си било сложено под масата, обаче само на думи, нали уж видео показват, защо това го няма на видеото?!? да, вижда се че вадят куфар, но може всичко да е, може да си е съвсем нормален куфар като всички останали в залата, много намирисва на обичайната пропаганда на републиканците, нали обяснявахте че в сащ има съдии, които си вършат работата, как едно такова реално видео не стигна до тия съдии? иначе за черните - редят се защото тромпетчо каза така - който е гласувал за демократите значи е нелегален глас, трябва да се провери, факта че се редят означава само едно - живи са, и гласа им е бил валиден  пък ако се чудиш защо такива излязоха резултатите, изгледай една гледна точка, и помисли https://youtu.be/N1RS4NlMgME?t=73всъщност може и да не гледаш видеото, а само заглавието How Republicans Secretly Won 2020 (except Trump): Senate, House & State Wins for the GOP реално единствено тръмп искат да разкарат, всичко останало продължава по старо му, случайност? едва ли...
|
| Пет Дек 11, 2020 2:57 am |
|
 |
|
tutiv
Ранг: Почетен член
|
A бе, най-правилно ще да е да станат двама президенти на две отделни държави по 24-5 щата на човек, а на по-късен етап разни други щати да си поискат либерацията, най-вероятно първи ще да скочат щата тексас и щата хаваи, ама и другите скоро ще поискат  .
|
| Пет Дек 11, 2020 11:44 am |
|
 |
|
tutiv
|
М-да, само след 5 минутен полет до 12,5 км височина, при това най-вероятно полу-празен откъм товар и гориво прави четвърти пореден гърмеж за две години. Е, то от 22,8 тонна ракета за ниска орбита, да скочи директно на 130 тонна без да гръмне си е чист късмет, но предизвикателството си е 100 процента, ако въобще някога стане де. https://life.ru/p/1358117
|
| Пет Дек 11, 2020 12:04 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
tutiv , много си неутрален нещо и ми стана любопитно: с юани или рубли си плати интернета? 
|
| Пет Дек 11, 2020 4:53 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
tutiv, я кажи твоя "работодател" колко такива неща вдигна до 12 километра и ги приземи успешно?
В тубата има разни коментари, просто аз попаднах на най сбития - реално това си е успех - Мъск каза че дори не е очаквал да стигне до площадката и то в посока за кацане. И трите двигателя са n-та употреба - така или иначе са ги отписали. Освен това са и установили какъв точно им е бил проблема. Казаха че разчистват площадката и слагат следващия тестов кораб. Има голяма вероятност следващия да кацне.
Аз доколкото разбирам, целта на тази ламарина не е да излети от земята и да кацне пак на земята - целта е да кацне на Марс и да излети пак от там - да не забравяме, че там гравитацията е малко по различна и атмосферата доста по-рядка.
Подобно изпълнение в земни условия с "ракета" която се проектира да може да направи това на Марс е само за адмирации.
|
| Пет Дек 11, 2020 8:15 pm |
|
 |
|
tutiv
|
М-да, време е вече да е научил нещо повече, че за предишните три май не е бил научил достатъчно. Очакваме с нетърпение следващите изпълнения - когато ветър нема да има, бордовите сметала, сметат правилно уравненията с неизвестен брой неизвестни, сензорите определят без грешка разстоянията, отчитайки при това спецификата на почвата, запрашеността и температурата на асфалта под соплата и прочие променящи се ад хок параметри, разбира се. Може да пробва и квантови изчисления с цел оптимизиране на управлението в реално време и прочие.
|
| Пет Дек 11, 2020 9:23 pm |
|
 |
|
tutiv
|
Айде бе, тоя брекзит още ли го договарят англичаните  . Фунта стерлинг нема ли да почне да пада вече, ирланците и шотландците нема ли да се индипендират най-накрая, крайно е време вече  .
|
| Съб Дек 12, 2020 4:21 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8407 Местоположение: София
|
|
| Чет Дек 17, 2020 4:26 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
В "цивилизования" свят става все по - ..... странно (щадящо казано). В тоя ред на мисли, вчера изгледах : https://www.imdb.com/title/tt10059518/Много силно представяне на Ръсел Кроу.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Дек 17, 2020 4:40 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30851 Местоположение: София
|
Е ако говорим за ненормалници в САЩ са много и като бройка и като процент.
|
| Чет Дек 17, 2020 4:52 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Е, това от 2004-та бре. Чак сега ли стана странно?!?
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Чет Дек 17, 2020 6:43 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ако я бяха обесели още 2004 нямаше да е странно.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Дек 17, 2020 7:12 pm |
|
 |
|
nik
|
че те си екзекутират разни хора най редовно, единствената разлика е че срещу сащ няма в отговор икономически санкции както се случва много бързо срещу други държави
|
| Чет Дек 17, 2020 7:58 pm |
|
 |
|
nik
|
|
| Пет Дек 18, 2020 8:04 pm |
|