Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Broadcom BCM5890: защитен микропроцесор с вграден RFID 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Broadcom BCM5890: защитен микропроцесор с вграден RFID
Пускам това тук поради липса на новинарска тема, но мисля, че е интересно.

Корпорация Broadcom в рамках своей инициативы Trusted Authentication Initiative представила свой первый микропроцессор для обеспечения информационной безопасности с интегрированным модулем RFID (radio frequency identification). Своё решение компания позиционирует для обеспечения надежной аутентификации транзакций, связанных с физическим доступом, логическим доступом (в ПК или сети) и в приложениях бесконтактных платежей. Микропроцессор поддерживает возможность использования совместно с биометрическими сенсорами и смарт-картами (использующими иную технологию – NFC или ближнепольной связи), а также может быть использован для защиты уязвимых мест в системах сетевой безопасности.
Как сообщается в пресс-релизе компании, главное отличие Broadcom BCM5890 от так называемых «открытых» процессоров является его «закрытость» - работа в специальном защищенном режиме с закрытым (и защищенном от просмотра) ключом используемого программного обеспечения. В процессор интегрирован аппаратный модуль RSA SecurID, работающий с RSA SecurID Ready-клиентскими решениями (одним из таких должен стать биометрический модуль plusID), а RFID-модуль совместим с HID Global Prox и iCLASS.
BCM5890 построен на базе ARM-совместимого ядра, сертифицированного как FIPS Level 3 и выполняющего как обычный, так и защищенный код. Встроенный RFID-модуль поддерживает диапазоны 13,56 МГц (ISO14443 или ISO15693) и 125 кГц.
Вместе с BCM5890 Broadcom объявила о доступности платформы Integrity Platform, предназначенной для построения решений персональной аутентификации. В состав платформы входит набор инструментов и интерфейсов (API), таких как PKCS11 (криптографический стандарт с открытым ключом), позволяющих создавать новые или портировать уже существующие приложения.

Стоимость BCM5890 – 15 долларов в партиях от 10 тысяч единиц.

Нед Юли 02, 2006 7:05 pm
Профил WWW
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
Zdrasti,

Tozi processor e dosta interesen. Problema e 4e za da polu4i6 dadasheet, 6te triabva da podpi6e6 declaracia 4e nikoi drugo osven teb niama da ima dostap do tozi datasheet. A sa6tevremenno te ne ti davat za6tita na intelectual property 4e im polzva6 tehnia processor. Ako niakoi ti go hackne, ti sam 6te triabva da se razpravia6. Vsi4ki chipove koito se proizvejdat imat niakakav backdoor za debugging i za software download. To4no zatova ne bih go polzval za sobstven design. Bih si napravil sam SoC - pone 6te znam kakvo sam napravil i moga da predotvratia vsiakakvi backdoors i t.n. Naprimer Nokia - BB5 generaciata - nevazmojno da se otklu4va... Estestveno te sa slojili test point na platkata i vmesto RSA podpisan loader, moje6 da si vkarva6 kakavto iska6 i da pravi6 kakvoto iska6 s telefona. Idva solution za otklu4vaneto im, oba4e niama da iztrae dalgo za6ttiteno... :lol: I to samo za6toto e mnogo tarseno... A ina4e hackerite 6te si oblijat i te prastite pokrai nego...

Чет Юли 13, 2006 9:26 am
Профил

Мнение 
Да си го направиш сам не е никак по-сигурно, особенно ако искаш да защитаваш нещо сериозно. Не забравяй че със съществуващ на пазара ип нямаш никаква защита от хардеурни интервенции, единствено специализирани чипове, защитени срещу подобни действия могат да бъдат надеждни, въпреки че практиката показва че и при тях няма 100% надеждност. Далас произвеждат доста добре защитени чипове, това също може да е интересно.

Чет Юли 13, 2006 9:59 am
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
и цената колеги не е никак малка ... такова нещо трябва да струва два или три пъти по-малко

Пет Юли 14, 2006 8:11 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 4 мнения ]