|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:18 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|
Край на наборната служба от 2008 година
| Автор |
Съобщение |
|
Wise
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
 Край на наборната служба от 2008 година
|
| Чет Юни 29, 2006 7:59 pm |
|
 |
|
3aek
|
ако не се лъжа румънците са вече с професионална армия от тази година
чух че в Германия мислят да правят армията професионална 2010 г. поне по този показател ще изпреварим доста от старите страни в европа - там промените трудно стават докато при нас вече свикнахме да сменяме всичко набързо 
|
| Чет Юни 29, 2006 8:04 pm |
|
 |
|
HCL
|
Благодаря  точно му се зарадвах като го прочетох днес.
В интерес на истината трябва да призная, че идеята на наборната служба не е никак лоша. Участвал сьм в "1,2 учения/обучения" в училище и наистина има полезни неща, който човек може да научи за сега само там. Но като много хубави идеи и тази е изродясала, лично мнение.
|
| Чет Юни 29, 2006 8:06 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Май нямаме нужда от армия, съседните НАТО-овски държави ще ни пазят. Гърция има къде 300 хилядна армия, Турция къде 1 млн. Нашата 30 хилядна за какво ни е ? Само харчове. Утре да реши някой съсед че има претенции към нас ( а те всички имат, само ние нямаме към тях ), за 2 дена ще е влезнал в София.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Юни 30, 2006 6:25 am |
|
 |
|
Stanislav
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пон Окт 17, 2005 4:44 pm Мнения: 342 Местоположение: Стара Загора
|
 Урааа.Тъкмо мен ще ме ''хване'' тая наредба и ще се напия като Донски Казак довечера  . 
_________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си.
|
| Пет Юни 30, 2006 7:43 am |
|
 |
|
3aek
|
абе Пирев излез от 18 век бе човек, вече войните са на икономическия фронт не за земя (е виж ако имахме нефт или други подземни богатства друго би било - това сега май е минус а не плюс - за справка Кувейт, Ирак, Иран ...)
за какво им е на турци или гърци да имат териториални претенции към нас? имам много приятели от тези две държави и не съм забелязал някой да се е хвърлил даже къща да си купи тук, това за териториалните претенции са пак идиотщини пропагандирани по кабеларките от малоумни лидери на знайни и незнайни организациики които отказват да живеят в 21 век, сигурно такива има и тук и в Турция и в Гърция
|
| Пет Юни 30, 2006 10:12 am |
|
 |
|
¶
|
Ами след като са отживелица войните, защо има гръцки и турски Кипър ? Защо гърците и турците поддържат такива армии ? Сигурно щото са по-глупави от нас. Ами румънците ? Те имат териториални претенции към нас за северна Добруджа. Ако ние имахме свестни лидери, сега щяхме да си поискаме обратно Западните покрайнини от Сърбия, тъй като навремето са били отстъпени на Сърбо-Хърватското-Словенското кралство, което вече не съществува.
Не ми се спори, щото темата е голяма.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пет Юни 30, 2006 10:27 am |
|
 |
|
MGBY
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Дек 22, 2004 2:56 pm Мнения: 347 Местоположение: Хасково
|
Там при вас да, ама тук при нас нещата стоят другояче,не се съмнявам, че скоро и при вас нещата ще стоят както при нас. И не са идиотщини териториалните претенции, само колко шивашки фабрики могат да се построят ....
|
| Пет Юни 30, 2006 10:29 am |
|
 |
|
¶
|
Мисля си, че навремето Иван Александър също е разсъждавал като Заека, за какво са им на османците нашите земи, имат си цяла Византия, пък то какво се оказало
Даже напук на всичко, разделил държавата и народа на две царства, за да е по-лесно храносмилането на османците.
Тъй че си мисля, че е по-добре да си имаш силна и голяма армия, отколкото да се осланяш на моментните настроения на съседите. Щото днес съседа прави сватба, а утре може да вдигне брадва .
|
| Пет Юни 30, 2006 10:54 am |
|
 |
|
3aek
|
Пирев: кога е живял Иван Александър? в това време ли живееш още? едно време Траките са имали по тези земи и роби а както излиза може да е имало и канибалски обреди - да не би сега да се същото? Хора живеем в 21 век ако не сте забелязали
покажи ми една румънска публикация по въпроса - моля те с конкретни факти - не от сорта чух как Волен Сидеров каза по Скат
първо и основно изискване е когато се подава заявление за членство в Евросъюза е да се декларира че няма никакви претенции към съседни държави
|
| Пет Юни 30, 2006 11:39 am |
|
 |
|
¶
|
През 1913г. когато Румъния, Сърбия, Гърция, Турция и Черна Гора ни удрят вгрупом, да не би да е имало публикации в тогавашната преса, кога аджиба, кои и къде ще ни ударят ? Тези неща не се тръбят наляво и надясно, публикации по днешните мераци на Румъния, можеш да намериш сам в мрежата. Сами срещу сърби и гърци сме имали много големи шансове да ги смачкаме, турците са си възвърнали за 2 дни загубените територии около Одрин и Люлебургаз и са спрели дотам, защото им е бил ясно какво е щяло да стане ако навлезнат в старите ни територии, но никой не е очаквал, че румънския княз Михай ще ни забие ножа в гърба. За 3 дни румънската армия е стигнала почти до София, след което губим почти всичко - 1/3 от българските територии, над 150 000 убити, 500 000 ранени, огромни военни заеми, мизерия, глад, болести. Само оня дръвник, дядото на предишния премиер оцелява.
Историята е затова, да ни учи, тогава сме направили балкански съюз срещу Турция и само за една нощ този съюз се обръща срещу нас, а ти сега ми плещиш глупости за някакви евроепейски хартийки, които щели да ни защитават. Нямаш ли собствена армия да те пази, всичко останало е вятър и мъгла. Колкото Англия и Австро-Унгария, които уж са били на страна на България по време на Междусъюзническата война са се е намесили.
Отностно Волен Сидеров, кое те кара да мислиш, че му симпатизирам и му гледам тъпата телевизия ? Привърженик съм на ВМРО, не на некви сидеровци.
|
| Пет Юни 30, 2006 12:23 pm |
|
 |
|
Mozfet
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 4:33 pm Мнения: 273 Местоположение: София
|
Карах казарма миналата година. Изкарах си перфектни 6 месеца. Отношението към вишките е по-различно. Така, че ако някой се колебае да влиза, докато все още може.
_________________ Adios
Mozfet
|
| Нед Юли 02, 2006 7:20 pm |
|
 |
|
dinmatrix
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Вто Юни 13, 2006 7:33 pm Мнения: 33 Местоположение: Plovdiv
|
¶
3aek написа:
Пирев: кога е живял Иван Александър? в това време ли живееш още? едно време Траките са имали по тези земи и роби а както излиза може да е имало и канибалски обреди - да не би сега да се същото? Хора живеем в 21 век ако не сте забелязали
Цитат:
Ами румънците ? Те имат териториални претенции към нас за северна Добруджа
покажи ми една румънска публикация по въпроса - моля те с конкретни факти - не от сорта чух как Волен Сидеров каза по Скат
първо и основно изискване е когато се подава заявление за членство в Евросъюза е да се декларира че няма никакви претенции към съседни държави
През 1913г. когато Румъния, Сърбия, Гърция, Турция и Черна Гора ни удрят вгрупом, да не би да е имало публикации в тогавашната преса, кога аджиба, кои и къде ще ни ударят ? Тези неща не се тръбят наляво и надясно, публикации по днешните мераци на Румъния, можеш да намериш сам в мрежата. Сами срещу сърби и гърци сме имали много големи шансове да ги смачкаме, турците са си възвърнали за 2 дни загубените територии около Одрин и Люлебургаз и са спрели дотам, защото им е бил ясно какво е щяло да стане ако навлезнат в старите ни територии, но никой не е очаквал, че румънския княз Михай ще ни забие ножа в гърба. За 3 дни румънската армия е стигнала почти до София, след което губим почти всичко - 1/3 от българските територии, над 150 000 убити, 500 000 ранени, огромни военни заеми, мизерия, глад, болести. Само оня дръвник, дядото на предишния премиер оцелява.
Историята е затова, да ни учи, тогава сме направили балкански съюз срещу Турция и само за една нощ този съюз се обръща срещу нас, а ти сега ми плещиш глупости за някакви евроепейски хартийки, които щели да ни защитават. Нямаш ли собствена армия да те пази, всичко останало е вятър и мъгла. Колкото Англия и Австро-Унгария, които уж са били на страна на България по време на Междусъюзническата война са се е намесили.
Отностно Волен Сидеров, кое те кара да мислиш, че му симпатизирам и му гледам тъпата телевизия ? Привърженик съм на ВМРО, не на некви сидеровци.
...........................................................
..........................................................
Да не говорим и эа репресивна дебългаризация в горевизираните земи - Вардарска и Егейска Македония, Зап. Покрайнини... , ако се позовем и на неэависими източници от онзи период - "Другите балкански войни" /изследване на фонд. Карнеги/ , коренно ще си промените мирогледа относно "дружелюбното" отношение на съседите ни към нашата малка и китна страна.За съжаление духа на интернационала и братския социализъм изгради в по-голямата част от нашите управници умения /инстикти/ сръчно и бързо да свалят долно бельо, в очакване на определени постъпателни движения от другата страна.Просто ние останахме със столетие от своите експанзивни съседи по отношение на това да имаме определена и достойна национална доктрина и политика , която да следваме.Учебниците по история продължават тенденциозно да се пренаписват , видите ли с цел на разбирателство и обич у народите бла бла., а у комшиите още в 7кл. ги учат че българиот е най-големиьот им враг.Така че днес и 4мил. войска да съберем не вярвам по воля и сърцатост да се равни и на една дивизия на ген. Вазов!
|
| Пет Юли 07, 2006 1:49 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|