|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 1:04 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8397 Местоположение: София
|
 Силен брум от усилвателя
Появи се оня ден и само в лявата колона. Имало го е и преди (и само в дясната и в двете), изчезва също така загадъчно както се появява. Не се маха и дори не намалява дори когато откача всичко, освен захранването и бръмчащата колона. Извадих кабела, калайдисах му краищата, но никакъв резултат. Предполагам ще изчезне по някое време, но ми се иска да установя природата на това неприятно явление.
|
| Вто Дек 28, 2004 1:11 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Вероятната причина е лоша връзка към маса на някой от входовете. Откачай един по един и виж дали ще изчезне. Ако при всички откачени входни кабели брума продължава - лоша спойка във входните конектори (откачена маса) или дефект на входните стъпала.
|
| Вто Дек 28, 2004 3:47 pm |
|
 |
|
forest_gump
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Сря Окт 13, 2004 11:24 pm Мнения: 500 Местоположение: Стара Загора
|
Провери всички куплунзи на платките и превключвателите на входовете /много често не правят контакт/, ако не помогне започни да почукваш с дръжката на отверка леко по спойките на платките, ако не помогне провери си потенциометрите, ако пак не стане ... мамата и раздел резервни части 
|
| Сря Дек 29, 2004 11:44 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
 Re: Силен брум от усилвателя
Губи ти се някое GND
Заради това бръмчи.
На мен ми прави номера един кабел и от време на време ми забръмчават тонколконите 
|
| Чет Дек 30, 2004 1:17 am |
|
 |
|
Реконструктор
|
А как да установя къде точно се губи? На мен всичко ми изглежда наред.
|
| Чет Дек 30, 2004 10:29 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30753 Местоположение: София
|
Ами тук си трябва измерване, повечко опит .. и .. късмет .. та измерването се състои в следното ..... Настройваш си ухото на честотата на брума, запаметявапш нивото и почваш да мърдаш де що кабел има, по куплунзите, по свързващите кабели, потенциометри и вс.останало, катоусетиш промяна нивото на брума, значи си набарал верния кабел.
p.s. няма нужда да си настройваш ухото много прецизно щото обикновенно ситуацията е има/няма
p.s.2 а има един ремонт, който обикновенно дава добри резултати и без измерване, ама там си се иска повечко опит и прецизност, значи хващаш въпросния усилвател, повдигаш го много внимателно на 3-4 см ... и го пускаш ... така увеличаваш височината до към 10-15 .... ако не се оправи следва по сложната пропцедура ..... риташ го леко, от ляво, отдясно .... ако и това не помогне може да е в свързващите кабели, там е по диликатно, първо изричаш магическите думи, "да ти ...." след това ги подръпваш, усукваш, разпъваш,свиваш, настъпваш, до зичезване на проблема ... но вс.това са временни решения .... но пъккато му хванеш цаката ще го ремонтираш много бързо и ефективно .. и може да не се наложи да правиш по сериозен ремонт 
Последна промяна ToHu на Чет Дек 30, 2004 10:43 am, променена общо 1 път
|
| Чет Дек 30, 2004 10:40 am |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
1. Откачаш всички кабели които са свързани към входа.
Ако продължава да бръмчи значи е в усилвателя.
2. Проверяваш как влияят регулатори за усилване и тон корекции на брум-а.
Ако се намаля и увеличава с регулиране на силата на звука оглеждаш предусилвателя, възможно е студена спойка,исъхнал електролит.
3.ако след поставяне на регулатора на силата на звука на мин. брум-а не се променя, то най вероятно е дефектно крайното стъпало.
Огледай филтровите кондензатори, премери захранващото напрежение.
Провери изходите когато има брум за постоянно напрежение...
Ако има дефекта е 100% в крайното стъпало.
|
| Чет Дек 30, 2004 10:41 am |
|
 |
|
Реконструктор
|
Брума си остава когато съм откачил всичко. Регулаторите не оказват влияние на силата.
Как се познава изсъхнал електролит?
Вчера, обаче, брума намаля. Мисля, че след 2-3 дена съвсем ще изчезне. 
|
| Чет Дек 30, 2004 10:45 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|