Отговори на тема  [ 92 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща
ИЗБОР НА ПОЯЛНИК 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Re: ИЗБОР НА ПОЯЛНИК
Повече ми се иска Хакото ,но имам едни опасения относно човката дали ще може да се калайдише и нагревателя да не се прекърши от натискане ,че някой път ми се налага да прилагам натиск за някои елементи .Този нагревател с човката на Хако Т12 е с диаметър само 5,5мм ,като вътре е керамичният нагревател и тънък слой метална обвивка отгоре,което си е съмнително за здравина.Има и още една спорна точка мястото на съединяване на бакелита с пластмасата на клик системата на fm2028 ми изглежда слабо звено.Другият модел ZD-415B на пръв поглед изглежда са го докарали откъм здравина,но под капака имам опасения относно залепване тръбичката със сондата за човката ,пробив на нагревателя към корпуса на поялника,незнам какви мерки са взети за изолация на сондата ,която е в тръбичка само 2мм ,явно някакви силиконови или тефлонови изолации и керамичен пясък сигурно .Някой ако има мнение по тези въпроси да изкаже моля.

Прикачени файлове:
T12 holder 2.JPG
T12 holder 2.JPG [ 57.5 KiB | Прегледано 2508 пъти ]
ZD916IronInside.jpg
ZD916IronInside.jpg [ 191.85 KiB | Прегледано 2508 пъти ]
HEATER ZD415 TPETROV.jpg
HEATER ZD415 TPETROV.jpg [ 15.52 KiB | Прегледано 2508 пъти ]
product_91573.jpg.png
product_91573.jpg.png [ 170.1 KiB | Прегледано 2508 пъти ]
Пет Ное 20, 2020 2:54 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Прикачени файлове:
poqlnik250.jpg
poqlnik250.jpg [ 130.77 KiB | Прегледано 2502 пъти ]

Два варианта без слаби места от гледна точка на здравината!
Горният е за SMD и начукване+печене на пържоли, а долният за по-фини неща.

... и все пак да съм полезен с нещо: едно просто правило - шпация се слага СЛЕД запетая или точка и никога ПРЕДИ тях. ;)

Пет Ное 20, 2020 3:25 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

iss написа:
Два варианта без слаби места от гледна точка на здравината!

Мога да съдействам за поръчки, производителят ми е буквално на една врата разстояние ;-)

Пет Ное 20, 2020 3:31 pm
Профил

Дръжката е Китай че, а и не съм сигурен дали има модел 9501 модела е 951 а само дръжките бяха с други цифрички.
С Китайчетата е въпрос на късмет, ментета произвеждат много фирми, така че варира от оригинални хако до пълно менте което и на цвят не го докарва.

Пет Ное 20, 2020 4:37 pm
Профил
Аватар

miro_atc , пиши няк'ва цена, де, да не се окажат половин пенсия - на сайта не пише.
При вида на първия поялник ми се насълзиха очите (май условен рефлекс заради "флюса"), а на втория направо се разрИвах: с такъв се учих да заВАРявам германиеви транзистори!!!
Бъзикът на страна: бих си взел, на село трябват.
PS: Дори едно време не бяха особено удароустойчиви!

Пет Ное 20, 2020 6:24 pm
Профил

тъй като от много време се каня да направя една дисекция, тая тема ми припомни, днес имах малко време и подкарах 2 човки
първата дойде с дръжка, втората е поръчана отделно, опакована като оригинално хако, значи китайчето не ме е излъгало, наистина на върха има мед :D
обаче и втората не работи изобщо, подозирам прекалено тънкия слой мед нагоре около нагревателя, също така и голям вътрешен диаметър, направо си хлопа върху нагревателя, просто не върши работа
Прикачени файлове:
100_8802.JPG
100_8802.JPG [ 2.26 MiB | Прегледано 2463 пъти ]

едит: а сега като се разрових из кутиите намерих и мои творения :D
май миналата зима като хванаха студовете и реших да пробвам как работи домашна човка
първата с неуспешен опит за желязно покритие - не се получи здраво, а тази на поялника е само никелирана, по-добре се получи, разлика от небето до земята, топи калай и калайдисва дебели неща без никакъв проблем, като опра човката до нещо дебело светодиода на терморегулатора започва да мига по-бързо почти веднага, докато с други човки промяна няма, и ако е нещо по-дебело калая замръзва и залепва, което ще рече че няма контакт с нагревателя, и все едно няма регулатор
сега пак иде зима, ще остане време да позапоявам да го пробвам какво съм направил :D

Прикачени файлове:
100_8803.JPG
100_8803.JPG [ 2.28 MiB | Прегледано 2456 пъти ]
Пет Ное 20, 2020 6:48 pm
Профил

От Лидъл взех поялото. Човките месинг(вдясно). След замяната с бакър(тия вляво) си пои човешки... Понякога калайдисвам проклети жици с киселина , та за там е предназначено.

Прикачени файлове:
Lidl_poqlo.jpg
Lidl_poqlo.jpg [ 139.57 KiB | Прегледано 2451 пъти ]

Пет Ное 20, 2020 7:50 pm
Профил ICQ

Днес поръчах модела на Хако FX-9501 с Т12 нагревател и човка, пък като поработя с него ще видя как се държи.

Говорих с човек от фирмата и той каза , че дръжката е реплика , а нагревателя бил оригинал. В процеса на работа ще покаже.

Пет Ное 20, 2020 8:15 pm
Профил
Аватар

MAX_PG написа:
...Говорих с човек от фирмата и той каза , че дръжката е реплика , а нагревателя бил оригинал. В процеса на работа ще покаже.

Уви и нагревателя е реплика.
За няколко $ в Хако казват добър ден и нищо повече... :D

Пет Ное 20, 2020 8:37 pm
Профил
Аватар

Е малко късно, ама все пак - аз работя с китайското нещо - човки - много слаб избор. Дръжката лично на мен ми е удобна, но станцията с която го ползвам е много зле. Нагреватели има и се сменят лесно - досега ми е изгарял няколко пъти - не съм повреждал нищо. Човките като стоят дълго вътре, натрошават керамиката на нагревателя и "запъват" - ваденето понякога става само с разрушаване на нагревателя - за това имам две дръжки с човките които по принцип ползвам. Та лично за мен единствено предимство е че ми е удобен. Всичко останало е мноо зле.

Следващат ами инвестиция като изчукам някой бесен часпром ще е или някоя джиджена ерса или някой велер. За цвят може и едно хако за финнарийки само.

Пет Ное 20, 2020 8:44 pm
Профил ICQ

Само за информация да ви споделя,че аз се занимавам с запояване от 16 години вече и понякога ми се е случвало да работя по 4 денонощия без да спя и поялника ми е бил включен и съм работил интензивно с него.Създавал съм си мои проекти със микроконтролери и цмос интегрални схеми .Поялникът ми през всички години беше и все още е един син пистолет на 220 волта 30 вата със диод вътре и бутон и показва фаза на човката .Това съвсем сериозно не се шегувам.Поради тези обстоятелства ,новият ,който сега си поръчах ,ще бъде като мерцедеса на поялниците за мен. Благодаря за мненията на отзовалите се и наистина ми помогнахте.

Пет Ное 20, 2020 9:27 pm
Профил

Ами то е като с колите, докато си караш ВАЗ-а не обръщаш внимание на дребните кусури, като вземеш Мерцедес и най-алкия кусур ти се струва голям проблем :) Кофти човки ще ти направят дупка на джоба в дългосрочен план, нищо че са евтини, а може пък и изобщо да не работят. Успех. Като ходих в Комет споменаха за китайчета които са започнали да вкарват, реплика на JBL май, но били добри, Илко сигурно може да каже повече.

Пет Ное 20, 2020 10:56 pm
Профил
Аватар

MAX_PG написа:
Само за информация да ви споделя,че аз се занимавам с запояване от 16 години вече и понякога ми се е случвало да работя по 4 денонощия без да спя и поялника ми е бил включен и съм работил интензивно с него.Създавал съм си мои проекти със микроконтролери и цмос интегрални схеми .Поялникът ми през всички години беше и все още е един син пистолет на 220 волта 30 вата със диод вътре и бутон и показва фаза на човката .Това съвсем сериозно не се шегувам.Поради тези обстоятелства ,новият ,който сега си поръчах ,ще бъде като мерцедеса на поялниците за мен. Благодаря за мненията на отзовалите се и наистина ми помогнахте.

В сравнение с описания поялник, вероятно новия ще ти се стори, че е "космос".
Друго казвах по-нагоре в темата. В сравнение с новия ти поялник, оригинално Хако или някой приличен модел на Велер, Пейс, JBC, Metcal и т.н. също ще ти се стори "космос".
Е, вероятно разликата няма да е толкова фрапираща, но ще е голяма.

И да не забравя най-важното - честита придобивка.

Пет Ное 20, 2020 11:33 pm
Профил
Аватар

Да бе. на калпавата ракета космосът ѝ е крив!

Съб Ное 21, 2020 12:37 am
Профил

Абе с някои поялници колкото и да искаш не можеш да запояваш, дано да е случил читаво менте иначе може да се окаже по-зле и от този който има.

Съб Ное 21, 2020 1:10 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 92 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща